Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Je lepší si dovézt auto sám? aneb Mé negativní zkušenosti s
Rozhodl jsem se, že si koupím firemní BMW z Německa. Netušil jsem, že to bude takový problém.
Jaký byl můj plánovaný postup:
1. Vybrat si auto na mobile.de.
2. Nechat si od prodejce poslat velké fotky a další podklady a usmlouvat cenu.
3. Domluvit se s dovozní firmou, která mi dopředu předloží férovou smlouvu a předschválení financování od renomované leasingové společnosti.
4. Předat záležitost dovozní firmě, které mi zařídí dovoz, financování (ideálně úvěr), přihlášení a další byrokracii.
5. Podepisuji s dovozcem smlouvy a dávám akontaci 20 %.
6. Dovozní firma dojede pro auto a vyřídí byrokracii.
7. Přebírám auto a začínám splácet úvěr.
Bude se jednat o firemní vůz, cena cca 600 000 Kč.
Netušil jsem, že s tím bude takový problém.
Obeslal jsem desítky firem, co jsem našel na Googlu, případně na ně dostal doporučení. Ozvaly se mi jenom čtyři! René tady z fóra není schopen udělat financování.
Další dvě mi nabídly financování přes GE Money Auto, o kterých jsem slyšel jenom to nejhorší. Takže taky ne. Další nabízela velmi nevýhodné splátky (S Auto) a ještě horší smlouvu (můj právník mi řekl, že je pro mne naprosto nevýhodná a oni neměli zájem ji změnit).
Bavil jsem se o financování s Unicredit Leasing a Raiffeisen Leasing, ale ti nedokáží profinancovat auto, pokud je koupeno od zahraničního majitele.
Co řeším:
1. Mám si nakonec auto dovézt sám a zařídit si zde zpětný leasing? V Unicredit mě upozorňovali, že jsou pak problémy s finančákem, pokud na to nemám živnost, a s DPH.
2. Nebo existuje nějaká firma, která dováží auta, nabízí leasing od respektované leasingovky za rozumné peníze a dopředu pošle všechny smlouvy, které budou férové?
Děkuji za komentáře a zprávy.
(Snad jsem to zařadil do správné sekce.)
Jaký byl můj plánovaný postup:
1. Vybrat si auto na mobile.de.
2. Nechat si od prodejce poslat velké fotky a další podklady a usmlouvat cenu.
3. Domluvit se s dovozní firmou, která mi dopředu předloží férovou smlouvu a předschválení financování od renomované leasingové společnosti.
4. Předat záležitost dovozní firmě, které mi zařídí dovoz, financování (ideálně úvěr), přihlášení a další byrokracii.
5. Podepisuji s dovozcem smlouvy a dávám akontaci 20 %.
6. Dovozní firma dojede pro auto a vyřídí byrokracii.
7. Přebírám auto a začínám splácet úvěr.
Bude se jednat o firemní vůz, cena cca 600 000 Kč.
Netušil jsem, že s tím bude takový problém.
Obeslal jsem desítky firem, co jsem našel na Googlu, případně na ně dostal doporučení. Ozvaly se mi jenom čtyři! René tady z fóra není schopen udělat financování.
Další dvě mi nabídly financování přes GE Money Auto, o kterých jsem slyšel jenom to nejhorší. Takže taky ne. Další nabízela velmi nevýhodné splátky (S Auto) a ještě horší smlouvu (můj právník mi řekl, že je pro mne naprosto nevýhodná a oni neměli zájem ji změnit).
Bavil jsem se o financování s Unicredit Leasing a Raiffeisen Leasing, ale ti nedokáží profinancovat auto, pokud je koupeno od zahraničního majitele.
Co řeším:
1. Mám si nakonec auto dovézt sám a zařídit si zde zpětný leasing? V Unicredit mě upozorňovali, že jsou pak problémy s finančákem, pokud na to nemám živnost, a s DPH.
2. Nebo existuje nějaká firma, která dováží auta, nabízí leasing od respektované leasingovky za rozumné peníze a dopředu pošle všechny smlouvy, které budou férové?
Děkuji za komentáře a zprávy.
(Snad jsem to zařadil do správné sekce.)
Tento manik vraj vie doviezt auto a zaroven ho prefinancovat. Ja s nim nemam ziadne skusenosti, kolega cez neho kupil Subinu...
Richard Runštuk
Lease & Financial Services sro
603 841 606
richard@leasing-levne.cz
Richard Runštuk
Lease & Financial Services sro
603 841 606
richard@leasing-levne.cz
Koloběžka je taky v poho, ne?
)))
Když to chce na firmu, tak si asi umí prokalkulovat, kolik může měs. investovat do auta. Pokud má stálý příjem, tak proč by kupoval nějakou zdechlinu, když může v poho splácet super autí..
Sem nevěděl, že je takovej problém profinancovat auto, i třeba dotažené z venku.
Nežijeme náhodou v České Republice?
Fakt masakr..

Když to chce na firmu, tak si asi umí prokalkulovat, kolik může měs. investovat do auta. Pokud má stálý příjem, tak proč by kupoval nějakou zdechlinu, když může v poho splácet super autí..
Sem nevěděl, že je takovej problém profinancovat auto, i třeba dotažené z venku.

Nežijeme náhodou v České Republice?

Fakt masakr..

Já jsem vzal peníze v hotovosti, koupil jsem v Německu auto na firmu, za dva dny jsem vyřídil všechny papíry a vzal jsem na auto zpětný leasing. Jediný můj problém byl v tom, že jsem vybral auto a motorizaci, která je u nás v podstatě neprodejná, takže mně zvedla leasingovka akontaci z 10% na 20%. Chtít renomovanou a spolehlivou leasingovku, která zároveň bude výhodná, je podle mne zbožné přání. Všechno je o penězích a do riskantních leasingů může jít jenom ta leasingovka, která tato rizika pokryje vyššími zisky. Já jsem vzal leasing od GE Money, protože jako jediní neměli zbytečné kecy a leasing vyřídilï do druhého dne. Když chceš výhodné financování, tak si kup auto za svoje a vyřiď si úvěr. Auto napiš na sebe a ve firmě si piš cesťáky. Když nekoupíš sypák, který bude pořád v opravně, tak se ti úvěr vyplatí více, než leasing.
Tak, tak. Spotrebny uver je lepsi ako leasing. Auto je tvoje, nie lizingovky. Nikto ti nepinda do toho, do ktoreho servisu to das, ake nahradne diely si tam zozenies...
Navyse. Vybavis spotrebak, dostanes prachy na ucet a az potom ides nakupovat. Netrpnes strachom, ci dodatocne zozenies financovanie...
Navyse. Vybavis spotrebak, dostanes prachy na ucet a az potom ides nakupovat. Netrpnes strachom, ci dodatocne zozenies financovanie...