Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 120d Zatékání do auta

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Misa Moderátor
Moderátor

#1 Příspěvek od Misa Moderátor »

Tak jsem zjistila, že mi teče do auta spolujezdcovejma dveřma :roll: Řešil jste to někdo? Má smysl se do toho pouštět sama (předpokládám, že bych začala kontrolou případně výměnou těsnění) nebo to mám svěřit servisu? Případně máte někdo tip, kdo ze servisáků s tím má zkušenosti a umí to dobře pořešit (Mrca, Kutil, Pupíci ...)?
Naštěstí to není akutní, doma i v práci parkuju v garážích, ale nechat to takhle nechci ...
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Pokud je těsnění opticky OK, tak to osuš, jeď na wapku, ať někdo kropí auto z venku a ty vevnitř číhej, kudy to teče. Nebo (po vypnutí wapky :-) ) vylez a zkoukni dveře, zda to jde zespodu, zeshora, nebo kudy. Já bych to tipoval na vodní clonu - sice je to relativně mladý auto, ale zase je černý a přitahuje slunce, takže teoreticky mohla povolit o něco dřív.

Pokud je to ono, tak až pojedeš pro kábro, vemte jedničku, jeďte kábrem na projížďku nebo na oběd a mezitím to Mrca spraví :-)

Nebo to můžu zkouknout já, když mě zastihneš doma, až budu mít volno :-)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Misa Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od Misa Moderátor »

Dík Dane, tebe nebudu obtěžovat dokud nesrovnám ty brzdy z kabria :lol:

Kudma teče z dveří přímo do kabiny to už vím, otázkou zůstává, kudy se dostává voda do dveří.

Vodní clona je co přesně? Koukám do ETK a nevidím :(
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
Dan td

#4 Příspěvek od Dan td »

Tady to máš popsané, sice k e39, ale princip je stejný, teď jsem totéž řešil i na compactu :-)
http://www.e39.cz/index.php/cs/more-abo ... odni-clona

EDIT: Nemusíš nic kupovat, teda jen lepidlo nebo silikon, té cloně nic nebude, jen prostě už to lepidlo nelepí :-)
A klidně mě obtěžuj, jen bychom to museli nějak sladit buď když budu v práci nebo nevím, nějak teď nevím co dřív :-)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět