Nikdo to asi nevi, takze jsem to zjistil a odpovim si sam. U obyc xenonu ten krouzek neni pouzitelnej pro denni sviceni. Treba se tahle informace bude nekomu hodit.
Podle mě je rozdíl mezi xenonem a bixenonem v přepínání lampy- ve změně ohniskové vzdálenosti. U Xenonu máš dálkový vedlejší světlo, kdežto bixenon se přepíná v jednom světlě a vedle je jen výpomocný světlo. Změna barev kroužků- to vidim jako tuning, i když nejnovější modely už svítěj bíle z výroby, dřív to bylo žlutý (nechal jsem si to upravit). Možná ale kecám, nejsem si jistej.
klasickej xenonovej světlomet má potkávačky xenonovy a dálkový klasický halogeny a bixenon přepíná v jedny parabole u jeny vybojky mezi dálkou a potkávačkou
bixenony jsou u pred FL verze i u pofacelift verze, to na to snad vliv nema, ale proste starsi 1er maj kruhy slabsi a novejsi uz maj kruhy vhodne pro daylight no a bixenonovy jsou podle me oboje dvoje verze
když máš zaplý denní svícení tak ti kroužky svítí silněji, než když máš zaplý xenony, to se pak ztlumí, ale je to myslím až u novějších kroužků a řek bych že i u xenonů i bixenonů
Kluci, ale ja jsem se vubec neptal na rozdil mezi xenonem a bixenonem. Samozrejme ze vim, ze to pracuje na principu elektromagnitecke clonky. Ptal jsem se pouze na to, u kterych typu je DRL. Ted uz to vim, ze pouze u FL a at to jsou x nebo bix, coz mi zodpovedel Killca a ivezcordoba dekuju
a nevi nekdo jestli je rozdil v konektoru u halogenu a u xenonu?
VRsix píše:Kluci, ale ja jsem se vubec neptal na rozdil mezi xenonem a bixenonem. Samozrejme ze vim, ze to pracuje na principu elektromagnitecke clonky. Ptal jsem se pouze na to, u kterych typu je DRL. Ted uz to vim, ze pouze u FL a at to jsou x nebo bix, coz mi zodpovedel Killca a ivezcordoba dekuju
a nevi nekdo jestli je rozdil v konektoru u halogenu a u xenonu?
u jinych typu bmw v tomto konektoru rozdil neni, naprikladu e46 jde prepojit konektor pro potkavaci halogeny do xenonoveho balastu, tak pocitam, ze to bude stejne u 1er
Killca píše:u jinych typu bmw v tomto konektoru rozdil neni, naprikladu e46 jde prepojit konektor pro potkavaci halogeny do xenonoveho balastu, tak pocitam, ze to bude stejne u 1er
aha, jedna se mi o dodelani origo xenonu... myslis ze pujde konektor prepojit tak, ze bude fungovat sklapeni z kabiny?
u novych e46 je to tak, ze vsechny maj naklapeni svetel automaticke i kdyz maj halogen ale halogeny maj jeste k tomu nastaveni vysky svetel na kolecku v interieru, tedy, kdyz zapjis xenony, staci to trochu preprogramovat v lichtmodulu (s tim by ti pomohl zdejsi clen Miguel zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ile&u=1152 ) a vrci to a melo by to jit i s origo konektorem, kdyz ne, tak se prepaji jiny, to jsou vechno veci, ktery se daj predelat k obrazu svemu pomoci pajky a na kvalite to neubere
Killca píše:u novych e46 je to tak, ze vsechny maj naklapeni svetel automaticke i kdyz maj halogen ale halogeny maj jeste k tomu nastaveni vysky svetel na kolecku v interieru, tedy, kdyz zapjis xenony, staci to trochu preprogramovat v lichtmodulu (s tim by ti pomohl zdejsi clen Miguel zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ile&u=1152 ) a vrci to a melo by to jit i s origo konektorem, kdyz ne, tak se prepaji jiny, to jsou vechno veci, ktery se daj predelat k obrazu svemu pomoci pajky a na kvalite to neubere
diky, konecne nejaka fundovana odpoved a to to resim i na nemecky 1er foru nemci o tom vedi prd, u nich kdyz se to resi, tak se pocita s tim, ze to bude stat 2000E a bude to slozeny z origo dilu od A do Z