Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Xenony vs. bixenony

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od VRsix »

Vim ze bixenony maj denni sviceni, kdy vnitrni krouzek sviti jasneji. Jak je to u xenonu? Taky ty krouzky sviti tak jasne nebo ne?
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od VRsix »

Nikdo to asi nevi, takze jsem to zjistil a odpovim si sam. U obyc xenonu ten krouzek neni pouzitelnej pro denni sviceni. Treba se tahle informace bude nekomu hodit.
Jarouch

#3 Příspěvek od Jarouch »

Ty tady řikáš možná rozdíl mezi Faceliftem a před faceliftem a ne rozdíl mezi xenonem a bixenonem... :roll:
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Slavisimo »

Z toho teda plyne ze denni sviceni aka Angel Eyes maji modely po Faceliftu :wink:
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od VRsix »

Jarouch píše:Ty tady řikáš možná rozdíl mezi Faceliftem a před faceliftem a ne rozdíl mezi xenonem a bixenonem... :roll:

a nechces me to teda osvetlit? :wink:

a jeste by me zajimalo, jestli nekdo nevi jestli je rozdil v konektoru mezi obyc halogeny a xenony? myslim hlavni konektor ke svetlu
Mrzak

#6 Příspěvek od Mrzak »

Podle mě je rozdíl mezi xenonem a bixenonem v přepínání lampy- ve změně ohniskové vzdálenosti. U Xenonu máš dálkový vedlejší světlo, kdežto bixenon se přepíná v jednom světlě a vedle je jen výpomocný světlo. Změna barev kroužků- to vidim jako tuning, i když nejnovější modely už svítěj bíle z výroby, dřív to bylo žlutý (nechal jsem si to upravit). Možná ale kecám, nejsem si jistej.
capri
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od capri »

klasickej xenonovej světlomet má potkávačky xenonovy a dálkový klasický halogeny a bixenon přepíná v jedny parabole u jeny vybojky mezi dálkou a potkávačkou
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

bixenony jsou u pred FL verze i u pofacelift verze, to na to snad vliv nema, ale proste starsi 1er maj kruhy slabsi a novejsi uz maj kruhy vhodne pro daylight no a bixenonovy jsou podle me oboje dvoje verze
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ivezcordoba
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ivezcordoba »

když máš zaplý denní svícení tak ti kroužky svítí silněji, než když máš zaplý xenony, to se pak ztlumí, ale je to myslím až u novějších kroužků a řek bych že i u xenonů i bixenonů
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od VRsix »

Kluci, ale ja jsem se vubec neptal na rozdil mezi xenonem a bixenonem. Samozrejme ze vim, ze to pracuje na principu elektromagnitecke clonky. Ptal jsem se pouze na to, u kterych typu je DRL. Ted uz to vim, ze pouze u FL a at to jsou x nebo bix, coz mi zodpovedel Killca a ivezcordoba :) dekuju

a nevi nekdo jestli je rozdil v konektoru u halogenu a u xenonu?
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Slavisimo »

VRsix píše:Kluci, ale ja jsem se vubec neptal na rozdil mezi xenonem a bixenonem. Samozrejme ze vim, ze to pracuje na principu elektromagnitecke clonky. Ptal jsem se pouze na to, u kterych typu je DRL. Ted uz to vim, ze pouze u FL a at to jsou x nebo bix, coz mi zodpovedel Killca a ivezcordoba :) dekuju

a nevi nekdo jestli je rozdil v konektoru u halogenu a u xenonu?
A taky Slavisimo, diky mu moc :-D
Killca

#12 Příspěvek od Killca »

u jinych typu bmw v tomto konektoru rozdil neni, naprikladu e46 jde prepojit konektor pro potkavaci halogeny do xenonoveho balastu, tak pocitam, ze to bude stejne u 1er
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od VRsix »

Killca píše:u jinych typu bmw v tomto konektoru rozdil neni, naprikladu e46 jde prepojit konektor pro potkavaci halogeny do xenonoveho balastu, tak pocitam, ze to bude stejne u 1er
aha, jedna se mi o dodelani origo xenonu... myslis ze pujde konektor prepojit tak, ze bude fungovat sklapeni z kabiny?
Killca

#14 Příspěvek od Killca »

u novych e46 je to tak, ze vsechny maj naklapeni svetel automaticke i kdyz maj halogen ale halogeny maj jeste k tomu nastaveni vysky svetel na kolecku v interieru, tedy, kdyz zapjis xenony, staci to trochu preprogramovat v lichtmodulu (s tim by ti pomohl zdejsi clen Miguel zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ile&u=1152 ) a vrci to a melo by to jit i s origo konektorem, kdyz ne, tak se prepaji jiny, to jsou vechno veci, ktery se daj predelat k obrazu svemu pomoci pajky a na kvalite to neubere
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od VRsix »

Killca píše:u novych e46 je to tak, ze vsechny maj naklapeni svetel automaticke i kdyz maj halogen ale halogeny maj jeste k tomu nastaveni vysky svetel na kolecku v interieru, tedy, kdyz zapjis xenony, staci to trochu preprogramovat v lichtmodulu (s tim by ti pomohl zdejsi clen Miguel zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ile&u=1152 ) a vrci to a melo by to jit i s origo konektorem, kdyz ne, tak se prepaji jiny, to jsou vechno veci, ktery se daj predelat k obrazu svemu pomoci pajky a na kvalite to neubere
diky, konecne nejaka fundovana odpoved :) a to to resim i na nemecky 1er foru :) nemci o tom vedi prd, u nich kdyz se to resi, tak se pocita s tim, ze to bude stat 2000E a bude to slozeny z origo dilu od A do Z :)
Jarouch

#16 Příspěvek od Jarouch »

Proto ty auta od nich tak vyadaj... :lol: To jen u nás se bastlí.... :wink:
Taky to řešim tak nejsem blázen...
Odpovědět