Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nicky clenu

Dotazy týkající se pouze administrativy nebo nějakých problémů s chodem webu.
Ostatní dotazy patří do příslušných sekcí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vanour

#1 Příspěvek od Vanour »

Zdravim
Mel bych takovy navrh ted jsem projizdel a nasel jsem 2 stejne nicky patriot (clen) a Patriot(neclen)

Ne ze by mi to nejak vadilo ale udelat nejake opatreni aby se nedal pouzit 2x stenjn nick by neslo? aby sme tu pak nebyly vsici 2x :) diky
patriot
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patriot »

Už se to tu řešilo nedávno. Systém mohužel nerozezná/nal ... malé/velká písmena, proto to jde ( doufám že už teď ne ) :?

.... jsem ale jen jeden :twisted: :twisted:
globusman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od globusman »

patriot píše:Už se to tu řešilo nedávno. Systém mohužel nerozezná/nal ... malé/velká písmena, proto to jde ( doufám že už teď ne ) :?

.... jsem ale jen jeden :twisted: :twisted:

Právě že systém rozezná velká a malá písmena a proto je bere jako odlišné znaky...
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Teď už systém není case sensitive ale samozřejmě účty vytvořené v minulosti zůstaly.. Zase jedna z věcí kterou snad vyžeší nový systém.... to bude boj o nicky :)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
100RM

#5 Příspěvek od 100RM »

Ja myslim ze to sa vyriesi jednoducho - kto prvy pride, prvy melie :-)
7er. True definition of luxury. Yours.
patriot
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patriot »

jarda píše:Teď už systém není case sensitive ale samozřejmě účty vytvořené v minulosti zůstaly.. Zase jedna z věcí kterou snad vyžeší nový systém.... to bude boj o nicky :)

To se budou zase zakládat nové nicky ? :roll:

for globusman

jj, máš pravdu .... já to otočil, ale myšlenku jsem měl správnou :oops:
jarda

#7 Příspěvek od jarda »

Řekl bych že ano, protože stávající databáze se pokud vím migrovat nebude. Asi by šel napsat skript který by založil účty automaticky, možná i skopíroval hesla pokud jsou uloženy jako jednoduché hashe, ale myslím že by to bylo kontraproduktivní - tím že si založí nové účty jen ti aktivní se odstraní neaktivní uživatelé, uvolní se zabrané neaktivní nicky atd.

Já bych to pak navrhoval udělat tak, že se předem rezervují stávající nicky aktivních členů kteří o to požádají... ale na to je ještě veeelmi brzo..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jak to v tom případě bude s příspěvky z tohoto fora? Ty se přenášet nebudou? Bude aspoň nějaký archiv? Ale na to je asi moc brzo se ptát, co?
jarda

#9 Příspěvek od jarda »

Co jsem se o tom bavil se 100rmem tak hlavní problém je v tom že databáze už je hodně stará, špatně navržená a vazby jednotlivých objektů v databázi zabírají násobně víc místa než samotný obsah. Je toho už tolik že je v databázi prakticky nemožné něco změnit nebo ji migrovat do modernějšího systému.
Z toho usuzuji že diskuse se přenášet nebudou a hádal bych že staré forum bude někde přístupné read-only.
patriot
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od patriot »

No pěkné, to je změn .... :idea: :wink:
jurasis

#11 Příspěvek od jurasis »

Idea je taková, že se převedou jen členové o.s. dle nicků (pokud budou shodné, budou se řešit individual) a staré fórum se zakonzervuje jen pro čtení a jen pro členy o.s. :wink:
Nové fórum pojede od nuly, zůstanou jen nicky členů a jejich členské čísla...
S tím, že se počítá s informacemi (třeba jako dělají kluci FAQ) do nějakých přehledných encyklopedií do nového webu (mimo nové fórum).
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tuhle informaci jsem nikde neobjevil a mockrát děkuju za její zveřejnění. Mám připraveno několik návodů vhodných do FAQ, bohužel mi to visí v práci, odkud mi často nejdou posílat příspěvky ani SZ.

Jaký je cca horizont vzniku nového webu? Na poslední VH vyplynul nějaký časový údaj, bohužel jsem to v nervech ze ztracených klíčů (ještě jednou moc díky všem, kteří mi pomohli hledat, zablokovali auto, a Killčovi za svezení pro náhradní klíče) příliš nezaznamenal - bylo to tehdy snad půl roku, rok?

Na jakém systému má běžet příští web klubu? Kdo se o něj bude starat? Bude tam nějaký magazin (třeba ve spolupráci s FamousBMW)? A forum? Jak bude fungovat shop? To už jsou témata možná na samostatné téma, ale dost mě to zajímá...
jurasis

#13 Příspěvek od jurasis »

Horizont je víceméně stanoven dle financí (proto byl na jaře zařazen šetřící mód klubových financí) ... 8)
Na poslední schůzi se rada shodla, že na přelom roku by se mohlo už něco dít a začít s konkrétními veřejnými debatami. Zatím je vše silně na vodě, podle mě by se to mělo začít rýsovat během podzimu a zimy. Myslím, že nejlepší by bylo sehnat něco "all in one", snad by se tím dalo i ušetřit. Osobně bych byl nejradši, kdyby vše spravoval externí subjekt.

E-shop jako takový klubáci jasně pohřbili, bude fungovat jen jako ofiko prostředek pro větší objednávkové akce. Tedy žádný sklad, vše (třeba trička) bude jednorázově na objednávku a platbu předem (nebo aspoň zálohu) a výroba a distribuce proběhne následně.
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
patriot
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od patriot »

Jestli to chápu, tak si klubáci obnoví svoje nicky, předpokládám že každýmu zůstane ten jeho původní, všichnu budou mít stejný počet příspěvků, stejný den založení ... atd ... prostě pojede se od 0, chápu to dobře ?? :wink:

To bude tříkolářů a prdlavek :lol: :lol:

No pokud jde o mne, takovoutu "očistu" a změnu uvítám :wink:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jenom by uvedl, že já jsem pro, aby staré forum bylo přístupné read only pro všechny.
KeyJey

#16 Příspěvek od KeyJey »

i když do toho jako zatím neplatící nemám asi kecat, tak Speedy má pravdu že by read only pro všechny bylo asi lepší a snad to i trochu pomohlo proti milionkrát opakovaným dotazům.. (no i když na druhou stranu je fakt že témata "jakou e36 koupit a na co koukat" se tu objevují snad každý den.. :roll: )
Odpovědět