Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

BMW M240i F22 vs M2 F87

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
madarkos

BMW M240i F22 vs M2 F87

#1 Příspěvek od madarkos »

Ahoj, pokukuju po svém prvním pořádném autě. Hrozně se mi líbí ta kompaktnost řady 2 u série F. Obecně nemám s auty velkou zkušenost, 95% jízd jsem řídil v jedničkové Fabii s 44 kW, proto mě ta M240i, která by měla být více použitelná pro dennodenní použití, ideálně se systémem xDrive. Nutno říct, že auto nepotřebuju a jezdím autem tak 1x do týdně, takže bych měl BMW jen tak pro zábavu. :D Problém ale je, že chci auto koupit s odpočtem DPH, obecně těch M240i moc není a s odpočtem nebyla v inzerci za poslední dobu ani jedna. V tomto ohledu je M2 trochu lepší a s odpočtem se dají najít i zajímavé kusy. Bez DPH ta M2 vychází podobně jako M240i.

Obracím se tedy na radu Vás, abyste mi pomohli nasměřovat na jednu či druhou volbu. M2 se mi samozřejmě líbí víc, ale zase jsem slyšel, že servis je násobně dražší (také B58 > S55 co se servisu týče?), že má více tuhý podvozek (stejně nevím, co to znamená a jak se to projevuje) a že na daily je lepší spíše M240i. Určitě nebudu schopen ani jedno z těch aut využít na maximum, mám z toho výkonu obrovský respekt. To i z RWD, proto mě i více přitahuje xDrive u M240i.

Ještě jsem i přemýšlel nad M340i, ale přijde mi to auto moc velké. 90% času budu v autě jezdit sám, tak mi přijde zbytečné tahat se sebou kila navíc... Nabízí se i samozřejmě slabší varianty jako 220i, ale auta mě začínají bavit a chtěl bych rovnou něco co má říz.