Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Co znamená HOST?

Dotazy týkající se pouze administrativy nebo nějakých problémů s chodem webu.
Ostatní dotazy patří do příslušných sekcí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

Co znamená HOST?

#1 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Může mi někdo z moderátorů vysvětlit co znamená host? Chápu to ve veřejné sekci, ale proč jsou hosti v klubových autech? Je to člen s vypnutým online stavem?
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

Re: Co znamená HOST?

#2 Příspěvek od DC Výkonná rada »

According to viewonline a user is doing/reading something they should not be able to!
No, they probably are not. phpBB uses sessions to keep track of users as they move between pages. The session information tells us who this user is. Therefore in order to determine what a user can do on a page we first need the session details. Once this data is available we can check whether the user is permitted to do whatever it is they are trying to do. This can result in it appearing as if a user is reading a topic in a forum they should not be able to access. Or perhaps viewing private messages when they are only guests, etc. In practice the user is not doing these things, they are viewing a "You are not permitted to do this" type message. The session data has simply been updated before we were able to determine what the user could or could not do.
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

OK, thanks. It's really sad, that there were several moderators here, but they can't answer :evil:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DC Výkonná rada »

Tohle je spíš technikálie, já to musel taky hledat v dokumentaci fóra jak to funguje.
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Jasný, mě jenom prostě zarazilo jak může v placené sekci být někdo jako host ;)
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Pokud to chápu správně, nastane případ "HOST" tehdy, jetliže se neoprávněná osoba snaží do uzavřené sekce nahlédnout, je to systémem zamítnuto, zůstává záznam "HOST", ale neoprávněná osoba obsah neviděla ani mžikem.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Ano, taky jsem to tak pochopil, resp. v to pevně věřím a doufám že to tak je. Je to trochu zarážející, když "placenou" sekci pro členy prohlíží HOST, proto jsem se ptal 8-) Asi jsem jediný kdo to řeší :oops:
lyon Admin
Admin
Klubové ID: -667

#8 Příspěvek od lyon Admin »

Jen pro úplnost - mezi hosty patří i vyhledávače, které systematicky procházejí celé fórum a všechny odkazy, které najdou. Některé se dobrovolně identifikují v user-agent stringu, jiné to dělají anonymně a tváří se jako random nepřihlášený uživatel. Vzhledem k rozsahu fóra jich bývají i desítky současně.
3x brambor, nakonec 2x japonec.
Odpovědět