Ahoj,
po několika pokusech vyleštit plexi předních světel na mé E60 s trvanlivostí cca rok a půl, jsem se rozhodl pořídit "repasovaná" světla - nové plexi, nový zdroj světla (Bi-LED), LED AE atd. Světla jsem si vyměnil, vše svítí, nikde neskáče žádná chyba, ani na diag, jediné co mi nefunguje je nivelace světel.
Původní světla byla bi-xenon, bez natáčení do zatáček a vždy po zapnutí světel došlo k self-testu nivelace. Bohužel od výměny světel se toho neděje.
Je potřeba něco kódovat? Vzhledem k tomu, že je ve světle jen krokový motor, který se stará o pohyb, tak jsem toto nepředpokládal, na internetu se vesměs řeší předělávky z halogenu na xenon a nebo kódování světel, která mají natáčení do zatáček.
Případně, pokud je problém s krokovém motoru, vyřešil by se problém záměnou krokového motoru z původních světel?
Díky za případně rady jak toto vyřešit.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 předFL vyměněná světla se nenivelují
Re: E60 předFL vyměněná světla se nenivelují
Úplně do toho nevidím, ale původní xenon světla mají jednotku. Led tuhle jednotku nepotřebuje. Myslím si, že tohle způsobuje Tvůj “problém”. Teoreticky je tedy vše v pořádku.
Pravděpodobně to bude chybějícími jednotkami, které Bi-LED nepotřebují. Otázka je, zda lze toto nějak obejít. Auto jsem měl napíchnuté a INPA mi ukázala chybu:
PCB6 VHAC coil damaged
Ale nejsem z této chyby úplně moudrý, resp. zda se jedná o vadné senzory na rameni nebo je chyba která vyskočila až po výměně. Vzhledem k tomu, že jsem měl US DRL tak jsem v posledních měsících neměl moc příležitost se podívat, zda se původní světla nivelovala po nastartování.
Lze si to nějak v INPA / ISTA najít? Případně pod jakou funkcí?
PCB6 VHAC coil damaged
Ale nejsem z této chyby úplně moudrý, resp. zda se jedná o vadné senzory na rameni nebo je chyba která vyskočila až po výměně. Vzhledem k tomu, že jsem měl US DRL tak jsem v posledních měsících neměl moc příležitost se podívat, zda se původní světla nivelovala po nastartování.
Lze si to nějak v INPA / ISTA najít? Případně pod jakou funkcí?
Ak mas obyc svetla, nie Dynamic, su tam obyc krokove motory a ziadnu RJ nepotrebuju, su ovladane priamo z LM. Skonktroluj, ci mas zapojene oba stekre, aj ten mensi dole, 4pin. A hlavne, ci mas vo svetle vobec tie motory a ci sa vnutro dokaze hybat, ci to nie je nejak blokovane tou prestavbou na LED.