Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 předFL vyměněná světla se nenivelují

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kmplx

E60 předFL vyměněná světla se nenivelují

#1 Příspěvek od kmplx »

Ahoj,

po několika pokusech vyleštit plexi předních světel na mé E60 s trvanlivostí cca rok a půl, jsem se rozhodl pořídit "repasovaná" světla - nové plexi, nový zdroj světla (Bi-LED), LED AE atd. Světla jsem si vyměnil, vše svítí, nikde neskáče žádná chyba, ani na diag, jediné co mi nefunguje je nivelace světel.

Původní světla byla bi-xenon, bez natáčení do zatáček a vždy po zapnutí světel došlo k self-testu nivelace. Bohužel od výměny světel se toho neděje.

Je potřeba něco kódovat? Vzhledem k tomu, že je ve světle jen krokový motor, který se stará o pohyb, tak jsem toto nepředpokládal, na internetu se vesměs řeší předělávky z halogenu na xenon a nebo kódování světel, která mají natáčení do zatáček.

Případně, pokud je problém s krokovém motoru, vyřešil by se problém záměnou krokového motoru z původních světel?

Díky za případně rady jak toto vyřešit.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E60 předFL vyměněná světla se nenivelují

#2 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Úplně do toho nevidím, ale původní xenon světla mají jednotku. Led tuhle jednotku nepotřebuje. Myslím si, že tohle způsobuje Tvůj “problém”. Teoreticky je tedy vše v pořádku.
kmplx

#3 Příspěvek od kmplx »

Pravděpodobně to bude chybějícími jednotkami, které Bi-LED nepotřebují. Otázka je, zda lze toto nějak obejít. Auto jsem měl napíchnuté a INPA mi ukázala chybu:

PCB6 VHAC coil damaged

Ale nejsem z této chyby úplně moudrý, resp. zda se jedná o vadné senzory na rameni nebo je chyba která vyskočila až po výměně. Vzhledem k tomu, že jsem měl US DRL tak jsem v posledních měsících neměl moc příležitost se podívat, zda se původní světla nivelovala po nastartování.

Lze si to nějak v INPA / ISTA najít? Případně pod jakou funkcí?
PetoK

#4 Příspěvek od PetoK »

Ak mas obyc svetla, nie Dynamic, su tam obyc krokove motory a ziadnu RJ nepotrebuju, su ovladane priamo z LM. Skonktroluj, ci mas zapojene oba stekre, aj ten mensi dole, 4pin. A hlavne, ci mas vo svetle vobec tie motory a ci sa vnutro dokaze hybat, ci to nie je nejak blokovane tou prestavbou na LED.
Odpovědět