Rád bych Vás požádal o radu u G31 520d r.v. 11/2017. Před pár týdny se mi začala rozsvěcovat kontrolka motoru (oranžová) a pak zase znala. Později se již rozsvítila na stálo, takže jsem začal řešit o co se jedná. Dle amatérské diagnostiky jsem našel: "P2016 - Intake manicold air control actuator position sensor/switch, bank 1 - circuit low. Intake Manifold Runner Position Sensor/Switch Circuit Low". Následně jsem byl i na origo diagnostice (avšak u kamaráda, který je programuje - tzn. není automechanik) Diagnostika opět odkazuje na výživě klapky a špatnou pozici (když si vzpomenu jak, nahraju fotky).
Našel jsem tedy na netu, jak problém řešit a doporučují vymontoval celé toho potrubí a vyčistit jej. To jsem již udělal 2x, protože jsem měl obavu, zda jsem to poprvé udělal dobře. Oškrabal jsem veškerou "připálenou" kde šlo, hlavně u klapek a vyměnil i těsnění. Pak jsem chybu smazal a po pár km a pár startech se opět rozsvítila.
Nenapadá Vás, kde může být chyba? A třeba čím to je, že se chyba neobjeví hned, ale třeba až při 5 startu? Díky moc
Jedná se o tento díl: https://bimmercat.com/bmw/cs/search/sel ... CE/11_5659