Čau, tak listuju celý fórum ale pořád nemůžu najít odpověď......
Můžete mi pls dát názor, tipy, zkušenosti? Uvítam cokoliv....
Rozhoduju koupi 318i - F30 - rok 2016, motor B38 / automat
najeto: 71 000 km
Jedná se o benzín, 3- válec. Já vím, je to nejslabší motor ale auto vypadá dobře a prosím o jakoukoliv radu. Mám to koupit? Je to velikej průser tady ta motorizace?
Díky moc za jakýkoliv názor
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F30 318i - ano/ne ???
Re: F30 318i - ano/ne ???
Promiň, asi to slyšet nechceš, ale potom proč vůbec BMW, když ti na jízdě nezáleží? Jsou i pohodlnější a spolehlivější auta..
Přesně tak, s tímhle motorem nemusíš mít bmw, není to žádná výhra, žádné hvězdné úspory tam nebudou a o hezkém zážitku z řízení se asi nedá mluvit
Ale každému vyhovuje něco jiného, takže třeba budeš spokojen, ale racionálně to moc smyslu nedává

Ale každému vyhovuje něco jiného, takže třeba budeš spokojen, ale racionálně to moc smyslu nedává

Tak asi se mu to auto líbí a když ji miluješ, tak není co řešit 

Sám mám tento 3-válec v BMW 2 Grand Tourer, ale do trojkového BMW se fakt nehodí.
Samotný výkon jako takový zásadní problém není, ale tento 3 válec nemá v porovnání s 4-6 válci zrovna kultivovaný chod, o dlouhodobé spolehlivosti (asi) nemluvě. V MPVéčku typu Grand Tourer se to dá ještě zkousnout, tohle auto má jiné (pro mě zásadní) výhody. Ale do trojkového BMW fakt ne, to už radši úplně jiné auto.
Samotný výkon jako takový zásadní problém není, ale tento 3 válec nemá v porovnání s 4-6 válci zrovna kultivovaný chod, o dlouhodobé spolehlivosti (asi) nemluvě. V MPVéčku typu Grand Tourer se to dá ještě zkousnout, tohle auto má jiné (pro mě zásadní) výhody. Ale do trojkového BMW fakt ne, to už radši úplně jiné auto.