Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olejnicka, nouzový chod, kontrolka motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mysue+007

Olejnicka, nouzový chod, kontrolka motoru

#1 Příspěvek od Mysue+007 »

Dobrý den vážení. ;)
Měla bych dotaz zda máte někdo zkušenost. Moji mechanici, mám poci,t že asi neví co dělají. Otoceno několik servisu.

Auto 316i v benzínu, haze chybová hlášení.
* kontrolka oleje na velkém displeji cervena- při zjištění stavu hladiny oleje, je olej ok ( je menene čidlo oleje, před 4000km menen i olej), údajně ho trochu papa, nicméně olej vozím s sebou a po každé jízdě kontroluji stav ( jestli se dá tomu co displej ukazuje, verit)
* kontrolka motoru na velkém displeji- z poloviny vyplněna a žlutá. Tuhle chybu auto hlásilo cca 2 roky zpět, po výměně baterie, chyba ustala. Nyní zprvu čistý zvuk a teď upgrade- padá do nouze. Několikrát se dokonce stalo, že během jízdy motor prostě vypnul. ( menen ventil vacky odvádění výfukových ventilu)
* a dovrsime to malou žlutou, klasickou kontrolou motoru, ktera se nezhasne po nastartování.

Na diagnostiku abych jezdila po týdnu, a bála se s autem od komína, když si mě mechanici posílají od čerta k dablu. To je super. :roll:
Máte někdo podobnou zkušenost?
Podotýkám že rok výroby je 2008 a najeto má kolem 190tis.
Kontrolky tvoří diskotéku souběžně.
PetoK

Re: Olejnicka, nouzový chod, kontrolka motoru

#2 Příspěvek od PetoK »

Mas smolu, motor N43 je nevydareny srot. Najdi si niekoho z autorizaku, ktory sa tomu rozumie a vie co robi. Priprav sa mozno na nakladnu opravu, mozno vymenu vstrekovacov lambda sond,...

https://automobilegator.com/most-common ... ow-to-fix/
fishmaker Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Mysue+007 : proč to dáváš do kategorie pro elektromobily ??

přesunuju do správné sekce
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
vita11 Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od vita11 Moderátor »

No jestli svítí červená kontrolka oleje, tak to nemaže. Takže bych s tím vůbec nejezdil a radši to ani nestartoval, dokud se nezjistí, co tomu je. Když napíšeš, odkud jsi, tak ti tady třeba nějakého mechanika poradíme.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
paveld
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od paveld »

Zrovna se nějakou dobu vrtám v E87 ne přímo s tímhle, ale dost podobným motorem, který několik mechaniků odrovnalo uplně... červená kontrolka oleje tam taky často vyskakovala a určitě bych tedy začal shozením vany. U mě byla vaná plná úlomků vodících lišt od rozvodů, který byly nasáté do sítka čerpadla a místo oleje tam byla spíš hustá černá vazelína, takže se tomu motoru ani nedivim. Jen počítej s tím, že pokud to již nějakou dobu dělá, tak tam může být na opravu dost věcí. Já jsem musel shánět celou hlavu i s vačkama, protože měli total zničený uložení z toho nemazání.
Odpovědět