Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kontrolka airbag

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hermanf

Kontrolka airbag

#1 Příspěvek od Hermanf »

Vím, že se to tady určitě řešilo milionkrát, ale nikde jsem v historii přesnou odpověď nenašel.

Sháním E46 coupe, asi tři kusy o které bych měl zájem jsem už shlédl, ale všem svítila kontrolka airbagu. Odpověď majitele vždy stejná. To je v klidu, to je jen dečka u spolujezdce, to svítí každé E46 hlásí pokaždé majitel.

Je to vážně tak a neřešit to, nebo tomu raději věnovat pozornost?
horan

Re: Kontrolka airbag

#2 Příspěvek od horan »

Je to většinou dečkou a řešit to určitě chce. Když majitel řekne neřešit, tak bych neřešil ani to auto od něj. Úplně stejně totiž řeší všechny ostatní problémy. :roll:
Koupit novou dečku a vyměnit.
Hermanf

#3 Příspěvek od Hermanf »

Tomu rozumím, spíš jsem to myslel tak jestli se dečkou vždy jen nevymlouvá a auto je po nějaké vážnější nehodě.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

No nakecat Ti toho může hodně. Co to vyloučit diagnostikou? :roll:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hermanf píše:Tomu rozumím, spíš jsem to myslel tak jestli se dečkou vždy jen nevymlouvá a auto je po nějaké vážnější nehodě.
Tak může to rozsvítit kterejkoliv Airbag v tom autě a nejen nehodou. Jak vidím nakupuješ bez diag. spíš na oko, bacha aby z toho pak nevypadlo nějaký překvapení.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Pokud se tam připojí diag, tak ti to vyloženě napíše závadu dečky v sedačce. Opravdu je to naprosto běžná věc v E46, ta dečka se prosedí, případně se o to někdo opře rukou či loktem při vysávání třeba a ta dečka se poškodí.

Řešení je buď vykuchat sedačku a koupit novou dečku za několik tisíc a pak to zase seskládat a nebo koupíš odpor a vložíš ho do konektoru pod sedačkou. Ty odpory prodávají třeba na repasuj.cz... Stojí to asi 4 stovky, případně si ho někdo vyrobí doma, ale tady u toho má člověk jistotu, že to hlásí pořád obsazenou sedačku a tím pádem při nehodě airbag vystřelí... Někdo tam může dát jiný odpor, který bude hlásit pořád volnou sedačku a při nehodě airbag nevystřelí a to je o průser.
Naposledy upravil(a) fabledwarrior dne pon 02.05.2022 08:45, celkem upraveno 1 x.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

v případě takata airbagů a jejich spolehlivosti, je je oprava dečky spolujezdce asi vlastně jedno, jakým způsobem kontrolka zhasne :D airbag pak funguje na spolehlivosti zhruba české pošty ... :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

No, zrovna jsem tu měl jednu E46 kupé se svítící kontrolkou airbagu. Jak už tu padlo, dečka je nejčastější problém, ale diagnostiku bych opravdu řešil. Třeba u té včerejší byla KO jednotka airbagu, interiér z anglána a střelená jedna pyropatrona. To se pak dokáže trochu prodražit.
Odpovědět