Chlapi rychlej dotaz. Je pozice vyvažovací hřídele nějak časována vůči pozici klikovky? Předpokládám, že v zaaretovaném stavu odpovídá zaaretované klikovce, resp. setrvačníku v HÚ 1. válce. Nebo je to jedno?
N46. Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Časování vyvažovací hřídele?
-
- Člen Klubu
Re: Časování vyvažovací hřídele?
pokud je mi známo, tak vyvažovací hřídel už ze svý podstaty je spojená na pevno s klikou
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

-
- Kontaktovat uživatele:
No abych se přiznal, není mi úplně jasný princip té samostatné vyvažovací hřídele. Je mi jasný vyvažovák přímo na klikovce - protiváha pístu, ale co přesně kompenzují ty 2x2 půlválečky ve vaně, to mi pořádně jasné není.
No a protože jsou poháněny spodním řetězem přes olejové čerpadlo, lze je otočit špatně.
Z toho co jsem zatím vykoukal to fakt vypadá, že otočit válečky ploškami k motoru, zaaretovat pomocí OEM 11 8 700. Pak se nabízí nasadit řetěz na aretovanou klikovku klasicky v horní úvrati 1. válce jak všechno.
Ono by stačilo to zaaretovat rovnou a nebylo by se na co ptát, ale nedošlo mi to včas, řetěz je dole a návody na to moc nejsou.
No a protože jsou poháněny spodním řetězem přes olejové čerpadlo, lze je otočit špatně.
Z toho co jsem zatím vykoukal to fakt vypadá, že otočit válečky ploškami k motoru, zaaretovat pomocí OEM 11 8 700. Pak se nabízí nasadit řetěz na aretovanou klikovku klasicky v horní úvrati 1. válce jak všechno.
Ono by stačilo to zaaretovat rovnou a nebylo by se na co ptát, ale nedošlo mi to včas, řetěz je dole a návody na to moc nejsou.
Zaaretuje se klika, zaaretujou se vyvazovaci hridele, a napne retez
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, vyvažovací hřídele ploškami nahoru? Jdou zaaretovat i otočené o 180°.inspi1981 píše:Zaaretuje se klika, zaaretujou se vyvazovaci hridele, a napne retez