Ahoj,
První BMW, první automat - E92 325i N52 160kW, automat ZF 6HP. Najeto 210 tisíc. Olej údajně měněn ve 100 tisících.
Auto mám měsíc, poslední dobou pozoruju chování automatu, o kterém nevím, jestli je normální nebo ne.
První sranda - sednu do auta, nastartuju, páku přesunu z P do D a auto kopne/cukne dopředu (dost znatelně). Když to pak zkouším znovu třeba po dojezdu do bodu B, tak už ten přesun z P do D nejde skoro ani cítit.
Druhá sranda - nezahřáto, stálá rychlost, pak přidání plynu, aby si převodovka podřadila a u toho podřazení přijde kopanec. Dělá jen někdy, ale dá se replikovat.
Největší otázka je, jestli toto může být způsobeno třeba jen tím, že je starý olej / málo oleje nebo jestli už je něco načnutýho a bude chtít repas. Auto zatím nebylo na diagnostice, ani to nezkoumal nikdo přes převodovky, to přijde co nejdřív.
Díky za názory
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Chování automatické převodovky ZF 6HP
Re: Chování automatické převodovky ZF 6HP
Tohle je na repas.
Říká věštecká koule?
Obávám se, že to nezjistíš jinak, než výměnou oleje /kapkovou zkouškou.
Každopádně moje auto mělo najeto skoro 230 tisíc km bez předchozí výměny oleje a podobné chování nebylo, řadilo hladce, až na meziplyny.
Proto se taky obávám, že toto bude spíše na repas, ale taky kdoví co tam je teď za olej.
Každopádně moje auto mělo najeto skoro 230 tisíc km bez předchozí výměny oleje a podobné chování nebylo, řadilo hladce, až na meziplyny.
Proto se taky obávám, že toto bude spíše na repas, ale taky kdoví co tam je teď za olej.
Tak když jsme u příkladů tak moje 1er hrozně kopla při řazení D a R Někdy až tak, že zdechl motor. Občas kopla dost při řazení trojky. Vyměnil jsem vanu, olej, těsnění pod mechatronikou, pruchodku a co myslíte? Vše zmizelo. Řadí, nekope......
Najeto 260000.
Mě by právě zajímal ten výstřel "to je na repas".
Chápu, že se tím Lukáš živí, ale "vocaď pocaď"
Najeto 260000.
Mě by právě zajímal ten výstřel "to je na repas".
Chápu, že se tím Lukáš živí, ale "vocaď pocaď"
To není z koule ale z vlastní zkušenostihoran píše:Říká věštecká koule?
Tak diagnostika bosch nenašla žádnou chybu na převodovce, ale přišlo se na to, že čidlo brzdového pedálu už nespínalo jak mělo. Dalo se nové a dost to pomohlo s tím kopancem při přechodu z P do D. Teď o tom ani nevím většinou. S čím to nepomohlo je kopání při řazení. Takže zábava pokračuje dál. Nechám tedy zkontrolovat stav a míru oleje v převodovce. Díky za rady chlapi.
To kopání způsobuje mechatronik. Je potřeba vyměnit celou sadu radicich solenoidu filtr olej a bude to v cajku. Kdyby bylo potřeba sadu solenoidu originál ZF mám.