Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chování automatické převodovky ZF 6HP

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
focus_dk

Chování automatické převodovky ZF 6HP

#1 Příspěvek od focus_dk »

Ahoj,

První BMW, první automat - E92 325i N52 160kW, automat ZF 6HP. Najeto 210 tisíc. Olej údajně měněn ve 100 tisících.

Auto mám měsíc, poslední dobou pozoruju chování automatu, o kterém nevím, jestli je normální nebo ne.

První sranda - sednu do auta, nastartuju, páku přesunu z P do D a auto kopne/cukne dopředu (dost znatelně). Když to pak zkouším znovu třeba po dojezdu do bodu B, tak už ten přesun z P do D nejde skoro ani cítit.

Druhá sranda - nezahřáto, stálá rychlost, pak přidání plynu, aby si převodovka podřadila a u toho podřazení přijde kopanec. Dělá jen někdy, ale dá se replikovat.

Největší otázka je, jestli toto může být způsobeno třeba jen tím, že je starý olej / málo oleje nebo jestli už je něco načnutýho a bude chtít repas. Auto zatím nebylo na diagnostice, ani to nezkoumal nikdo přes převodovky, to přijde co nejdřív.

Díky za názory
Lukas40

Re: Chování automatické převodovky ZF 6HP

#2 Příspěvek od Lukas40 »

Tohle je na repas.
horan

#3 Příspěvek od horan »

Říká věštecká koule?
Stickler

#4 Příspěvek od Stickler »

Obávám se, že to nezjistíš jinak, než výměnou oleje /kapkovou zkouškou.
Každopádně moje auto mělo najeto skoro 230 tisíc km bez předchozí výměny oleje a podobné chování nebylo, řadilo hladce, až na meziplyny.
Proto se taky obávám, že toto bude spíše na repas, ale taky kdoví co tam je teď za olej.
horan

#5 Příspěvek od horan »

Tak když jsme u příkladů tak moje 1er hrozně kopla při řazení D a R Někdy až tak, že zdechl motor. Občas kopla dost při řazení trojky. Vyměnil jsem vanu, olej, těsnění pod mechatronikou, pruchodku a co myslíte? Vše zmizelo. Řadí, nekope......
Najeto 260000.
Mě by právě zajímal ten výstřel "to je na repas".
Chápu, že se tím Lukáš živí, ale "vocaď pocaď"
Lukas40

#6 Příspěvek od Lukas40 »

horan píše:Říká věštecká koule?
To není z koule ale z vlastní zkušenosti
focus_dk

#7 Příspěvek od focus_dk »

Tak diagnostika bosch nenašla žádnou chybu na převodovce, ale přišlo se na to, že čidlo brzdového pedálu už nespínalo jak mělo. Dalo se nové a dost to pomohlo s tím kopancem při přechodu z P do D. Teď o tom ani nevím většinou. S čím to nepomohlo je kopání při řazení. Takže zábava pokračuje dál. Nechám tedy zkontrolovat stav a míru oleje v převodovce. Díky za rady chlapi.
Lukas40

#8 Příspěvek od Lukas40 »

To kopání způsobuje mechatronik. Je potřeba vyměnit celou sadu radicich solenoidu filtr olej a bude to v cajku. Kdyby bylo potřeba sadu solenoidu originál ZF mám.
Odpovědět