Ahoj,
dnes jsem konečně koupil nové repro dopředu a protože pršelo, tak jsem je šel vyměnit......a čeho si nevšimnu. Na straně řidiče se mě kousek od zrcátka loupe vrchní vrstva laku. Na autě už od koupě je vidět několik takových bílých skvrn(zadní blatník, kufr, dveře u řidiče).....jakoby taková bílá mlha na té červené origo barvě. Netuším proč to tam je a co to způsobilo, ale dá se s tím žít.
Bohužel na tomto místě dveří se ta vrchní vrstva prostě loupe. Trošku jsem se to pokoušel rozleštit, ale loupe se to statečně dál, tak to nechci už víc dřít.
https://ibb.co/X8RqfLV
Moje otázka zní.....jak je to s lakováním dílů? Jak dobře trefí barvu a hlavně odstín vzhledem ke stáří? Spektrometr asi nemá každý....takže hledat někoho, kdo spektrometr má a nechat u něj? Nebo máte někoho na doporučení, kdo dobře lakuje a udělá to k mé spokojenosti?
Stopro budu potřebovat v nejbližší době(do roka) zadní blatník, práh......haupna už je osekaná jako sviňa a někdo se to snažil krýt nějakým štětečkem, takže ta by si taky zasloužila.....no vlastně na každém dílu se něco najde, ale na to peču, takovej perfekcionalista zase nejsem. Ale ty tři díly mě asi neminou......časem.
Teď co s tím loupáním? Nechat stříknout celá vrata? Někde jsem četl, že ten vrchní lak se tam dá ještě dostříknout, ale že to vydrží pár let a stejně to půjde do pekel.....
díky za pomoc
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW Z3 lakování dílů
Re: BMW Z3 lakování dílů
Ahoj,
mozna uz to nekdo pri lesteni probrousil nebo tak neco. Ja mel kdysi peugeota, kde se lupal vrchni lak na cele haupne (francouzi s tim maji problem casto) a kdyz jsem se ptal, zda se to da opravit, tak mi bylo receno, ze to musi cele obrousit, ze jen svrchni lak na to dat nejde.
U lakovani dilu je asi lepsi do rozstriku (a pak zalestit) nez cely dil, protoze pak je netrefena barva videt. Jestli to chces mit hezke, tak hledej na internetu reference na lakovny a pak se tam poptej co s tim, rozdil v kvalite lakoven je znacny.
mozna uz to nekdo pri lesteni probrousil nebo tak neco. Ja mel kdysi peugeota, kde se lupal vrchni lak na cele haupne (francouzi s tim maji problem casto) a kdyz jsem se ptal, zda se to da opravit, tak mi bylo receno, ze to musi cele obrousit, ze jen svrchni lak na to dat nejde.
U lakovani dilu je asi lepsi do rozstriku (a pak zalestit) nez cely dil, protoze pak je netrefena barva videt. Jestli to chces mit hezke, tak hledej na internetu reference na lakovny a pak se tam poptej co s tim, rozdil v kvalite lakoven je znacny.