Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Z3 rozměry pneu

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sovaja

BMW Z3 rozměry pneu

#1 Příspěvek od Sovaja »

Ahoj,

tak opět jeden dotaz.....bude mě končit technická a tak mě napadlo, že než se tam trmácet v létě, tak to sfouknu raději teď. No a taky mě napadlo jen tak mimochodem kouknout do techničáku a pro zajímavost na rozměry pneu......a ejhle, problém je na světě.

No, když jsem předloni kupoval auto, tak mě to nenapadlo kontrolovat rozměr pneu, protože byly skoro nové ....a ani pán na evidenčce na to nekoukl, ale aktuálně mám obuto
vepředu 225/45ZR17 94Y 7,5
vzadu 245/40ZR17 95Y 8,5

No a v techničáku je zapsáno ledacos, ale rozměr 245 tam bohužel není ani jeden.......tady jsou povolené rozměry pneu v TP
vepředu 225/45ZR17 94Y 7,5
vzadu 225/40ZR17 95Y 8,5

No, z STK mě asi vyhodí, pokud to nebude někdo extra hodný.....nebo hledat někoho zpřízněného na STK(nemáte někoho takového?):-).

Nechat to zapsat do TP.....to asi také bude dost boj, pokud to bude vůbec možné, že? Podstupoval jste tohle někdo? Nebo se na to vybodnout a koupit nové pneu?....

díky
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: BMW Z3 rozměry pneu

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

mám v TP i ty 245 na 8,5 disku, teď jsem se díval
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Sovaja

#3 Příspěvek od Sovaja »

Tak to je paráda......kurnik. Takže je tam budu muset nějak nechat zapsat.....to mám ale radost.

Tak nevím, zda blbě koukám, ale pneumatiku 225/40ZR17 ....tak těch se nějak nemůžu dopátrat na netu......
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Se museli přepsat, 245/40R17 tam patří

http://bmwfans.info/parts-catalog/Z3-Co ... mer_tires/
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Sovaja

#5 Příspěvek od Sovaja »

Hmm, asi to tak fakt vypadá, že je to překlep.....

https://ibb.co/YfbRpZq

Tak zkusím holt jít na úřad. Zkusím se dopátrat úřadu(z razítka to totiž nepoznám), který tehdy převedl auto z německa k nám a tam to zkusím pořešit......a budu doufat, že to tam někde budou mít.....a že se opravdu někdo překlepnul.....
vita11 Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

245/40R17 je správně, v německém TP jsem ho měl. A mám v českém uplně stejný překlep jak ty. Chci to nechat opravit se zápisem podvozku, ale ještě jsem se k tomu nedostal
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Sovaja

#7 Příspěvek od Sovaja »

A jsi si opravdu jistý, že v tom německém jsi ten rozměr měl? Bohužel totiž nemám kopii jejich TP, respektive mám, ale jen asi první stranu. Ten zbytek nemám a tam počítám je toto dopsané:-(.
Nicméně jsi mě nepotěšil, že tu chybu máš také, to je dost divné.....leda, že by jsi byl u stejné paní jako původní majitel, když se to přepisovalo:-).....

Dnes jsem byl na úřadě se zeptat a prý to musím řešit s technikem, který dělá dovozy (jsem objednán na pondělí). Pokud v původním TP bude ten rozměr, tak to opraví. Pokud ne, mám problém...... Dnes už to mají uloženo online, takže snad uvidí ty původní papíry......
Mám vytištěný papír z manuálu k Z3, i samotný manuál mám připravený, kde je rozměr uveden. Také jsem vytisknul část dokumentu, kde jsou všechny disky od BMW a pneu na ně a kde je jasně napsán rozměr pro Z3.....ale zda ty papíry budou někoho zajímat, to opravdu nevím.

Pokud neuspěji, pak by to znamenalo sehnat typový list, na STK a pak to nechat zapsat do TP, ale to bych opravdu velmi nerad........a nebo najít někoho rozumného, kdo bude mít pro mě pochopení na úřadě:-).....

mějte se
Naposledy upravil(a) Sovaja dne čtv 03.06.2021 15:03, celkem upraveno 1 x.
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Ano na 100%. Všechny teničáky si vždy skenuji
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Sovaja

#9 Příspěvek od Sovaja »

Ahoj,

tak vyřešeno. Opravdu se jednalo o chybu při zápisu do TP. Nejdříve paní na úřadě remcala, že to musí opravit tam, kde chyba byla způsobena a když jsem se jí tedy zeptal, kde tedy byla chyba způsobena, když v TP je pouze razítko Praha.......tak mě řekla, že netuší a že to musím zkoušet někde v Praze:-), že tam nikde podpis ani jiné identifikační číslo není a že ona všechny nezná:-). Tahle informace mě fakt dostala:-).

Chvilku mě dusila a pak prý "že jsem to já":-)......že to opraví a opravila.

V kompu to měla neskenované správně na tom protokolu, ale chybně byl přepis do TP.

Hotovo a můžu na technickou......dost se mě ulevilo.

mějte se
kudrnac

#10 Příspěvek od kudrnac »

Gratulace! :D
Vse je to jen o lenosti a pohodlnosti urednika, ktery si uz dlouho mysli, ze my jsme tu pro nej a ne on pro nas...
Odpovědět