Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
G20/G21 Podvozek
G20/G21 Podvozek
Zdravim,
hledam rady ohledne podvozku na G20/21.
Premyslim o koupi, ale zajima me nazor nekoho kdo se u teto znacky pohybuje delsi dobu a to :
1, Mezi mirne ojetymi, do tech 30tkm se pohybuji hodne podvozky M sport, videl jsem uz dost informaci ze je strasne tvrdy a nema smysl ho brat ( bavime se o beznem jezdeni do prace apod. ), je to tak, nebo nekdo nesouhlasi?
2, Je pro pracovni auto a semtam taky na pozitek z jizdy nejrozumnejsi brat standartni a adaptivni podvozek?
3, Nazory na zadokolku tady u nas v cechach? letos byla sice tuzsi zima, ale neprijde mi ze by byl nejak extra potreba xdrive
4, samozrejme zhodnoceni od nekoho znaleho moc uvitam i co se tyce takoveho shrnuti, napriklad adaptivni podvozek M sport - narocnost na servis
5, rozdily normal/ sportovni prevodovka?
Skupina aut jsou primo od dealera bmw tu cechach do 30tkm najezdu.
Jsou to takove otazky do pranice, rad bych si vyslechl nazor ostatnich lidi, diky
hledam rady ohledne podvozku na G20/21.
Premyslim o koupi, ale zajima me nazor nekoho kdo se u teto znacky pohybuje delsi dobu a to :
1, Mezi mirne ojetymi, do tech 30tkm se pohybuji hodne podvozky M sport, videl jsem uz dost informaci ze je strasne tvrdy a nema smysl ho brat ( bavime se o beznem jezdeni do prace apod. ), je to tak, nebo nekdo nesouhlasi?
2, Je pro pracovni auto a semtam taky na pozitek z jizdy nejrozumnejsi brat standartni a adaptivni podvozek?
3, Nazory na zadokolku tady u nas v cechach? letos byla sice tuzsi zima, ale neprijde mi ze by byl nejak extra potreba xdrive
4, samozrejme zhodnoceni od nekoho znaleho moc uvitam i co se tyce takoveho shrnuti, napriklad adaptivni podvozek M sport - narocnost na servis
5, rozdily normal/ sportovni prevodovka?
Skupina aut jsou primo od dealera bmw tu cechach do 30tkm najezdu.
Jsou to takove otazky do pranice, rad bych si vyslechl nazor ostatnich lidi, diky
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: G20/G21 Podvozek
Rozdíl mezi Msport a obyčejným je klasicky jen v pružinách a tlumičích a stabilizátorech a v dalších detailech ... náklady na údržbu defacto identické
Adaptivní podvozek je fajn, ale tam počítej s dost výrazně vyššími náklady na servis pak ... ale možná se tě to nebude týkat, když si auto necháš max 150tis km
Xdrive - v našich podmínkách naprosto zbytečná věc : 1. jízdní vlastnosti zadokolky jsou díky kinematice přední nápravy daleko lepší , 2. trakční režim u zadokolky je pro sníh v pohodě , už u e90 je DTC úplně boží (samozřejmě to vyžaduje dobré obutí a průměrně schopného řidiče), pokud napadne 20cm sněhu tak tam už budeš mít trable , kdy ta trakce nebude a xdrive by se hodil - jestli bydlíš na horské Kvildě, tak pak do něho jdi klidně
3. nesmyslně to prodražuje servis - samoté VTG je na opravu drahé a sere se a srát se bude a komplikuje to servis i přední nápravy, motoru a tak ... nenávidím to, jak to všude zavazí 

Adaptivní podvozek je fajn, ale tam počítej s dost výrazně vyššími náklady na servis pak ... ale možná se tě to nebude týkat, když si auto necháš max 150tis km

Xdrive - v našich podmínkách naprosto zbytečná věc : 1. jízdní vlastnosti zadokolky jsou díky kinematice přední nápravy daleko lepší , 2. trakční režim u zadokolky je pro sníh v pohodě , už u e90 je DTC úplně boží (samozřejmě to vyžaduje dobré obutí a průměrně schopného řidiče), pokud napadne 20cm sněhu tak tam už budeš mít trable , kdy ta trakce nebude a xdrive by se hodil - jestli bydlíš na horské Kvildě, tak pak do něho jdi klidně

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
nenapsal jsi jakou chceš motorizaci, ono je rozdíl jestli chceš 316d nebo M340i
1) podle použítí auta, pokud to chceš jako víkendovku na svezení tak je i M sport fajn
2) tím pádem si odpověděl sam - adaptivní, chceš auto adaptivně využívat, chceš s tím jezdit na pohodu a ale taky se povozit - jasně adaptivní
3) pokud nebydlíš na horách nebo tam netrávíš celé zimy, tak je xdrive nesmysl
4) do 100-150tkm nemusíš podvozek řešit, pak je lepší prodat celé auto
5) podle toho jaka převodovka, jaka motorizace.
1) podle použítí auta, pokud to chceš jako víkendovku na svezení tak je i M sport fajn
2) tím pádem si odpověděl sam - adaptivní, chceš auto adaptivně využívat, chceš s tím jezdit na pohodu a ale taky se povozit - jasně adaptivní
3) pokud nebydlíš na horách nebo tam netrávíš celé zimy, tak je xdrive nesmysl
4) do 100-150tkm nemusíš podvozek řešit, pak je lepší prodat celé auto
5) podle toho jaka převodovka, jaka motorizace.
No hele k otazce Xdrive vs zadokolka: Ja mam F30 320d, bydlim na Vysocine v kopci a proste stim obcas bojuju
(ne ze by me to nebavilo) obcas vycouvavam kopec, parkart jsem musel dojit pro neco co hodim pod zadni kola atd. proste rozjezd v kopci hruza. Otec v Yeti 4x4 se jen smeje...
V Xdrive jsem nikdy nejel, ale docela bych veril tomu nazoru, ze to 80% lidi ani nepozna (kdyz se nebavime o nejakym driftovani), takze bych si to vyzkousel, ale uz bych to tak neodmital jak driv... Jasny naklady na servis budou vetsi...

V Xdrive jsem nikdy nejel, ale docela bych veril tomu nazoru, ze to 80% lidi ani nepozna (kdyz se nebavime o nejakym driftovani), takze bych si to vyzkousel, ale uz bych to tak neodmital jak driv... Jasny naklady na servis budou vetsi...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, drtivá většina uživatelů to asi nepozná, proto BMW v řadě 1 dělá předokolku, protože to mají všichni majitelé na párkuladovina píše: V Xdrive jsem nikdy nejel, ale docela bych veril tomu nazoru, ze to 80% lidi ani nepozna (kdyz se nebavime o nejakym driftovani), takze bych si to vyzkousel, ale uz bych to tak neodmital jak driv... Jasny naklady na servis budou vetsi...

Každopádně ty náklady rozhodují o tom jestli to vlastně fakt jako potřebuješ ... a když potřebuješ 4x4 asi bych si určitě nekoupil BMW zase na druhou stranu

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
přesně moje slova, pokud nepoznám jestli je to auto čtyřkolka nebo zadokolka, tak si nemusím kupovat BMW a pokud chci 4x4 tak bych hledal v jinych vodách.
k čemu je taková 320D 4x4 když bude 10cm sněhu tak to stejně sedne na břicho, to ten Yeti se bude furt smát.
k čemu je taková 320D 4x4 když bude 10cm sněhu tak to stejně sedne na břicho, to ten Yeti se bude furt smát.
Ono stačí trochu břečky po ránu a s RWD po Vysočině už je to o držku. Ale ať si každý koupí co chce. Já mám xdrive v E91 a i v G20.
Podvozek za mě taky adaptivní.
Podvozek za mě taky adaptivní.
-
tak na té vysočině to nějaký smysl má. otázka fakt jak člověk funguje.
kolik lídí jezdí v oktávkách s předohrabem co je horší jak zadohrab a taky fungujou.
kolik lídí jezdí v oktávkách s předohrabem co je horší jak zadohrab a taky fungujou.
NO já si právě myslím opak, že ty předokolky v břečkách a na sněhu jsou pro širokou veřejnost lepší. Sice s RWD dojedeš asi stejně ale kdyby dnešní lidi co z větší části auta neřeší jezdili s rwd ve sněhu tak to bude v každé zatáčce nějaký nýmand.
-
tak to ale není autem 

strašně moc jsou znát kvalitní pneumatiky vs staré co jsou tvrdé ikdyž třeba se vzorkem už nefungují.
Hodně jsem vyjel s novejma pneu až jsem se sám divil.
Plus ještě umět vypínat dsc v určitých situacích apod.
Hodně jsem vyjel s novejma pneu až jsem se sám divil.

Plus ještě umět vypínat dsc v určitých situacích apod.
Abych to doplnil, rešímm 320d - 330d... Jeste nevím kde to skončí na 100%
Díky moc za rady, názory
Díky moc za rady, názory
-
a není lepší koupit třeba Fko 340i než Gčko 320D?
- pavproch
Můžu, k tomu xDrive vs RWD když moje zkušenost je jen s e9x a nikoli f nebo g?
Měl sem e91 xDrive 330i a najel s ním za 8 let 1/4mio km, mám RWD e89 30i (35tis km @7 let) a mám e90 RWD 330i (60tis km@2 roky), všechny auta snížená a přitvrzená a se všema jezdím hodně "zaníceně" (čti využívám plný výkon motoru a redline), ale preferuju "čistou stopu", žádné drifty aj. "píčoviny".
xDrive (aspoň dle mých zkušeností) umožňuje jet opravdu plynulý "smooth" oblouk, tam kde sem s xDrive jel zatáčku jako po kolejích a nemusel vůbec hýbat s volantem, tam s RWD "mám plné ruce práce" abych ten oblouk vykroužil hladce a plynule.
Měl sem e91 xDrive 330i a najel s ním za 8 let 1/4mio km, mám RWD e89 30i (35tis km @7 let) a mám e90 RWD 330i (60tis km@2 roky), všechny auta snížená a přitvrzená a se všema jezdím hodně "zaníceně" (čti využívám plný výkon motoru a redline), ale preferuju "čistou stopu", žádné drifty aj. "píčoviny".
xDrive (aspoň dle mých zkušeností) umožňuje jet opravdu plynulý "smooth" oblouk, tam kde sem s xDrive jel zatáčku jako po kolejích a nemusel vůbec hýbat s volantem, tam s RWD "mám plné ruce práce" abych ten oblouk vykroužil hladce a plynule.
Naprostý souhlas, stejná zkušenost s upravenou 335i (420HP) 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To něco děláš špatně, protože zrovna E90 v Xdrive je vždycky na limitu pod plynem nedotáčívá a tak moc, že toho dosáhne i cvičená opicepavproch píše: xDrive (aspoň dle mých zkušeností) umožňuje jet opravdu plynulý "smooth" oblouk, tam kde sem s xDrive jel zatáčku jako po kolejích a nemusel vůbec hýbat s volantem, tam s RWD "mám plné ruce práce" abych ten oblouk vykroužil hladce a plynule.

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Když s tím nejedeš na limitu (myslím auta, ne mentálním), máš pocit “jak po kolejích”...
pak tě ale sveze někdo, kdo umí skutečně řídit a zjistíš, že stejnou zatáčku lze jet o xy km rychleji, byť jde prdel trochu šejdrem, příp. se sune celá kára bokem, ale dotyčný nedělá nic zběsilého s volantem...

“Ability is what you're capable of doing.”
- pavproch
Proto sem spal, že ráth jezdím čistou stopu, moje zkušenost je, že xDrive v rychle projížděných čistých obloucích (bez driftu, bez "bokem", bez "šejdrem"atd) je klidnější než rwd.

Ta klikatice rwd je samozřejmě přehnaná.

Ta klikatice rwd je samozřejmě přehnaná.
Naposledy upravil(a) pavproch dne ned 04.04.2021 14:23, celkem upraveno 1 x.
Jen dotaz - všechny pomocné “na pozadí” DSC fce máš vypnuté?
viz odkaz (nahoře jsou blbosti, dole řeší ty asistence)
http://dreamingin302ci.blogspot.com/201 ... e.html?m=1
Ohledně e9x podvozku musíš číst tady
https://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=956039
viz odkaz (nahoře jsou blbosti, dole řeší ty asistence)
http://dreamingin302ci.blogspot.com/201 ... e.html?m=1
Ohledně e9x podvozku musíš číst tady
https://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=956039
“Ability is what you're capable of doing.”
- pavproch
DSC "on".