Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW X3 F25 xdrive 28i - motorový olej MIN/MAX

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Androy

BMW X3 F25 xdrive 28i - motorový olej MIN/MAX

#1 Příspěvek od Androy »

Zdravim,

ma nekdo zkusenosti s vymenou a doplneni mot. oleje na 28i - problem je ze nema merku a pouze se musim spolehat na elektroniku.
Kolik se leje oleje ? co jsem se docetl tak 4,8L. ale kdyz jsem lil 4,6L tak uz byl na max.
A kdyz pocitac hlasi cca po 4K km minimum oleje a ze mam doplnit 1L. Tak jsem zkusil test, nalil jsem pouze 0,5L a zase byl na max.

mam z toho trosku hlavu v pejru a nechci to zbytecne prelivat na MAX.

Tak se chci zeptat jak to vlastne je.

Diky za pomoc
Heretic

Re: BMW X3 F25 xdrive 28i - motorový olej MIN/MAX

#2 Příspěvek od Heretic »

Ja jsem nedavno menil olej. Mam taky 28i, ale sestivalec, kde jsem dohledal, ze napln je 6.5litru. Pri vymene jsem dal pouze 6litru a par dni me to hlasilo max. Pak se to spadlo na pulku. Takze presnost nic moc. Typuji, ze to umi 3 polohy. Max, stred a "dolejte olej". :D
Androy

Re: BMW X3 F25 xdrive 28i - motorový olej MIN/MAX

#3 Příspěvek od Androy »

[quote="Heretic"]Ja jsem nedavno menil olej. Mam taky 28i, ale sestivalec, kde jsem dohledal, ze napln je 6.5litru. Pri vymene jsem dal pouze 6litru a par dni me to hlasilo max. Pak se to spadlo na pulku. Takze presnost nic moc. Typuji, ze to umi 3 polohy. Max, stred a "dolejte olej".

ja mam novejsi uz jen 4hrnec... a vsiml jsem si ze to ma vic poloh pri kontrole. ale uplne me vytaci ze to nema klasickou merku.

nevim jestli mi unika olej, nebo mam vadny cidlo. (jo je moznost to vymenit ale to se mi nechce, leda az pri vymene oleje )
Odpovědět