Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Divné chování rádia

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MarekO

Divné chování rádia

#1 Příspěvek od MarekO »

Ahoj,
Chtěl bych se zeptat jestli se už někdo nepotkal s nečím podobným nebo by nevěděl co muže být příčinou. U moji E46 330d mi po startu nešlo ovladat menu rádia pravým kurzorem. Rekl jsem si že asi nic zavratneho tam jsem vyrazil. Po cca pul hodine jizdy jsem si vsiml, že když dám blinkr tak se mi nerozsvěcí ikony na sdružených přístrojích ale venku fyzicky blikaji... neslo pridavat hlasitost na volantu ani menit stanice radia, tempomat pres volant fungoval. Pak jsme si vsiml, že z menu radia zmizela položka např bordcomputer. Radio nereagovalo na žádný čudlik. Hudbu pouštím přes transmiter do 12v zasuvky. Hudba prestala hrat a začalo šumět radio.... na displeji radia svitilo jen bmw ale již
Začlo reagovat na prepinani stanic nebo na hlasitost. Zacli blikat i blinkry na desce. Po chcipnuti a opětovném zapnuti zapalovani svitilo na displeji opet jen bmw. Nechal jsem proto auto v klidu na 10 minut, potom znovu zapalovaní a už OK. Přislo mi to docela nestandardní tak jsem se teochu zalekl a radši se ptám. Stalo se to poprvé.

Za rady a tipy budu vděčný,
Díky
jackfitt

Re: Divné chování rádia

#2 Příspěvek od jackfitt »

Děkuji za vaše sdílení, je to pro mě opravdu užitečné

#3 Příspěvek od MarekO »

Tak chvilku byl klid a už se tomted deje docela pravidelně... displey radia je jen podsvicen a nic nezobrazuje... kdyz zapnu svetla tak se budiky nepodsviti ale palubni pocitac stale zobrazuje... nevyjedou ani ostriky svetel pri omyti... nemuze to byt nekde kostra? Nebo odchazejici jednotka? Nikdo zadný nápad?
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

zkus hledat na netu opravu budíku - kondenzátor
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Takhle se to chová v případě, kdy je shozená sběrnice v autě. Důvodů může být hodně - gateway komunikace jsou budíky, v nich odchází "šváb" ELMOS, který ji řídí. Ale může to dělat cokoliv, co je na sběrnici napojené. Blbé je, že pokud to dělá nepravidelně, špatně se na to přichází.
Odpovědět