Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F12 640i má to smysl?
- soukupadam
F12 640i má to smysl?
Čau, zase mě chytlo eFko, F12 640i má to smysl to auto? Nebo je to recyklovanej šrot? Co ten motor N55?
Díky za informace
Díky za informace
Re: F12 640i má to smysl?
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:37, celkem upraveno 1 x.
-
- Člen Klubu
To je rada za poslední drobný
Jako motor a drivetrain technika si myslím, že má dobrý potenciál a kladný hodnocení z 3er, 5er atd. Jak je na tom kvalitativně zbytek toť otázka, řekl bych odvozenina z F10, menší nájezdy a opotřebení. Mě se líbilo čtyřdvířko GranCoupe, nebo tohle GT coupé by mohla být dobrá investice do budoucna, jenom by si ho člověk musí nechat aspoň 15 let. 
Ale povedenej interier a cool exterier Báwa co má koule.
Tak mě napadá kolik váží, aby neměla hmotnostní neduhy jako E31. Jinak design podobnej i velikostně cca jako nová 8er, tak akorát.

Ale povedenej interier a cool exterier Báwa co má koule.

Podívej/svez se s MB coupe... ty novější modely jsou jak bylo dříve Bmw...
“Ability is what you're capable of doing.”
- Itchythefirst
Ja osobne bych se na celou F12 640i vyprdnul a misto toho radej za stejnou cenu vzal M6 V10 :-) To je sestka, co ma koule a do budoucna to muze bejt dobrej sberatelskej artikl :-) Ta F12 ti tam moc veci navic neprinese (motorove S85 vs N55 rozhodne ne), pokud vubec :-)
ajajajHanz píše:Podívej/svez se s MB coupe... ty novější modely jsou jak bylo dříve Bmw...

Jen pod kapotou? Třeba takovej mercedes citan je celej Renault Kangoo. Jen jiný světla. Tam se to ani nesnaží maskovat. Je to hnus. Zaplatíš nesmysl za mercedes a dostaneš tu nejlevnější kurvu na trhu. 

-
- Člen Klubu
Njn. přebal v německu na štítku Made in Germany
Jo V10 je unikát, jenom se musí člověku tahle 6er líbit. Fka jsou exterierem přece jen stravitelnější. Osobně nemám problém ani s M5 E60

Jo V10 je unikát, jenom se musí člověku tahle 6er líbit. Fka jsou exterierem přece jen stravitelnější. Osobně nemám problém ani s M5 E60

6er v. A-klasse?M3maniac píše: ajajajno máš recht, kámoš ted nedávno přijel v malém áčku, všude AMG, samá předkožka a velký display přes celou palubku a pod kapotóoo 1,5 rencek
máš recht, jdou ted dobrým směrem
ale co by chtěl za 1,3 mio

oproti C, E, S-klasse imo nemá teď Bmw moc lehkou pozici... já MB dlouho nemusel, ale z Cka jsem nadšený, z 3ky jsem lezl jak z nějaké Laguny, úplně o ničem...
Známá si před rokem brala nové 320d GT ve výbavě “socka_plus” a to auto bylo úplně zoufalý, přitom ceníkových 1,2m mám pocit...
no to je fakt hrůza, že BMW v ceně vybavenýho supu, na který navíc dostanu 15% dolů jen zakoulím očima, není voll ausstat.
Ne, hrůza je to, že za ty kačky dostaneš úplně obyčejné auto (když máš kliku, má alespoň rwd)...
Částečně je chyba v Bmw, že marketing dominuje (což je asi v dnešní době nutné pro zisk/přežití), druhořadě je faktem to, že ostatní značky se dotáhly, takže ten rozdíl je menší než v době “Bmw-Audi-Mercedes... a pak dlouho nic”...
Dneska si i Švýcaři kupují Oktu RS a ještě se tím chlubí na Fb
Částečně je chyba v Bmw, že marketing dominuje (což je asi v dnešní době nutné pro zisk/přežití), druhořadě je faktem to, že ostatní značky se dotáhly, takže ten rozdíl je menší než v době “Bmw-Audi-Mercedes... a pak dlouho nic”...
Dneska si i Švýcaři kupují Oktu RS a ještě se tím chlubí na Fb

Mě spíš připadne, že ostatní značky dnes už dokážou nabídnout hodně stejné výbavy, jako právě BMW, Mercedes a podobně, což třeba před deseti lety rozhodně neplatilo. Kolik jezdilo vybavených Supů v minulosti? Možná každej desátej. Dnes? Každej druhej.
A i přes to, že výbava dělá HODNĚ, tak si troufnu říct, že jízdní vlastnosti jsou u (většiny) BMW stále jinde než třeba u koncernu. Osobní zkušenost mám třeba s úplně holou 318d F31 (na plecháčích a bez tempomatu), uvnitř opravdu žádná hitparáda, ale řazení i řízení a jízdní vlastnosti naprosto v pořádku, prostě pořád pořádná zadokolka, i když s udejchaným chrochtákem. Nová stála cca 850k CZK.
Každopádně souhlasím, že se BMW posunulo hodně k maintstreamu, tohle je bohužel dáno dobou a rozhodně z toho radost nemám. Nicméně pořád si myslím a mám osobní zkušenost (G02, G12), že i některá nová auta pořád "umí". Ale pořád si za dobře vybavené auto nechá dobře zaplatit
.
A i přes to, že výbava dělá HODNĚ, tak si troufnu říct, že jízdní vlastnosti jsou u (většiny) BMW stále jinde než třeba u koncernu. Osobní zkušenost mám třeba s úplně holou 318d F31 (na plecháčích a bez tempomatu), uvnitř opravdu žádná hitparáda, ale řazení i řízení a jízdní vlastnosti naprosto v pořádku, prostě pořád pořádná zadokolka, i když s udejchaným chrochtákem. Nová stála cca 850k CZK.
Každopádně souhlasím, že se BMW posunulo hodně k maintstreamu, tohle je bohužel dáno dobou a rozhodně z toho radost nemám. Nicméně pořád si myslím a mám osobní zkušenost (G02, G12), že i některá nová auta pořád "umí". Ale pořád si za dobře vybavené auto nechá dobře zaplatit

BMW který je vybavený jako BMW a má pořádneJ motor nemůže stát jako vybavenej Sup.. Že se BMW a celá prémie rozhodla sestoupit dolů a začít nabízet alternativy passatu, je čistě obchodní rozhodnutí. A něco málo se samozřejmě priplati i za značku. A jakože když to řeknu blbě, tak sorry, ale co bys chtěl za milion? To je cenova hladina Superba, tak dostaneš dostaneš Superba, akorát v horší výbavě, protože si musel mít vrtulku...
340i za dvě mega už bude bomba, která splní představy o "nadznacce". Zaplatíš víc, dostaneš víc.
Úplně nerozumím kde je problém.
Octavia RS třetí generace byla v době uvedení na trh největší bomba. Dal si 700k ceník i s DPH a dostal si v rámci kategorie vybornej motor v lehkým autě, výbavu a navíc, žijeme v Čechách, i street kredit
když za ní teď chtějí milion, tak to si můžou strčit do prdele.
340i za dvě mega už bude bomba, která splní představy o "nadznacce". Zaplatíš víc, dostaneš víc.
Úplně nerozumím kde je problém.
Octavia RS třetí generace byla v době uvedení na trh největší bomba. Dal si 700k ceník i s DPH a dostal si v rámci kategorie vybornej motor v lehkým autě, výbavu a navíc, žijeme v Čechách, i street kredit