měl bych na staré harcovníky dotaz, vím, že odpověd by se tady asi dala na těch 750 stránkách najít, ale bohužel na to nemám čas ani sílu. Stavím dům, narodil se mi právě druhej prcek a postupně jsem tedy přišel o svobodu, bankovní konto a taky veškerej volnej čas. Abych nepřišel i sám o sebe, upnul jsem se k 36kovýmu coupé, po kterým toužím už dlouho.
No a po náročném hledání a vybírání jsem si právě přivezl krásnou 320i, 1998, M52 a svor... A samozřejmě chci koně..
Potřeboval bych tedy pomoci s rozhodnutím, jestli 2,5 bez vanos, 2,5 vanos nebo 2,8. Ať koupím kterýkoliv, půjde rovnou na GO, tedy minimálně pístní kroužky, hlavni loziska, ojnicni loziska, honování válců, srovnání bloku a repasy hlavy. Rád bych i vačky, ale na ně už myslím nedosáhnu finančně. Převod bych chtěl 3,91 nebo 4,10.
Tuším správně, že okolo těch 215-220 koní se dá u těchto motorů dostat různou kombinací sání, svodů a výfuku? Je třeba plně programovatelná jednotka?
Dá se přibližně vyčíslit, kolik těch cca 30 koní vyjde finančně a co vše je potřeba sehnat?
Řidit umím a taky vím, že ten seriovej výkon je fajn, ale víte jak.. Ideálně by tam samozřejmě měl být Mkovej motor, ale na to bohužel teď nedosáhnu.
Auto bude použiváno jako sportovní víkendovka a občas nějakej sranda závod. Budou tam samozřejmě velký brzdy a asi Bilstein podvozek, tvrdší uložení všeho, silentbloky atd. Mám v plánu auto mít dlouho, ale nájezd bych rád udržel mezi 5-10tis ročně.
Pokud si někdo najde čas na odpověd, budu moc rád. Osobně jsem nakloněn 2,5 bez vanos, ale nevím jestli je ten náklon správnej

Díky, O.