Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
increased battery discharge - mazání hodin, km, spotřeby
increased battery discharge - mazání hodin, km, spotřeby
Zdravím borci. Řeším už dlouhodobě následující problém ohledně mazání hodin a spotřeby. Když auto pár dní stojí, vyskočí na mě hláška increased battery discharge a mám právě smazanej čas a spotřebu, vynulovaný denní počítadlo km. Poznám to už když odemykám auto tak jakoby na půl vteřiny probliknou budíky a začne šrotovat cd changer. Baterka AGM nová pár měsíců u Štěpána z OL, takže správně zaregistrovaná i nakódovaná. Zajímavý je, že kdy jsem ve čtvrtek zaparkoval v garáži a připojil to preventivně na nabíječku, která nabije doplna a pak přepne na udržovací proud tak v pondělí přijdu do garáže a ještě než odemknu kouknu na napětí – 13,7 V a přesto se mi hodiny, počítadlo km a spotřeba smazaly, ale datum zůstal správně. Když nabíječku nepřipojím scénář je stejnej, ale datum je 2-3 dny zpět. Ještě bych podotknul, že po výměně baterie v zimě jsem měl tak 3 měsíce klid a pak to začlo znova. Strávil jsem už hodiny hledání na zahraničních fórech kde je témat s tímhle problémem spoustu, ale nikde jsem nenašel řešení. Po čem by jste šli? Případně dá se zjistit, kterej obvod auto odpojilo kvůli odběru po uspání? V istě jsem nic nenašel. Nechci „preventivně“ měnit IBS, altík apod. Díky za každej tip. E61 535d LCI
Re: increased battery discharge - mazání hodin, km, spotřeby
Jak to vypadá budeš ho muset asi vyměnit, zkus ještě odpojit IBS dočasně.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Je tam bistabilní relé který odpojuje terminal 30g_f, jakmile odběr víc než 56 minut po uspání (jestli si dobře pamatuju) přesáhne 80mA nebo se auto opakovaně budí.
chtěl jsem vyzkoušet odpojení IBS, odpojil jsem viz foto https://ctrlv.cz/Ovj3
Mam spravne odpojeny IBS? Pokud ano tak jakto, ze auto napise hlasku increased battery discharge, kdyz to baterku nehlida?
Mam spravne odpojeny IBS? Pokud ano tak jakto, ze auto napise hlasku increased battery discharge, kdyz to baterku nehlida?
fakt nikdo neví, jestli je to IBS správně odpojený?
máš to správně...
Môže to byť čokoľvek, aj napriek tomu, že chybu ti to vyslovene vyhadzovať nebude... Mne vybíjal batériu vadný MULF, kamošovi zasa práve CD changer. Pritom na ISTE sa oba komponenty tvárili ok bez chyby...
-
- Člen Klubu
Tenhle problém tady už někdo popisoval, chtělo by to poměřit čas a proudy po zamknutí.
Většinou se neuspává nebo probouzí nějaká jednotka. IBS prohodit na zkoušku je taky easy. V horším případě špatný plus káble pod autem.
Zkus pohledat, možná bude někde mezi něma : forum/search.php?keywords=battery%2Bdis ... mit=Hledat
Většinou se neuspává nebo probouzí nějaká jednotka. IBS prohodit na zkoušku je taky easy. V horším případě špatný plus káble pod autem.
Zkus pohledat, možná bude někde mezi něma : forum/search.php?keywords=battery%2Bdis ... mit=Hledat
Zkontoluj si jestli ti dobiji alternator, pripadne jestli neni regulator napeti ko. Ten me umel hodne potrapit