Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e83 vs neco jiného do 200tis kč.
e83 vs neco jiného do 200tis kč.
Ahoj ve spolek. Po Novém roce budu muset začít řešit můj primary car.
požadavky petidvéř.. motor co trochu jede... a jelikož občas budu tahat karavan tak na kouli aspon 1500kg a 4x4.
jo a aby to šlo rozumně vyservisovat. cena do dvou kil.
koukam na všechno možný.. ale nejlíp mi z toho vychází asi e83. navíc můj mechanik tyhle auta zná umí odservisovat.
rad bych nejakou diskuzi popř. co jiného (lepšího) než e83?
požadavky petidvéř.. motor co trochu jede... a jelikož občas budu tahat karavan tak na kouli aspon 1500kg a 4x4.
jo a aby to šlo rozumně vyservisovat. cena do dvou kil.
koukam na všechno možný.. ale nejlíp mi z toho vychází asi e83. navíc můj mechanik tyhle auta zná umí odservisovat.
rad bych nejakou diskuzi popř. co jiného (lepšího) než e83?
Re: e83 vs neco jiného do 200tis kč.
Pokud e83, tak se vyhnout GM převodovce. Ta má problémy už jen s autem. Když ji dáš ještě karavan, tak končí.
Na čip u ní můžeš taky zapomenout.
Takže FL verze s ZF převodovkou.
A pak už klasika. Hledat s výbavou. Ty obyč sedačky jsou tragicky.

Takže FL verze s ZF převodovkou.
A pak už klasika. Hledat s výbavou. Ty obyč sedačky jsou tragicky.
asi me tu spousta lidí bude kamenovat.. ale ja automaty nemam rád.. nesedí mi. Takže asi manual.
-
- Člen Klubu
Tak máš při výběru o problém míň.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 13:12, celkem upraveno 1 x.
No míň bych neřekl. Ono těch X3 v manuálu zrovna moc není. Když jsem sháněl manželce, tak jsem to pak vzdal a vzal automat. Buď to bylo uvnitř šedý, venku stříbrný, dvoulitrový nebo sociální a jen mizivé procento s manuálem. Takže nevím, jestli o starost míň. 

me o vybavu moc nejde.. bude to užitkové auto.. klimu a el. okna mají snad všechny. víc nepotřebuju. barva mi je jedno. určite třilitr bud benzin a lpg nebo zkusím naftu. Tech motorů a nahradních dílů se všude válí mraky a mam šikovnýho mechanika.
-
- Člen Klubu
Tenhle rozpočet můžeš zahrnout X5, stříbrných látkovek v třílitru je jich taky mraky. Gazika do lesa bych ani v benzinu neuvažoval, to si ani nezaslouží. 
SUV 4x4 je takovej přehršel na trhu, že vyvstává otázka proč chtít při té nenáročnosti a skromnosti BMW tzn. přeplácet jen tak za značku ?

SUV 4x4 je takovej přehršel na trhu, že vyvstává otázka proč chtít při té nenáročnosti a skromnosti BMW tzn. přeplácet jen tak za značku ?
Naposledy upravil(a) Totic dne pon 30.12.2019 13:40, celkem upraveno 1 x.
mě šlo spíš o to.. jestli e83 není vyloženě sráč... a jestli není lepší vzít neco jiného v daném segmentu.
x5 nechci.. moc velká a sere se. nebude to gazík do lesa.. bude to moje primární auto s kterym budu jezdit do práce na výlety a všude.. jen proste potřebuju auto, za který můžu zapřahnout strední obytnak nebo vozejk s motorkou a čtyřkolkou se kterym občas potřebuju zajet na louky a podobně. Když to vyjde tak jsem už taky naočkovanej.. a pořídím k tomu e65.. ale tohle musí byt moje primární auto který zvládne všechno co jsem psal.Totic píše:Tenhle rozpočet můžeš zahrnout X5, stříbrných látkovek v třílitru je jich taky mraky. Gazika do lesa bych ani v benzinu neuvažoval, to si ani nezaslouží.
glk moc drahej.. to začína na 250 a slušnej minimálne 300. slušná x3 by šla sehnat za 150.cheater píše:Zvažoval jsi třeba MB glk nebo subaru forester?? Já bych začal otázkou co se tu točí pořád dokola jakej motor. Pak zhodnotit co nabízí konkurence atd..
SUV 4x4 je takovej přehršel na trhu, že vyvstává otázka proč chtít při té nenáročnosti a skromnosti BMW tzn. přeplácet jen tak za značku ?[/quote]
ale to je práve to.. na čem netrvám. netrvam na bmw.. jen nevím co jinýho? nejakou kia sportage s 2.0 crdi nebo qaskai 1,5 crdi... freemont zase jen dvoulitr nafta..
Mazda.. ford? proč ne... ale proč jo?? drahy díly.. kdo to bude servisovat?
netrvam na bmw.. jen mi to vychází protože chci motor co trochu jede a mam na to servis.
ale to je práve to.. na čem netrvám. netrvam na bmw.. jen nevím co jinýho? nejakou kia sportage s 2.0 crdi nebo qaskai 1,5 crdi... freemont zase jen dvoulitr nafta..
Mazda.. ford? proč ne... ale proč jo?? drahy díly.. kdo to bude servisovat?
netrvam na bmw.. jen mi to vychází protože chci motor co trochu jede a mam na to servis.
mam své proč bmw ano..
chtěl jsem.. jestli má nekdo nejaké přímo srovnání.. a spíš by mi řekl proč e83 ne a neco jiného jo.
nekdo kdo ty auta zna třeba řekne vyser se na e83, kup radši to a to.. jede to jak kráva nestojí to nic, najede to milion a seženeš to za půlku..
chtěl jsem.. jestli má nekdo nejaké přímo srovnání.. a spíš by mi řekl proč e83 ne a neco jiného jo.
nekdo kdo ty auta zna třeba řekne vyser se na e83, kup radši to a to.. jede to jak kráva nestojí to nic, najede to milion a seženeš to za půlku..

-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Každý ti povie že je to strašná srajda a uskákaná koza. Je a nie je
Mám trojlitra (M54B30) ako pracanta, kúpeného hodne levně s nejakými závadami a opravované priebežne. Je to tvrdé, je to krátke, takže vďaka tomu to trebárs na Pražskom okruhu u Modletic a v tuneloch dosť pohupuje. Podvozkovo ale tak ako to mám ja, docela dosť sedí. Až prekvapivo - menil som ale všetko pod ním. A že by to bolo vyslovene nekomfortné sa nedá povedať. Ide to celkom slušne na takú kravu, žere to od 10 do 15 (viac 15 než 10 podo mnou teda
), kufor postačujúci, priestoru dostatok pre 3-člennú rodinu... Materiály v interiéry sú teda dosť hnusné, o tom žiadna, ale tak ja som ho vzal ako pracanta a nie all-around daily káru. Má to svoje muchy, ale nič neuservisovateľné. Niečo sa do toho ale dáva priebežne, to nie že nie.
Píš prípadne čo ťa zaujíma, náklady sa dajú rozložiť na mechaniku a zbytok, kde ten zbytok znamená nie úplne dôležité veci, bez ktorých to jazdí a časom ťa to prestane srať že si to trebárs vytrhol z palubovky a máš tam dieru

Mám trojlitra (M54B30) ako pracanta, kúpeného hodne levně s nejakými závadami a opravované priebežne. Je to tvrdé, je to krátke, takže vďaka tomu to trebárs na Pražskom okruhu u Modletic a v tuneloch dosť pohupuje. Podvozkovo ale tak ako to mám ja, docela dosť sedí. Až prekvapivo - menil som ale všetko pod ním. A že by to bolo vyslovene nekomfortné sa nedá povedať. Ide to celkom slušne na takú kravu, žere to od 10 do 15 (viac 15 než 10 podo mnou teda

Píš prípadne čo ťa zaujíma, náklady sa dajú rozložiť na mechaniku a zbytok, kde ten zbytok znamená nie úplne dôležité veci, bez ktorých to jazdí a časom ťa to prestane srať že si to trebárs vytrhol z palubovky a máš tam dieru

d(- -)b