Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Porada pří výběru

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
robbb

Porada pří výběru

#1 Příspěvek od robbb »

Ahoj lidi,

Chystám se koupit bmw řady 7 F01, konkrétně s motorizací 740d.
Jakožto převážně zkušení lidi, co zde jsou, jsem se rozhodl tu napsat, a přijít si tak pro radu doporučení či kritiku.

Mohu Vás poprosit, vaše zkušenosti, poznatky nebo cenné info o této motorizaci.

Uvažoval jsem si na 730d,avšak příjde mi ta verze na tak "těžké" auto né moc přijatelná,ale klidně mě vyveďte z omylu,proto jsme tady.

Chtěl bych něco takového:

https://www.tipcars.com/bmw-rada-7/seda ... 83913.html

děkuji moc za rady.

Budu rád za všechny postřehy,ohledně spotřeby , ceny dílu atd.(finance mám...)

díky moc!!!
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: Porada pří výběru

#2 Příspěvek od JaraX »

pokud chceš naftu, tak musíš hledat méně ojetou, a vlastně i F01, v těchto km to už běžně chcípne na klice (730d i 740d), nebo se vydře čerpadlo, obě opravy jsou přes 200k,
já pokud bych bral F01, tak jen 2 motorizace, 740i a nebo 760i, a to s mnohem menším nájezdem a nebo za hubičku v připadě že by chcípl motor aby se to dalo dobře prodat/rozdělat na díly.
Filozof
Klubové ID: 1044

#3 Příspěvek od Filozof »

Jarax a Snejk jsou dva servisáci a uznávaní borci zde na klubu ohledně 7er.

Nevím zda budou mít ještě sílu něco psát ale pokud ano tak to ber jako směrodatné jelikož jim ty auta chodí na servis na dílnu tak vidí jak jsou na tom. A Fxx modely nejsou moc uznávané kvůli úsporám co automobilky začli zavádět a díky tomu tam odchází spousty dílů mnohem dřív než je zdrávo.
Pokud Fxx tak se mluví o motorech 740i a 760i jako nejlepší možnost.
Nafta moc doporučovaná není.
740i je taková volba z rozumu, když to musí být Fko....

Co od toho auta očekáváš ?
cheater

#4 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 10:58, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#5 Příspěvek od Filozof »

ot: cheater: Řílal jsem JARO/LETO ... to bude směrodatné. Pokud nepadne ekonomika. Takže cca 5-7měsíců ještě.
Stepan1

#6 Příspěvek od Stepan1 »

na základě výrokový logiky a a obecně platných a neporušitelných pravidel vesmíru, je krize do 5-7 měsíců tady!

Připomeňme si jeden příspěvek. Z roku 2012
Filozof píše:hele vem to tak že měl nejprve škoda favorit (česká gilotina) a pak mr.ka E39 co se mu sype pod rukama ... a ted snad vyspěl do stádia, že si koupí konečně pořádnej kočár E65 kterej mu bude dělat radost pokud si dobře vybere.

Já už koukám jen po e65 745i a příští jaro si jdu už vybírat ... mám ještě třičtvtě roku čas tak snad chytnu dobrou koupi................... až to tady v EU vše zkrachuje :D

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek ;)
:lol: :lol: :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

Stepan1,
hele, celkem bych řekl že aji jo, po novém roce přijde brutální omezení emisí, tím pádem i aut, automobilkám klesnou prodeje, média začnou říkat že je krize, lidi začnou syslit a krize je tady, myslím že příští rok je to fakt pravděpodobný, tak uvidíme.
Stepan1

#8 Příspěvek od Stepan1 »

seru na makro předpovědi a ekonomy. Seru na ekonomické ukazatele a reálnou zkušenost. To má hovno váhu. Ovšem Filozof říkající, že si konečně koupí auto, pokud nepadne ekonomika, je jasným důkazem, že ekonomika musí padnout :lol:
Já teda vlastně myslel, že Filozof chce kupovat E65 právě až když ekonomika padne, že pak teprve budou k dispozici dobrý nákupy .protože logicky, když budou mít všichni málo peněz, určitě budou prodávat pod cenou E65 a utíkat pro jiný auto žejo. Tak to mě trošku mate :)

Vlivu emisí na prodeje aut bych se nebál. Stejně většinu nákupů dělají firmy, který ty auta potřebujou a koupí je, emise ne-emise.
Ohledně těch dalších předpovědí. Jo, nákupčí už jsou nějaký připosraní. Ale nebudu si hrát na experta, až to přijde, tak to přijde :)
Filozof

#9 Příspěvek od Filozof »

stepane kecáš. Já jsem toto nepsal v 2012. Ale 2018/19.
2013 jsem si šel pro 7er e38 728i.
Stepan1

#10 Příspěvek od Stepan1 »

tak si pojďme všichni hromadně napsat do vyhledávače slovo "zkrachuje" a jako autora příspěvku Filozof.
Jaris330D

#11 Příspěvek od Jaris330D »

JaraX píše:Stepan1,
hele, celkem bych řekl že aji jo, po novém roce přijde brutální omezení emisí, tím pádem i aut, automobilkám klesnou prodeje, média začnou říkat že je krize, lidi začnou syslit a krize je tady, myslím že příští rok je to fakt pravděpodobný, tak uvidíme.
Nedavno jsem cetl clanek v jedne ekonomicke publikaci a psali, ze krize prijde a podle vsech nastrelu to je nevyhnutelne. Nikdo si netroufl napsat kdy, ale pry bude horsi nez v roce 2008. Takze jedine cekat.
Filozof

#12 Příspěvek od Filozof »

Stepan1 píše:tak si pojďme všichni hromadně napsat do vyhledávače slovo "zkrachuje" a jako autora příspěvku Filozof.
OT: To je spiknutí ... chyba v matrixu ... hele někdo změnil časování je to přeci blbost. Já jsem před koupí spekuloval 740i vs 728i. ale rozhodně ne o 745i e65 ... to bylo až mnohem později.

Pokud bude velká krize budeme rádi že máme kolo ... a přídělový systém na palivo a co do huby. :lol:

Tady někdo chtěl poradit ohledně Fka 740d a zase z toho vzniká něco jiného ....vraťme se k tématu.
cheater

#13 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 10:58, celkem upraveno 1 x.
Michal595

#14 Příspěvek od Michal595 »

K teme...chapem ak chces pozerat F radu kvoli veku auto, aj ked je fakt ze F nedosahuje kvality ako celku ako tomu bolo pri E, ked si pozries rozne vlakna ako e65 vs f01 vs w222 tak najdes vela infa je zbytocne to vsetko zopakovat...konkretne sedma co si poslal je nic moc vybava by som povedal a keby ist do F tak nech tam su vsetky veci co v E rade neboli aby aspon v tomto mala vyhodu...pokial si financne uplne okej mrkni 760 ak si menej okej tak 740 ...tu v sekcii inzercia predava fishmaker vcelku dlho peknu F01 a vybavenu ako by mala byt a vyservisovanu podla vsetkeho...najazd 250k je uz hodne na zvazenie, teraz kamarat na 740d robil servis motora za 7tis eur lebo mu to umrelo...
Ako by mala F vyzerat ked ma vybav tak taketo nieco

https://www.autobazar.eu/bmw-rad-7-740l ... 68002.html

myslim len vybavu nie stav...

Mimo temu...filozof ty jak mozes toto zase vsetko pisat?:)nikdy si poriadne v F nesedel ale poradit vies hned na pockanie...kazdy rok na konci roku pises jar/leto...to je uz taka ohrata pesnicka a potom sa najde dalsi dovod preco este nie, pochop ze si to nikdy nekupis, posledne roky cakas na krizu lebo tieto luxusne zanovne autaky na to doplatia najviac. apojdu zadarmo, teraz ked bude krize tak to zase nechas na inokedy...mas nejaky nazor za ktorym si aj dokazes chvilu stat?:)
Filozof

#15 Příspěvek od Filozof »

michale nebejt manželky už jsem v 750ce dávno jezdil ...dál to nebudu rozvádět bohužel to není jen na mém rozhodnutí.

OT: Ze začátku to měl bejt plán pro mě kdy jsem si dal cíl, pak jsem narazil a už rok se dohaduji s manželkou ohledně auta která chce nějakej mladej kus 2012-2014 oktávku nebo 5er touring. 2006-2009 kterých je jak šafránu po celé EU ve výbavě.

Teď jsem musel v létě 144K nalejt zase do baráku ... atd furt do toho něco skáče ono se to pak těžko plánuje.
Už nic raději neříkám a nic neslibuji já už jsem dávno chtěl v tom autě jezdit, ... nechci dlouze diskutovat.

Rozhodně u BMW chci zůstat díky jízdním vlastnostem a charakteru auta.

ad 7er jak psal michal je toho tady tuny. Asi budeme muset dělat odkazy pro nové nadšence co chtějí kupovat 7er.
Naposledy upravil(a) Filozof dne úte 17.12.2019 10:51, celkem upraveno 1 x.
robbb

#16 Příspěvek od robbb »

Díky za připomínky, takže z toho tak nějak chápu, že byste od 740d dali trošku ruce pryč.
Já měl v záloze i 530/535d , ale preferoval jsem 7er.
Tam to bude podobně? co se týče nájezdu, už vím že to není téma k 7čce, tak to bude trochu off topic.
Jinak díky.
Ale vzhledem k tomu, že jezdím hodně dálky a pracovně často do německa, chci naftu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

proč ne LPG? náklady menší jak nafta, a jezdíš s komfortem a vykonem benzínu ale rozhodně nepočítej že 740d bude mít menší náklady jak 740i, co ušetříš za palivo dáš za servis.
F10 530/535d má náklady ještě vyšší jako F01
Michal595

#18 Příspěvek od Michal595 »

Jarax lpg je zial limit ist do e65 co evidetne chalan nechce kvoli veku no...
Pokial idd o f10, mal som ju 3 roky, kupoval som novu 530dx, bol som s autom spokojny, servis mimo spotrebaku som riesil len ze sa mi chvilu po kupe zvlnili kotuce, ale ja hovno najazdim predaval som to to ked mala najazdene 50tis km takze to nie je objektivne hodnotenie..arnie ma teraz f10 s viac km tak by vedel vyhodnotit urcite lepsie...ale kazdopadne f10 oproti e65 je znacny rozdiel vo velkosti, v komforte atd...

Filozof nemyslim to ozaj v zlom, ale ked tak slintas nad e65 sak si sprav radost preboha uz, manzelka ok viem si predstavit ako to funguje, ale tu sa nebavime o milionovom vydavku, myslis z toho co pises ze nerobis za minimalku tak keby si to kupis ozaj decka nebudu mat co jest alebo nebude na dovolenku?ak nie tak sa definitive na 7er vyser a neries to..
PetoK

#19 Příspěvek od PetoK »

Ty este stale nechapes, ze on take auto nekupi ??? NIKDY ???
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od matiz »

Ale odservisuje ti uplne vsechno, baworaky, mercedesy, nic neni problem. Jak naftu tak benzin, poradi ti perfektne pred koupi, zdiagnostikuje auto na dalku, co vic muze nekdo chctit??? Jen kreteni jezdi do servisu, staci tady jen hledat, na vsechno, ale uplne na vsechno ma odpoved :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět