můj názor/zkušensoti/nabrané informace
mám s elektrověcma už dost zkušeností, nejvíc s i3, i3s atd.
pro koho to je?
- pro člověka co nemá vztah k autům, myslím tím že požaduje aby auto mělo zvuk, aby bylo extrémně zabavné, ale pro člověka co chce dojet z bodu A do bodu B, ideálně aby to řídilo samo.
co je na tom super je to že člověk nic neřeší, nepřemýšlí jeslti má studenej motor, dost oleje a já nevím co ještě, prostě sedneš a jedeš. i3s jsem měl na víkend, je to zajímavý. prostě přijdeš, přidáš plyn a jedeš, žádnej zvuk, žádný emoce, prostě krabice co letí.
třeba já bych si to koupil radši jak naftový auto (pokud bych nejezdil daleko), netřepe se to, nevibruje to, nemusím čekat 30km až se to ohřeje.
pro ženskou do města je taková i3s skvělý auto, sedneš a jedeš. nová starost je hlídat ten dojezd, tady bys musel byt hodně předvídavej. prostě takle se rozhodnu že pojedu někam 300km a jedu, max budu 5 min tankovat, a i to mě někdy sere, nedovedu si představit se někde 2 hodiny nabíjet. Navíc jezdím dlouhy trasy a i dojezd 600km a pak se hodinu nabíjet je pro mě totálně nepředstavitelný.
vidím v tom smysl jako druhy auto, pro tu ženskou, jenže pro mě je to jako druhy auto drahy, pro lidi co neřeší prachy super volba.
a já si radši koupím starou V8 se zvukem a požitkem než elektriku. když jsem jezdil s I3s, nebo C evolution, tak právě co mi nejvíc chybělo byl zvuk, to z toho udělalo totálně nudnou jízdu. i8 je jiná liga, tam je zvuk i elektrojízda.
Pro takovýho fishmakera v tom vidím smysl, pro člověka co bydlí někde v satelitu, do práce jezdí do prahy, zaparkuje s tím všude, ale dobije u baráku v noci dispozičním proudem.
Dokud můžem používat nějaké V8, V12 a podobné zhovadilé motorizace, nemám důvod se o elektroauta více zajímat, i ženě prostě udělá radost víc Voyager za 60k s LPG a V6, 7mi sedačkama, než nějaká tesla, nemusíme řešit parkování atd. tak je to pohoda. a stejně nikdy neprojezdíme ty prachy aby se vůbec vyplatilo o tom uvažovat.
no a až přijde doma kdy nám zakážou benzínové motory, tak půjdu do nějakýho elektra, ale doufam že to tak 20 let ješte nebude, pak už budu mít pěknej elektrickej invalidní vozíček