Čaute:
Auto: e60 530xi lci
Za jízdy všecko v pohodě třeba x km a pak náhle chyba 4x4 na palubce i na idrive, během par vteřin zase vše zhasne. Pak zas třeba minutu klid a pak zase třeba během minuty i pětkrát se to umí opakovat.
Jediné smysluplné co diag píše je:
DSC: transfer case malfunction viz předmět tohohle topicu
Ve VTG není žádná chyba.
Tak jsem z toho trochu v pasti.
Je možné ze by xdrive takhle blbnul? Mi to přijde spis jako problém někde v elektrice. Jak to umí vyletet a zase zmizet čistě nahodile.
V iste jsem ještě nasel, že ten kód chyby pro tohle auto muže taky znamenat špatné levé zadní čidlo abs.
Nejde mi do hlavy že je chyba zapsana jen v dsc a VTG je čisté. Co jsem nasel tak když se zesere xdrive tak jsou chyby jak ve VTG tak v DSC
Zkusili jsme za jízdy číst live data z abs senzoru a když ta chyba vyletí tak vzápětí vypadnou signály ze všech senzoru abs. Jen na zlomek sekundy ale vypadnou všechny najednou.
Nechápu.
Nemáte někdo zkušenost, nebo nápad na co se zaměřit?
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
005DEC DSC: transfer case: malfunction
Re: 005DEC DSC: transfer case: malfunction
Nikdo žádný nápad?
V mezičase jsem zkontroloval:
- stav zadních abs senzoru - pouze opticky
- vyčištění kroužku abs
- prohodil jsem zadní abs senzory mezi sebou (kdyby to tedy bylo tím levým zadním senzorem zda se chyba presune)
- při následné projíždce však problém trval. Po ujetí asi 10km vyskočila zase chyba 4x4 na přístrojovce a opět stejná chyba zapsána v dsc. VTG čisté. Následně pokaždé při puštěni plynu za jízdy chyba vyskočí znovu. Následně zmizí
- při dalších projizdkach se chyba neopakuje následujících několik dni
Pak kontrola:
- motorek xdrivu - šnek ok, vše ok
- množství a stav oleje v xdrivu ok
- množství a stav oleje v převodovce - doplnění asi 0,5-0,7litru.
- kontrola dsc jednotky zda se dovnitř nedostala vlhkost. Kam jsem se dostal vše ok
- kontrola VTG jednotky zda se nekoupe ve vodě - ok
Chyba se přestala vyskytovat už více než týden. Nicméně jsem neodhalili příčinu tedy předpokládám že se znova objeví.
Jak je udělaný na e60 kroužek abs na zadní nápravě? Je součást poloosy nebo ložiska?
Levé zadní kolo při couvani něco lupe. Ručka to není. Spis ložisko nebo poloosa.
Díky za nápady
V mezičase jsem zkontroloval:
- stav zadních abs senzoru - pouze opticky
- vyčištění kroužku abs
- prohodil jsem zadní abs senzory mezi sebou (kdyby to tedy bylo tím levým zadním senzorem zda se chyba presune)
- při následné projíždce však problém trval. Po ujetí asi 10km vyskočila zase chyba 4x4 na přístrojovce a opět stejná chyba zapsána v dsc. VTG čisté. Následně pokaždé při puštěni plynu za jízdy chyba vyskočí znovu. Následně zmizí
- při dalších projizdkach se chyba neopakuje následujících několik dni
Pak kontrola:
- motorek xdrivu - šnek ok, vše ok
- množství a stav oleje v xdrivu ok
- množství a stav oleje v převodovce - doplnění asi 0,5-0,7litru.
- kontrola dsc jednotky zda se dovnitř nedostala vlhkost. Kam jsem se dostal vše ok
- kontrola VTG jednotky zda se nekoupe ve vodě - ok
Chyba se přestala vyskytovat už více než týden. Nicméně jsem neodhalili příčinu tedy předpokládám že se znova objeví.
Jak je udělaný na e60 kroužek abs na zadní nápravě? Je součást poloosy nebo ložiska?
Levé zadní kolo při couvani něco lupe. Ručka to není. Spis ložisko nebo poloosa.
Díky za nápady
Ahoj aj ja mam takuto chybu tiež som vsetko poskusal tak ako ty rozvodovka nova aktuator novy snimače kolies vyčistene a odskusane pocas jazdy na diagnostike ked zasvietili kontrolky graf bol umerny rychlosti bez zmeny.adaptacie rozvodovky.
Kontrola snimaca uhlu natocenia volantu. Zavada sa prejavuje aj počas cuvania zapne kontrolku červenu ručnje brzdy oranžova 4x4 a oranžova abs
Po par sekundach zhasne tak tie pri jazde na neutral ked xdrive je vypnuty
Chyba na diagnostike orginal BMW 005dec
Dočasna chyba rozvodovky
Ak niekoho nieco napadne budem povdačny.
Vozidlo BMW X3 e83 2,0d 110kw 2005 najeto 245000km
Kontrola snimaca uhlu natocenia volantu. Zavada sa prejavuje aj počas cuvania zapne kontrolku červenu ručnje brzdy oranžova 4x4 a oranžova abs
Po par sekundach zhasne tak tie pri jazde na neutral ked xdrive je vypnuty
Chyba na diagnostike orginal BMW 005dec
Dočasna chyba rozvodovky
Ak niekoho nieco napadne budem povdačny.
Vozidlo BMW X3 e83 2,0d 110kw 2005 najeto 245000km
nebylo auto v myčce / wappce ? Kamarádovi takto e61 525i zlobila podobně ... po vysušení v teplé garáži a kontrole a diag a smazání chyb se to opravilo defakto samo...
E61 má zrádných několik míst kam se dostává voda ... nejhorší je snad třetí brzdové světlo na to bacha ... vytopených jednotek jsou mraky ...
Zvedl bych auto a zkontroloval zadní kolo zda to není ložisko nebo rameno, silentblok apod...
Kamarád měl něco podobného na PZ kole. poloosa vnější kloub...při cca 300tis km. Třeba to pomůže je to taky časté u 5er.
E61 má zrádných několik míst kam se dostává voda ... nejhorší je snad třetí brzdové světlo na to bacha ... vytopených jednotek jsou mraky ...

Zvedl bych auto a zkontroloval zadní kolo zda to není ložisko nebo rameno, silentblok apod...

Kamarád měl něco podobného na PZ kole. poloosa vnější kloub...při cca 300tis km. Třeba to pomůže je to taky časté u 5er.
Zase dalsie pitchoviny od agentury JPP ???
Aky ma suvis 3.brzd.svetlo s VTG ??? Nerozumies sa tomu, nemas s tym skusenosti, nemas take auto tak kur.wa naco zas pises blaboly?
Na 99% je problem priamo vo VTG, sam som menil svoju na E83 LCI, bola moc vytahana retaz a zodrate lamely. Casto uz nepresla ani kalibracia po zapnuti. Po vymene za repasovanu ide perfekt.
Aky ma suvis 3.brzd.svetlo s VTG ??? Nerozumies sa tomu, nemas s tym skusenosti, nemas take auto tak kur.wa naco zas pises blaboly?
Na 99% je problem priamo vo VTG, sam som menil svoju na E83 LCI, bola moc vytahana retaz a zodrate lamely. Casto uz nepresla ani kalibracia po zapnuti. Po vymene za repasovanu ide perfekt.
misní chytrák PETOK se snaží urážet ...ale jen ukazuje jaký je to morální chudák.
Byl to příklad, kdy se tak občas může stát. Vyjmenoval jsem jednu z slabin.
Tomess: S tím kolem je to fakt, cinkalo to dost přesně jak popisuješ při couvání to bylo hodně slyšet. Byla to poloosa na vnějším kloubu na zadním kole jak jsem psal.
Byl to příklad, kdy se tak občas může stát. Vyjmenoval jsem jednu z slabin.
Tomess: S tím kolem je to fakt, cinkalo to dost přesně jak popisuješ při couvání to bylo hodně slyšet. Byla to poloosa na vnějším kloubu na zadním kole jak jsem psal.