Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 zasekávání okna touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Chorche23

E39 zasekávání okna touring

#1 Příspěvek od Chorche23 »

Omlouvám se ale nenašel jsem tady odpověd. proto bych se chtel zeptat jestli jste to uz nekdo neresil.

ve předu u spolujezce se mě začalo zasekávat okno. stáhnu ho dolů a pak už nevyjede nahoru jen do první cca třetiny. pak se zasekne nebo se sekne ve dvou třetinách. Tak jsem to rozebral a zjistil ze lanko vzdy vypadne z takových lehce zahnutych kovových zobáčku které ho usmernují v dráze.
Bohužel když jsem lanko vždy dal do správné polohy tak aby zase zapadlo do těchto zobáčků (na každé straně dvěří jsou dva a jsou umístěné na kovové liště co po ní jezdí okno nahoru a dolů.) tak to vše funguje, jen když sjedu dolů vidím že lanko trochu povolí, není tak napnuté. každopádně to vše funguje nahorů a dolů bez problémů. Ovšem když to vše zadělám a vrátím tapec, tak se to zase zasekne.

Neřešil jste někdo něco takového, dá se to lanko nějak štelovat či napínat. vše jsem promazal jak lanko tak kladky ale je to stále stejné. už jsem to měl 3 rozebrané a furt nevím, nechce se mě to celé měnit když to funguje.

Popřípadě jestli někdo nemáte zkušenost kde se dá ten mechanismus koupit aby něco vydržel a pasovalo to tam.

moc děkuji za jakoukoliv pomoc
Odpovědět