Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E66 745li - chovani automatu - houpou otáčky
E66 745li - chovani automatu - houpou otáčky
Ahojte, dnes jsem si pri jizde do Brna vsiml, ze mne z kopce pri brzdeni motorem houpou otacky v rozmezi 500 ot/min. Na jizde to nepoznam, jenom z otackomeru. Nebylo to pokazde. Kdyz jsem zkusil z kopce manualne podradit, tak se to nedelo. Jinak to radi celkem dobre. Sem tam si to kopne pri podrazovani nebo to nekdy vaha pri zmene rychlosti. Zeby hydromenic?
Re: E66 745li - chovani automatu - houpou otáčky
Jak je to prosim s tim automatem? Setkal jste se nekdo s timhle problemem? Porad tady resite hovna ohledne kuze, barvy laku a jestli je sedma hezka nebo skareda, ale kdyz potrebuje nekdo technickou radu, tak nic.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Vím že když se řešil problém s houpáním otáček tak to byl bud hydroměnič a problém se projevoval třeba ve 1500-2000ot že pohupovali otáčky....prokluzoval automat. Muselo se na repas. Týkalo se to ZF 6kvaltu co je i v 7er e65. Případně olej ... málo oleje - únik či starý olej a po výměně zase fungoval.
Jinak to může být spousty věcí.
Nastartuj a nech P a zjisti zda to dělá teply i studený motor. Pokud máš LPG může to dělat jen LPG. Vypni jej a zjisti chování auta potom. Pokud to přestane hledej problémy u LPG. Pokud to bude stejné a dělá to i na volnoběh může to být několik věcí. Pokud to bude pouze na benzín tak palivo či tlak.
Tipuji: i nějaké čidlo či váha vzduchu může dělat problémy.
Zkus nejprve vylučovací metodou. Zda lpg nebo benzín. A zda i na volnoběh či studený/horký motor.
Jinak diag máš že bys napíchnul a postoval video s hodnotama motoru ?
Jinak to může být spousty věcí.
Nastartuj a nech P a zjisti zda to dělá teply i studený motor. Pokud máš LPG může to dělat jen LPG. Vypni jej a zjisti chování auta potom. Pokud to přestane hledej problémy u LPG. Pokud to bude stejné a dělá to i na volnoběh může to být několik věcí. Pokud to bude pouze na benzín tak palivo či tlak.
Tipuji: i nějaké čidlo či váha vzduchu může dělat problémy.
Zkus nejprve vylučovací metodou. Zda lpg nebo benzín. A zda i na volnoběh či studený/horký motor.
Jinak diag máš že bys napíchnul a postoval video s hodnotama motoru ?
Dela to jen pri brzdeni motorem. Jako by si ten automat spatne podradil a ma zbytecne nizke otacky. Dela to jen kolem 1500 ot/m a houpe to max o 500 ot/min. Kdyz podradim manualne, tak to nedela. O vikendu jedu do Pelhrimova, tak to natocim.
Dik za reakci.
Dik za reakci.
Měl jsem to stejný. Při jízdě z kopce pohupovaly otáčky. Ale jen kolem tisíce otáček, než se rozhodl podřadit. Třeba při 2000 to nedělalo. Výměna oleje, osmičky a sada na opravu mechatroniky od sonaxu to neopravila. Potom klekla převodovka (myslím že teda jen nějaký solenoid, ale nebyl čas laborovat) , tak jsem vzal jetou převodovku a v ZF pakra repasovanej měnič a houpání je pryč. Můj osobní tip je, že to dělal měnič.
Presne, jak pises to dela. Asi me ceka to same, jako tebe, ale jeste to musi vydrzet. Ted jsem zrovna ve financni tisni. Od doby, co zvedli hypoteky se prestava ve velkym stavet a zacina to stagnovat.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
pokud to bude hydroměnič tak stím se dá i rok či dva jezdit v pohodě jen se to zhoršuje postupně.... uvidíš sám nakonec čím to je.
Jarisi žeby fakt stagnace a krize stavebnictví pomalu přicházela ? ona ECB i ČNB tomu jen nahrávají zvyšování úroků.... nesmyslně
Jarisi žeby fakt stagnace a krize stavebnictví pomalu přicházela ? ona ECB i ČNB tomu jen nahrávají zvyšování úroků.... nesmyslně
Bohuzel developeri pozastavuji nove projekty a dokoncuji ty rozestavene. Developer pro ktereho delame stavel i 4 bytove domy najednou. Hypoteky zacinaj byt omezene a ne kazdy na ne dosahne. Nemyslim si, ze je to spravny krok. Chteji podle me docilit, aby lidi nevlastnili nemovitosti a vse meli pronajate. Aby se prachy tocili a proto je mozna i duvod, ze chteji uzakonit povinnost zivnostenskych listu kvuli pronajimani bytu a placeni dani.
Tak jsem si po dlouhe dobe nacetl chyby z Inpy a vyskytla se tam tahle chyba. Asi menic. Co myslite?

Otázka je, jestli by tato chyba nevyskocila i když bude vadný jen solenoid.
Tehle veci absolutne nerozumim, takze netusim, jak to vyresit nejlevnejc. Nemam ted penize na rozdavani. Dneska jsem v mirnem kopci dal pri sestem stupni tempomat na 100 km/h a po chvilce se asi o 200 ot/min zvedly otacky. Porad tam byla sestka. Jako by menic proklouzl a otacky po chvilce zacli houpat.
- Don
- Klubové ID: 1990
No nevim kolik ma nalitano ted, ale kdyz jsem ho kupoval tak dle Snejka melo 400k+ a jestli se na automatu nic moc nedelalo 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Podle toho, co jsem vycetl z diag, tak ma ted najeto 390 000 km. Pokud za tebe byl odhad 400 000 km, tak ted asi 500 000 km. Jarax jen pred 3 lety pretesnoval automat.
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Mam prevodovku se 177k km, do 2014 to jedzdilo do autorizakua posledni zaznam je se 120k km, takze pokud je smotana tak o malo. Je to anglan, takze tam se takove veci nedejou. A i kdyby ano za ty ctyri roky bambilion asi fakt nenejala. Nechal bych ji za nejakou primerenou cenu, komplet s menicem. Kdybys mel zajem tak se ozvi.