Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
750i e65 vybita - může za to Webasto?
- scooter_x
- Klubové ID: 3560
750i e65 vybita - může za to Webasto?
Zdravím,
dnes se mi stala následující situace. Ráno dojdu k autu vyhratem Webastem, normálně nastartují, jedu 30km do prace, nastavím Webasto na odpoledne, auto zamknu, jdu pracovat. Po 8 hodinách přijdu k autu, to neodemkne, po manualnim otevření dveří a zasunutí klíče do slotu všechno divně bliká, motor ani ťuk. Klíč nejdříve nejde ze slotu, po chvíli naštěstí ano. Auto tedy podle mě vybite.
Každý den to mám stejně, auto nechávám vyhrat Webastem ráno í odpoledne, jezdím 30km tam a odpoledne zpátky.
Je mozne ze by to Webasto takhle baterku vybilo, aniž předtím byl nějaký náznak?
Baterka asi bude původní, 2007, půjde tudíž nová. Spíš mi jde o to, jestli hledat chybu ještě nekde jinde. Preci jen jsem mel za to, že 30 km tam a zpet v pohodě na průběžné dobijeni stačí.
Díky za názor a tipy.
dnes se mi stala následující situace. Ráno dojdu k autu vyhratem Webastem, normálně nastartují, jedu 30km do prace, nastavím Webasto na odpoledne, auto zamknu, jdu pracovat. Po 8 hodinách přijdu k autu, to neodemkne, po manualnim otevření dveří a zasunutí klíče do slotu všechno divně bliká, motor ani ťuk. Klíč nejdříve nejde ze slotu, po chvíli naštěstí ano. Auto tedy podle mě vybite.
Každý den to mám stejně, auto nechávám vyhrat Webastem ráno í odpoledne, jezdím 30km tam a odpoledne zpátky.
Je mozne ze by to Webasto takhle baterku vybilo, aniž předtím byl nějaký náznak?
Baterka asi bude původní, 2007, půjde tudíž nová. Spíš mi jde o to, jestli hledat chybu ještě nekde jinde. Preci jen jsem mel za to, že 30 km tam a zpet v pohodě na průběžné dobijeni stačí.
Díky za názor a tipy.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
Re: 750i e65 vybita - může za to Webasto?
Webasto sleduje vonkajšiu teplotu, stav paliva v nádrži a napätie batérie.
Ak nastáva stav, že by sa auto pri ďalšom štartovaní nepodarilo naštartovať, tak sa Webasto vypne.
Chybu by som skôr hľadal v uspávaní auta, prípadne v batérii.
Prv samozrejme diagnostika, minimálne power modulu - dokáže zalogovať neočakávaný odber.
P.
Ak nastáva stav, že by sa auto pri ďalšom štartovaní nepodarilo naštartovať, tak sa Webasto vypne.
Chybu by som skôr hľadal v uspávaní auta, prípadne v batérii.
Prv samozrejme diagnostika, minimálne power modulu - dokáže zalogovať neočakávaný odber.
P.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
pokud je v autě 12 let stará baterka, je dost pravděpodobne že auto někdo nabíjel nabíječkou s odpojenou baterkou a auto získalo chybnou informaci o jejím náboji, za ty leta se taky mohl udaj o náboji baterky "poplíst" začal bych registrací baterky a kontroly vybíjení, uspávání, diag. atd.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Pokud někdo auto nabíjel nabíječkou s odpojenou baterkou, tak k dobití baterie nemohlo dojít.
Ale já vím, jak to Jarax myslel:
- pokud někdo dobíjel baterii zapojením nabíječky přímo na baterii a nikoliv přes terminály v motorovém prostoru, tak auto získalo chybnou informaci ...
- pokud někdo dobíjel baterii zapojením nabíječky přes terminály v motorovém prostoru a přitom aktivoval odpojovač baterie, který 7er má, tak ... totéž
Ale ono v těchto mrazech úplně stačí nedotažené šrouby na pólech baterie nebo opravovaný pyrotechnický odpojovač (MRS). A 30 minut jízdy se zapnutým výhřevem sedaček, volantu, zadního okna, zrcátek atp. na doplnění náboje v baterii v těchto mrazech nestačí. Zvláště u 12 let staré baterie, které možná zůstalo 30-50% původní kapacity.
scooter_x- těmi šrouby na baterce můžeš začít sám, potom diagnostikou zkoukneme chyby + histogram dobití baterie a potom se uvidí, máš SZ.

Ale já vím, jak to Jarax myslel:
- pokud někdo dobíjel baterii zapojením nabíječky přímo na baterii a nikoliv přes terminály v motorovém prostoru, tak auto získalo chybnou informaci ...
- pokud někdo dobíjel baterii zapojením nabíječky přes terminály v motorovém prostoru a přitom aktivoval odpojovač baterie, který 7er má, tak ... totéž
Ale ono v těchto mrazech úplně stačí nedotažené šrouby na pólech baterie nebo opravovaný pyrotechnický odpojovač (MRS). A 30 minut jízdy se zapnutým výhřevem sedaček, volantu, zadního okna, zrcátek atp. na doplnění náboje v baterii v těchto mrazech nestačí. Zvláště u 12 let staré baterie, které možná zůstalo 30-50% původní kapacity.
scooter_x- těmi šrouby na baterce můžeš začít sám, potom diagnostikou zkoukneme chyby + histogram dobití baterie a potom se uvidí, máš SZ.

-
- Kontaktovat uživatele:
- samozřejmě s nabíječkou přímo na baterii
- ten "odpojovač" na to vliv nemá, mužeš nabíjet i když je přeplej, on se hned zas připojí
- 30min u E65 určitě stačí, ona pokud má dobré info o baterce tak do ní cpe i 110A, pokud jedeš 30min, tak za tu dobu máš 55 Ah doplněných, to je na E65 to hezký, jak si to krásně řídí to dobíjení.
- ten "odpojovač" na to vliv nemá, mužeš nabíjet i když je přeplej, on se hned zas připojí
- 30min u E65 určitě stačí, ona pokud má dobré info o baterce tak do ní cpe i 110A, pokud jedeš 30min, tak za tu dobu máš 55 Ah doplněných, to je na E65 to hezký, jak si to krásně řídí to dobíjení.
sorry za dotaz, ale proc je rozdil dobit auto pres baterku naprimo vs. ten terminal v motorovym prostoru?
-
- Kontaktovat uživatele:
to není rozdíl, to je stejne, špatně je když baterku odpojíš a nabiješ.
okej, diky, mi to prave nedavalo smysl...
-
- Člen Klubu
Stav po dnešní diagnostice je ten, že:starML píše:...diagnostikou zkoukneme chyby + histogram dobití baterie a potom se uvidí
- v autě už je úplně nová baterie stejného typu a kapacity, takže provedena registrace nové baterie,
- histogram už byl z ISTA nebo INPA nedostupný, prostě předchozí data byla "nulová", data zmizela při výměně baterie,
- ale diagnostika ukázala neodstranitelnou chybu 00A149 PM: Vstup svorka 15 probuzení, takže problém je v IVM (Integrated Voltage supply Module) + nějaké chyby na CANu, především ACC (Active Cruise Control),
- kde IVM je vím https://www.bimmerfest.com/forums/attac ... 1431383665 , ale pokud nemám jiný funkční, tak je zbytečné to rozebírat a čumět na dráty a konektory,
- otázka je, co způsobuje chybu Wake-up signal, terminal 15, tj. X6011 pin1 a související pin7 DSC, X60094 piny 9a 10 EGS, napájení aktivního systému pro automatické udržování rychlosti (ACC), Napájení CAS Car Access System (CAS)
- pokud mi někdo poradí, co zkontrolovat, koupit a vyměnit, tak to "scooter_x-ovi" rád udělám, ale odmítám postupovat metodou pokus-omyl, který je v Bavorsku (a možná i jinde) poměrně oblíbený,
- kompletní diagnostické protokoly má k dispozici "scooter_x", můžete si je od něj vyžádat... .

Naposledy upravil(a) starML dne ned 17.02.2019 20:30, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
IVM s tím nemá nic společnyho, ta jen napájí jednotky.
máš screenshot těch chyb? něco se v autě neuspává, nebo se probouzí, a pak to odpojí auto.
to auto se odpojuje nebo ne? když přijdeš do auta po pár hodinách, načítá znovu CD changer nebo si to pamatuje?
začni tím že uděláš energy diagnosis.
máš screenshot těch chyb? něco se v autě neuspává, nebo se probouzí, a pak to odpojí auto.
to auto se odpojuje nebo ne? když přijdeš do auta po pár hodinách, načítá znovu CD changer nebo si to pamatuje?
začni tím že uděláš energy diagnosis.
- scooter_x
Jaro výpisy chyb ti můžu dát na mail.
To s tím CD changerem zkusím pozorovat, mám ale pocit, že nechrasti, když ráno startuje auto. Tedy že si nejspíš pamatuje.
Během diag se auto neodpojovalo. Nebo je to myšleno jinak?
Energy diagnosis... To budu potřebovat zase tady kolegu vyse.
To s tím CD changerem zkusím pozorovat, mám ale pocit, že nechrasti, když ráno startuje auto. Tedy že si nejspíš pamatuje.
Během diag se auto neodpojovalo. Nebo je to myšleno jinak?
Energy diagnosis... To budu potřebovat zase tady kolegu vyse.
Ja mel podobny problem. Jednou za cas se auto po odemceni rozblikalo jak vanocni stromecek. Jednou se to stalo i u Jaraxe. Musel jsem odpojit baterku a pak to slapalo. Chyby nesmyslne, CAS, Powermodul a 10 dalsich jednotek. Stalo se to tak 2 do roka. Pak to melo problem i se startovanim. Motor tocil, ale nenaskocil. Auto jsem zamkl, odemkl a nastartoval. Rozdelal jsem jednotku IVM a byli tam asi 4 studenaky. Propajel jsem je a od te doby klid. Uz je to 6 mesicu. Dalsi vec byla s usinanim jednotek. Pres zimu to nedela, jenom v parnych dnech. Mam podezreni na nejake chlazeni v jednotce. Mozna Logic.
-
- Člen Klubu
To Jarax:
- jak už jsem napsal včera, histogram byl z ISTA nebo INPA už nedostupný, prostě předchozí data byla "nulová", data zmizela při výměně baterie.Tedy (podle mne) "Energy diagnosis" by byla bezpředmětná - nebo?
- protokoly z diagnostiky má majitel, já je sem dávat nebudu,
- Energy diagnosis https://bimmerscan.com/bmw-energy-diagnosis/ mám naštudovanou, mnohokrát jsem to prováděl u 3er a 5er, u 7er zatím ne, takže poraď, na co se zaměřit - uspávání, probouzení ....
https://bimmerscan.com/wp-content/uploa ... /eval4.jpg
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... wcLFBbjyR3
To scooter_x:
ANO, budeš muset přijet ještě jednou na tu "energy diagnosis". Jednak už by nějaká data mohla být k dispozici, potom auto na hodinu zamkneme, dáme kafe u mne a potom znova načteme. Ideálně další sobotu nebo neděli.

- jak už jsem napsal včera, histogram byl z ISTA nebo INPA už nedostupný, prostě předchozí data byla "nulová", data zmizela při výměně baterie.Tedy (podle mne) "Energy diagnosis" by byla bezpředmětná - nebo?
- protokoly z diagnostiky má majitel, já je sem dávat nebudu,
- Energy diagnosis https://bimmerscan.com/bmw-energy-diagnosis/ mám naštudovanou, mnohokrát jsem to prováděl u 3er a 5er, u 7er zatím ne, takže poraď, na co se zaměřit - uspávání, probouzení ....
https://bimmerscan.com/wp-content/uploa ... /eval4.jpg
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... wcLFBbjyR3
To scooter_x:
ANO, budeš muset přijet ještě jednou na tu "energy diagnosis". Jednak už by nějaká data mohla být k dispozici, potom auto na hodinu zamkneme, dáme kafe u mne a potom znova načteme. Ideálně další sobotu nebo neděli.

-
- Kontaktovat uživatele:
však energy diagnosis si to vytvoří hned při první uspání a pak ti to napíše kolik to mělo wake upu, jestli je to v normě, připadně na které sběrnici je problem.
- scooter_x
Kdyz Powermodul pise, ze Vstup svorka 15 Wakeup, to s tim nesouvisi, z toho se neda nic odvodit?
Jinak vymena baterie nepomohla, nova Exide dle mistniho doporuceni, zaregistrovana, dobita CTEK doplna. A v pondeli rano auto opet mrtve a start pres booster. Uz to mam jak elektromobil, porad nekde u zasuvky nebo zdroj s sebou
Zvykam si na nove poradky v automobilismu...
Jinak vymena baterie nepomohla, nova Exide dle mistniho doporuceni, zaregistrovana, dobita CTEK doplna. A v pondeli rano auto opet mrtve a start pres booster. Uz to mam jak elektromobil, porad nekde u zasuvky nebo zdroj s sebou

-
- Kontaktovat uživatele:
ty voe, ty vaše svorka 15 vstup,
chci to anglicky ta jak to píše inpa nebo ista.
chci to anglicky ta jak to píše inpa nebo ista.

A neni nahodou ta svorka 15 napajeni +12 V?
-
- Kontaktovat uživatele:
je, stejně jako "Svorka" R, 30 apod
Ja mam nekde schema power modulu, kdyz to najdu, tak poslu.
-
- Kontaktovat uživatele:
to je uplně k ničemu