Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

[navod] CIC navigace update

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ladovina

[navod] CIC navigace update

#1 Příspěvek od ladovina »

Zdravim,

vcera jsem si aktualizoval CIC navigaci podle: https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1461515

treba se to bude nekomu hodit, nestoji to ani korunu :)

Vpodstate vezměte flasku nahrajete na ni pouze ten .sh soubor (není to bash script, ale nějaka binarka), po zapnutí navigace, přejít do informace o verzi navigace, zapojíte do USB v přihrádce u spolujezdce.

Měl by se vygenerovat 1b.hex (pokud se nevygeneruje, zkuste jinou flasku), u něj ověříte velikost 319 byte (asi není nutné, generátor by nějakej nevalidni nevzal).

Spustíte generátor kódu (já ho spoustěl ve VirtualBoxu win7, abych si náhodou nezasral komp něčím). Vložíte hex File, vyberete mapy, který si chcete nahrát (stáhněte si je z torrentu v priloze).

Mapy nahrajte na flasku, zase obsah složky (takže složka 'pkgdb' a ten 'config' textak). Zapojte flasku, počkejte na dialog, zadejte vygenerovaný kod a update...

Kódy se v nejhorším dají koupit na ebay za cca 10 USD, ale generátor je zadara...
ladovina

Re: [navod] CIC navigace update

#2 Příspěvek od ladovina »

Mapy 2020-1: https://www.gpspower.net/bmw/358594-all ... 1-a-7.html

Ten generator FSC kodu funguje vyborne, minule jsem si vygeneroval "lifetime code" takze ted pri update na mapy 2020-1 jsem uz tu saskarnu s 1b.hex nemusel absolvovat...

Ale auto mi nejak nechtelo nacist flashku (musi to pry byt v prihradce spolujezdce), ktera tenkrat fungovala, hral jsem si s FAT32 cluster size, nakonec se mi to podarilo s 8kB. A abych vyvolal update sel jsem do Navigation/options/nav. system version, po cca minute vysla vyzva k update.
Odpovědět