Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
R: E65 - elektrika ?
-
- Klubové ID: 4038
Re: R: E65 - elektrika ?
Jo přesně tohle jsem myslel.
Kdysi jsem někde četl pravě že ani bmw to neumi vyrobit dost přesně a proto je každý system tak trochu unikatni a tam se psalo že to souvisi i s hlavou. Tedy když se to pokaka tak je extrem drahy a u ojetiny tedy vlastně neřešitelny. Tenkrat se tam psalo že je to i o přesnosti hlavy vs vačkoveho mechanismu vs motorku vvt.
Ja jsem ten system nikdy nemel natož abych se v něm hrabal. Tedy jen píšu co jsem kdysi kdesi četl - někdy v době kdy to byla docela novinka... zřejmě je ten system dobře vymyšlený když je to tak přesná věc a při tom se to nekazí
Ale to je dlouha doba už a zřejmě se to tedy celkem rozumně opravit da což je dobře. Jen pro zajimavost když ma jeden vvt už adaptaci 0.8 tak druhy na druhe hlavě ma kolik?
A ta oprava kolem 20k je za obě hlavy nebo jen za jednu stranu?
Kdysi jsem někde četl pravě že ani bmw to neumi vyrobit dost přesně a proto je každý system tak trochu unikatni a tam se psalo že to souvisi i s hlavou. Tedy když se to pokaka tak je extrem drahy a u ojetiny tedy vlastně neřešitelny. Tenkrat se tam psalo že je to i o přesnosti hlavy vs vačkoveho mechanismu vs motorku vvt.
Ja jsem ten system nikdy nemel natož abych se v něm hrabal. Tedy jen píšu co jsem kdysi kdesi četl - někdy v době kdy to byla docela novinka... zřejmě je ten system dobře vymyšlený když je to tak přesná věc a při tom se to nekazí
Ale to je dlouha doba už a zřejmě se to tedy celkem rozumně opravit da což je dobře. Jen pro zajimavost když ma jeden vvt už adaptaci 0.8 tak druhy na druhe hlavě ma kolik?
A ta oprava kolem 20k je za obě hlavy nebo jen za jednu stranu?
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
to se nastavuje pro oba stejne.... ono to neni adapace ale minimalni zdvih ventilu... on si s tim dokaze poradit ale posila mu to tam proste vic smesi do valce proto to kompenzuje ty nepresnosti mezi jednotlivejma valcema... protoze i rozdil ctyrech desetin milimetru te deli od toho jestli ten valec jede nebo uz zakopava ze skoro nejde... je to hrozne presna kravovina a ty ctyry desetiny milimetru nascitat na opotrebeni vacky, dvou ploch zdvihatka a jeste pak pres vacku na ventil kde se drik taky opotrebovava a sedlo zaklepava atd.. no proste tam nascitat par desetin milimetru neni zadnej problem a je problem to pak vubec hledat... ono staci jen nejakej ventil trochu vic zabrousit pri generalce a problem je na svete...
-
- Kontaktovat uživatele:
oprava kolem 20ti je za jednu stranu... no podle ceny VVT jak se sezene...
Takže je to spíš o smule, jak se to komu posere.
-
- Kontaktovat uživatele:
neznam nikoho moc komu by se to posralo za behu.. jedine dogeatdog to vyzral.. jinak vsichni uz to s tim vetsinou koupili...
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
dogeatdog už to s tím taky koupil.
Takže ty před něma se v tom buď neodborně vrtali, nebo špatně měnili olej a vydřeli se tam vůle.
-
- Kontaktovat uživatele:
irelevantni... menil jsem to hlavne na motorech ze kterejch by se dalo zrat... je to proste jen o smule...
kdejaka chcanka kde to v motoraku vypada jak kdyby se do toho vysral slon ma vvt naprosto vpohode...
a ja si olej zasadne nemenim a taky to nic nedela...
kdejaka chcanka kde to v motoraku vypada jak kdyby se do toho vysral slon ma vvt naprosto vpohode...
a ja si olej zasadne nemenim a taky to nic nedela...
-
- Kontaktovat uživatele:
pravda... takze neznam nikoho...JaraX píše:dogeatdog už to s tím taky koupil.
-
- Klubové ID: 3633
Ještě je tu taky možnost vadné série, jak sem psal. Co sem dohledal, tak v US měnili na záruku vvt u konkrétních kusů roku výroby 04/05. I se to týkalo prvních 50i. Nevím, jestli něco takovýho proběhlo i v Evropě.
Ja proste vzdycky musim mit neco extra
diky bohu ze na to snejk prisel, protoze uz jsem mel sto chuti tu x5 zapalit... a pochcat a znova zapalit. A znova pochcat.
A ted na ni nedam dopustit, takze kdyz nekde najdete na prodej dvojity okna do e53, tak je nutne potrebuju.

A ted na ni nedam dopustit, takze kdyz nekde najdete na prodej dvojity okna do e53, tak je nutne potrebuju.
-
- Kontaktovat uživatele:
ano to se tykalo jen urcitych kusu a hlavne 4,5litru... https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... m2daPGvwLA
-
- Klubové ID: 3633
Jo, to je přesně co sem hledal, akorát na telefonu sem nebyl schopen to teď najít.
-
- Klubové ID: 4038
hele a zkoušeli jste třeba do takového motoru dát nějaký viskoznější olej?
já vím že 10W60 do toho motoru moc nepatří ale například 10w60 bude mít asi dost silnější olejový film než 0w30 a možná by to mohlo tomu systému trošičku pomoct aby lépe pracoval.
samozřejmě to není oprava, spíš jen možná lehké oddálení opravy. jen tak aby člověk chvili moh pojezdit než se to odstaví a vymění.
možná jsem mimo, možná je toto příliš málo.
ten minimální zdvih je mi už jasný. vlivem opotřebení celého ventilového mechanismu zkrátka je nějaká hodnota minimálního otevření, protože je asi možné že jinak vlivem opotřebení celého mechanismu dojde k tomu že ventil asi fakticky téměř ani neotevře a tudíž válec nezapálí protože prakticky nemá moc co zapálit.
ještě mě napadlo že by mohl mít vliv stav hydroštelů a množství karbonu usazeného v motoru. ale snejk psal že kolikrát byl nejvíc rozesraný motor co byl čistý. každopádně mi to příjde že jako prevence se to celé točí hlavně kolem oleje. čili kašlat na 0w30 apod a jezdit na 5w40 a měnit v klasickém krátkém intervalu
celkově je malý zázrak že takovýto přesný hodinový strojek pracuje v takovém prostředí jaké panuje na hlavě válců takto spolehlivě. to se opravdu povedlo vymyslet dobře. na rozdíl bohužel od biturba mezi hlavama. to moc dobře nevymysleli a nejvíc mě udivuje že po bmw tuto koncepci používají i další automobilky, jako například mercedes GTS má myslím obdobnou koncepci (i když po té co nedávno prosákla informace o kartelové dohodě a spolupráci mezi snad všemi německými automobilkami /audi, bmw mercedes a VW/možná i trochu pochopitlené je, že.....vývoj stál peníze a ty je ted potřeba získat zpět:) zaplatí to?....zákazník přeci. protože záruku to vydrží)
já vím že 10W60 do toho motoru moc nepatří ale například 10w60 bude mít asi dost silnější olejový film než 0w30 a možná by to mohlo tomu systému trošičku pomoct aby lépe pracoval.
samozřejmě to není oprava, spíš jen možná lehké oddálení opravy. jen tak aby člověk chvili moh pojezdit než se to odstaví a vymění.
možná jsem mimo, možná je toto příliš málo.
ten minimální zdvih je mi už jasný. vlivem opotřebení celého ventilového mechanismu zkrátka je nějaká hodnota minimálního otevření, protože je asi možné že jinak vlivem opotřebení celého mechanismu dojde k tomu že ventil asi fakticky téměř ani neotevře a tudíž válec nezapálí protože prakticky nemá moc co zapálit.
ještě mě napadlo že by mohl mít vliv stav hydroštelů a množství karbonu usazeného v motoru. ale snejk psal že kolikrát byl nejvíc rozesraný motor co byl čistý. každopádně mi to příjde že jako prevence se to celé točí hlavně kolem oleje. čili kašlat na 0w30 apod a jezdit na 5w40 a měnit v klasickém krátkém intervalu
celkově je malý zázrak že takovýto přesný hodinový strojek pracuje v takovém prostředí jaké panuje na hlavě válců takto spolehlivě. to se opravdu povedlo vymyslet dobře. na rozdíl bohužel od biturba mezi hlavama. to moc dobře nevymysleli a nejvíc mě udivuje že po bmw tuto koncepci používají i další automobilky, jako například mercedes GTS má myslím obdobnou koncepci (i když po té co nedávno prosákla informace o kartelové dohodě a spolupráci mezi snad všemi německými automobilkami /audi, bmw mercedes a VW/možná i trochu pochopitlené je, že.....vývoj stál peníze a ty je ted potřeba získat zpět:) zaplatí to?....zákazník přeci. protože záruku to vydrží)
Me by treba zajimalo, jak si to vvt rozumi s plynem. Jestli trpi vic sedla ventilu a tim nejak rozhodi tu "adaptaci". Muj motor ma na plyn najeto nejakych 300000km. Byl tam od nova.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3773
A jeste pro me neznaleho pokud se bavime o vymene vvt, tak mluvime o tom "valci" na hlave z ktereho couha konektor a kael? , drzi na 4 sroubkach, pouze toto je vvt nic jineho?
To je podle mne jen motor, ktery toci vackama a ty podle natoceni vacek zdvihaj ventili. Kdyz odpojis vahu, tak se motorek vrati do nulove polohy a sani je zavisle na otevreni skrtici klapky. Takhle jsem to pochopil ja, ale kluci me opravi. 

Jen by mne zajimalo, kdyz Snejk nemeni olej, to jako najede na ten olej dokud se nevypari?
. Nebo dolejva prubezne, protoze mu propousti gufera? Nebo zkousi, co vse ty motory vydrzi?

-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3773
No jasne a ten motorek nastavuje vacky, takze za me spatnej tenhle motorek. Nebo to je "hlubsi vec" ktere teda nerozumim?
Valvetronic je podle me cely ten system. Vacka + ty konicky a cely to ovlada moturek. Jarax a Snejk vysvetli.