Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Muzika E36
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle me 10ky repra dozadu jsou vyhozene penize, radsi bych priplatil za "poradne" predky - prepachat na 16cm (nemel by byt zas takovy problem - podlozka z mdf). Za nejakych 2,5-3 uz bys mel slusne 16cm kompa (stredobas, vyhybka, vyskac), treba Helix Blue jsou skvele za tyhle korunky, pripadne Powerbass, Hertz, nebo drazsi Rainbow. Casem vytlumit dvere (nejlevneji a pritom hodne znatelne Tesound 3mm alu - ca 900,- za par dveri).
Dal 4 kanal zesik, dva kanaly na predek, dva zmustkovane na basak (vybirat poradne! Za rozumne a pritom hodne dobry se da sehnat treba Helix Deep Blue). Cinch vystup z radia rozdvojit Y rozdvojkou pokud mas jen jeden. Zesilovac je spinany radiem - na ISO konektoru je znaceny jako REM, je to ten samy jako na antenu. A ten zesik bych taky vybiral peclive.
Obloukem se vyhnout Conradu, McHammeru apod. shitum, radsi neco starsiho ale kvalitnejsiho.
Kdyz to budes takhle skladat co dum dal (nejake shitove xplody + "nejake vysky co budou pasovat" + 10cm repra dozadu) asi to nebude zadny zazrak a neco to bude stat taky..
Dal 4 kanal zesik, dva kanaly na predek, dva zmustkovane na basak (vybirat poradne! Za rozumne a pritom hodne dobry se da sehnat treba Helix Deep Blue). Cinch vystup z radia rozdvojit Y rozdvojkou pokud mas jen jeden. Zesilovac je spinany radiem - na ISO konektoru je znaceny jako REM, je to ten samy jako na antenu. A ten zesik bych taky vybiral peclive.
Obloukem se vyhnout Conradu, McHammeru apod. shitum, radsi neco starsiho ale kvalitnejsiho.
Kdyz to budes takhle skladat co dum dal (nejake shitove xplody + "nejake vysky co budou pasovat" + 10cm repra dozadu) asi to nebude zadny zazrak a neco to bude stat taky..
Martyn píše:Podle me 10ky repra dozadu jsou vyhozene penize, radsi bych priplatil za "poradne" predky - prepachat na 16cm (nemel by byt zas takovy problem - podlozka z mdf). Za nejakych 2,5-3 uz bys mel slusne 16cm kompa (stredobas, vyhybka, vyskac), treba Helix Blue jsou skvele za tyhle korunky, pripadne Powerbass, Hertz, nebo drazsi Rainbow. Casem vytlumit dvere (nejlevneji a pritom hodne znatelne Tesound 3mm alu - ca 900,- za par dveri).
díky za info, ty asi nevíš co je v E36 standart že?
přední repráky nejsou ve dveřích ale sloupku dole u noh, takže tam se nic víc dát nedá, jedině přidat další do dvěří, ale na to seru, mě to tak stačí, výškač jeden odešel, proto chci udělat oba,
v zadu sou desítky papírový nokie a myslím že koaxy tomu hodně pomůžou. třeba to bude hrát i výšky, basy by pak řešil ten basák, nechcu žádnej zázrak.
Já bych do E36 na předek investoval do nějakýho kompa 13.
Zadek bych volil buď 16 kompa nebo koax 6x9.
A pak třeba subwoofer do kufru.
Na to bych se zaměřil a sladil je tak aby to bylo vhodné.
Pokud máš dole ve předu 3pásma od Sony a teď ladíš nějaké výšky, tak už to není ono.A aby si to vhodně sladil.
Zadek 10 jsou fakt taky dle mě vyhozené peníze.Nakonec by si zjistil že to stejně není ono a pořádně to ani nevyladil.
Zadek bych volil buď 16 kompa nebo koax 6x9.
A pak třeba subwoofer do kufru.
Na to bych se zaměřil a sladil je tak aby to bylo vhodné.
Pokud máš dole ve předu 3pásma od Sony a teď ladíš nějaké výšky, tak už to není ono.A aby si to vhodně sladil.
Zadek 10 jsou fakt taky dle mě vyhozené peníze.Nakonec by si zjistil že to stejně není ono a pořádně to ani nevyladil.
JaraX píše:tak nevím.
Inu tedy takhle, sam urco vis, ze repro je v e36 reseny uplne napikacu. Ve predu u ridice je skoro pulka repraku zakryta operkou na nohu a u spolujezdce zase ten reprak zakreje nejspis jeho bota (jo a bacha, pokud tam budes davat naky jiny repro, tak si napred zkontroluj jeho montazni vejsku, moc mista tam nejni), dalsi nevyhoda je rozdeleni sceny kuli vetsi vzdalenosti vejsek (ve dverich) a tech stredobasu (dole a zakrytejch nohama). Takze pokud chces kvalitni muziku, tak te proste ceka riznout do dveri (i flexou, pac se tam jinam nevejde, ale nejde o nic zavaznyho a slozityho). Zadek je na tom obdobne, pokud chces kvalitni zvuk, tak te flexa taky nemine, pac tam sou atypy...
ALE schvalne zduraznuju, pokud to chces pro "dobrou muziku", coz znamena x mesicu stravenejch prochazenim ruznejch netovejch for kuli vyberu komponent, x mesicu stravenejch nad laborovanim, x desitek tisic az mraky penez, atd... Coz ovsem predpokladam, ze nemuzes a ani nechces, jelikoz nemas tak vysoky naroky.
dsvatos píše:Zdárek. Tak jsem ten problém s reprákama v E36 dneska konzultoval ve firmě co dělá muziky do aut. A bohužel mi bylo sděleno, že jsou jen dvě možnosti. Buďto se s muzikou smířit a naučit se s ní žít, nebo to totálně rozřezat a překopat. Pár 36-tek už tam dělali a jakákoliv výměna sebelepších repráků do stávajících míst prej nemá smysl. Jedině prej zadní plato rozřezat a udělat celý jinak, to stejný vepředu - ten reprák co je u noh předělat do dvěří atd. A SW v kufru je díky dost dobře odhlučněnýmu kufru taky skoro o ničem (můj sedan s pevným opěradlem). Takže jsem už klidný, zklidnil jsem hormony, hlava vychladla a se stávající muzikou jsem se tedy smířil. Ale má to jednu výhodu, mám to tím pádem všechno zadarmo
Ta firma ma naprostej recht, verte tomu nebo ne, ale mluvi proste z praxe... Podle me je pro vetsinu z vas Harman Kardon (treba z naky bouracky) uplne idealni a pokud ani to nestaci, tak uz ste mozna nadsenci pro autohifi, a jiste znate forum Auto HiFi Clubu CZ, kde (ale nejen tam) ste popr. nasli partu info (a mozna i nakoupili) vse potrebne na novou zastavbu, kterou prave pripravujete na nakou SQ bo SPL soutez...
2JaraX: Stale nevis? Inu klido poradim...
C23
to dsvatos, celkem Tě asi chápu, co chceš s tou muzikou provést a ta firma co jsi u ní byl mi přijde, že to jsou takový Ti, že rovnou začnou mluvit o sestavách za x desítek tisíc a úplně Ti všechno znechutí... Z takovýhlech firem rychle mizím protože tyhle lidi nesnáším. Pak taky nevím co říkali s tím subáčem v kufru, že E36 je děsně vytlumena... Tlumící hmoty mají vliv tím menší čím nižší je frekvence. Jelikož subáč produkuje nízky frekvence tak je strašně těžký ho utlumit. Vem si když si někdo pustí někde o 2 patra výš tak slyšíš jen basy, který se tluměj blbě. Takže argument, že basak do kufru E36 je nahovno, že to je utlumený mi přijdě z hleidska běžnýho uživatele docela vedle. Ohledně toho zesilovače jestli ho můžeš zapojit když nemáš cinchovej výstup, tak to jde, ale jen u některých zesilovačů... Musí to ten zesilovač podporovat. Já teda bohužel ještě nemám BMW(snad co nejdříve bude), ale mám Favorita a investicí pár tisíc jsem udělal dost slušnou muziku, kterou nenajdeš v podstatě žádným sériovým autě(když nepočítám příplatkový sound systémy za desítky tisíc kč). Koukám, že jsi z Brna tam se sem tam objevim, napiš SZ, domluvíme se, ukážu Ti jak mi to hraje a tak vůbec si o tom můžeme promlluvit a něco vymyslet...
- FreeTree
mufman píše:to dsvatos, celkem Tě asi chápu, co chceš s tou muzikou provést a ta firma co jsi u ní byl mi přijde, že to jsou takový Ti, že rovnou začnou mluvit o sestavách za x desítek tisíc a úplně Ti všechno znechutí... Z takovýhlech firem rychle mizím protože tyhle lidi nesnáším. Pak taky nevím co říkali s tím subáčem v kufru, že E36 je děsně vytlumena... Tlumící hmoty mají vliv tím menší čím nižší je frekvence. Jelikož subáč produkuje nízky frekvence tak je strašně těžký ho utlumit. Vem si když si někdo pustí někde o 2 patra výš tak slyšíš jen basy, který se tluměj blbě. Takže argument, že basak do kufru E36 je nahovno, že to je utlumený mi přijdě z hleidska běžnýho uživatele docela vedle. Ohledně toho zesilovače jestli ho můžeš zapojit když nemáš cinchovej výstup, tak to jde, ale jen u některých zesilovačů... Musí to ten zesilovač podporovat. Já teda bohužel ještě nemám BMW(snad co nejdříve bude), ale mám Favorita a investicí pár tisíc jsem udělal dost slušnou muziku, kterou nenajdeš v podstatě žádným sériovým autě(když nepočítám příplatkový sound systémy za desítky tisíc kč). Koukám, že jsi z Brna tam se sem tam objevim, napiš SZ, domluvíme se, ukážu Ti jak mi to hraje a tak vůbec si o tom můžeme promlluvit a něco vymyslet...
Ono dělat muziku do Favorita a BMW je trošku rozdíl... tzn. rozdíly v tloušťce plechů = tlumení zvuku v autě, sedan - pětidvířko, originál rádio vs žádný rádio - já měl tu samou muziku co mám teď v BMW a hraje to podstatně hůř než ve 3 dvéřovém Mitsubishi Colt....
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi přišlo tohle rádio http://www.sony.cz/view/ShowProduct.act ... =CDX-GT310 Nemohl jsem se dočkat a hned jsem ho nainstaloval do auta! Ten rozdíl ve zvůkovém projevu je opravdu markantní. Předtím jsem měl nějaký starý Kenwood na kazety, skoro jsem ani nepoznal, že mám repro i ve předu. Ale teď je to opravdu pošušňáníčko
Takže jak tady někdo psal, že rádio je nejlepší volba jak u E36 vylepšit audio můžu jen souhlasit!

Takže jak tady někdo psal, že rádio je nejlepší volba jak u E36 vylepšit audio můžu jen souhlasit!
-
- Kontaktovat uživatele:
_peper píše:Dnes mi přišlo tohle rádio http://www.sony.cz/view/ShowProduct.act ... =CDX-GT310 Nemohl jsem se dočkat a hned jsem ho nainstaloval do auta! Ten rozdíl ve zvůkovém projevu je opravdu markantní. Předtím jsem měl nějaký starý Kenwood na kazety, skoro jsem ani nepoznal, že mám repro i ve předu. Ale teď je to opravdu pošušňáníčko :)
No divam se ze novejsi model Sony GT300 -> GT310 je spis krokem zpet. Chybi:
- Digitální systém zpracování zvuku BBE® MP
- DSO (Dynamický organizér zvukové scény) DSO II

tyto funkce delal z E36 koncertní sál

-
- Kontaktovat uživatele:
fix píše:No divam se ze novejsi model Sony GT300 -> GT310 je spis krokem zpet. Chybi:
To mě taky trochu mrzí, ale je dost možné, že ty funkce nejsou jen uvedené na netu. No nevím, vyzkouším.
Každopádně pokud tam to DSO není, tak je to velká škoda.
_peper píše:fix píše:No divam se ze novejsi model Sony GT300 -> GT310 je spis krokem zpet. Chybi:
To mě taky trochu mrzí, ale je dost možné, že ty funkce nejsou jen uvedené na netu. No nevím, vyzkouším.
Každopádně pokud tam to DSO není, tak je to velká škoda.
Ked som kupil radio, tak som nevedel naco to DSO je, ale ked som to zapol, tak rozdiel je fakt velky. DSO je bombastika

7er. True definition of luxury. Yours.
Slid píše:jurajko1 píše:ahojte.... dal som si do e36 nove radio Clarion DXZ 468RMP a nove repraky JBL GTO 527 dopredu a a komponentne JBL GTO 6507C dozadu. Vobec mi nehraju basy, aj ked nastavim maximum basov na vystupe z radia...... cim to moze byt ???....
nemáš přehozené + -
Jestli myslíš na subu, tak tam je to fuk. Spíš ať znovu zkontroluje veškerou kabeláž
chip píše:Slid píše:jurajko1 píše:ahojte.... dal som si do e36 nove radio Clarion DXZ 468RMP a nove repraky JBL GTO 527 dopredu a a komponentne JBL GTO 6507C dozadu. Vobec mi nehraju basy, aj ked nastavim maximum basov na vystupe z radia...... cim to moze byt ???....
nemáš přehozené + -
Jestli myslíš na subu, tak tam je to fuk. Spíš ať znovu zkontroluje veškerou kabeláž
on nepsal o sub. on psal o předkách a zadkách