Pokud vzdáme naději, zbytek našeho času zde bude jen marné utrpení.ACDC píše:Ono se s tím těžko něco dá dělat, když třetina lidí jsou idioti a třetina ovce i když tohle dost splývá.
V mnoha věcech jsem se přesvědčil že ledacos změnit lze, něco více a něco méně. Ale jak píšu, vzdát vše předem, tak se rovnou můžeme jít všichni utopit

Nelze názorově ustupovat tomu kdo tvrdí, že DPF je kurvítko a ojeb, aniž by měl jediný pádný důvod, jediný skutečný argument. Někomu kdo se později chytá nějakého stébla v podobě super tajné studie ze které si někdo nesprávně vyloží čísla a udělá závěrečné hodnocení aniž by pochopil smysl DPF.
DPF není jen zachytávání pevných částic a jejich vyklepání někde. Ale ZACHYTÁVÁNÍ a LIKVIDACE. Pokud řeknu, že DPF nemá význam a je na nic, ale zároveň přiznám že jsem se vůbec nezajímal o to druhou důležitou část = LIKVIDACI zachycených pevných částic, tak jenom mrhal svým časem a časem jiných.
Argument, že DPF nemá velkou účinnost v ZACHYTÁVÁNÍ a pro mne neznámou účinnost v LIKVIDACI, přeci nemůže být žádným argumentem. Pokud něco nevím, jak s tím mohu operovat ? Rozdíl mezi katalytickým konvertorem a DPF je mezi lidmi naprosto propastný.
Katalytický konvertor
- obecně neznámá účinnost, obecně neznámá skutečnost že dokud nemá pracovní teplotu nepracuje vůbec.
- životnost obecně udávaná jako doživotní, ale není to pravda. V některých autech doživotní ano, ale vázáno na životnost auta, ne člověka. Životnosti aut se pohybuji kolem 180-250tis km.
- účinnost nikdy nebude a není 100%, ale má smysl jej používat
- cena relativně nízká, přesto je mnoho lidí kteří katy vyřežou a jezdí bez nich. Je to poznat už jen smradem za jejich autem.
DPF - Filtr pevných částic
- obecně známá účinnost 100%, pokud není tak nemá smysl jej používat
- životnost obecně udávána 60-100tis km, není to pravda
- cena relativně vysoká, proto je důvod jej vyřezat.
Zvláštní že nikdo neřeší neustále se zpřísňující normy [url]https://cs.wikipedia.org/wiki/Emisní_norma_Euro[/url]. DPF je jen jedna část nutná k splnění zpřísňujících se emisním norem. Nikomu nevadí kde co, pokud je to levné. Jediné co odlišuje DPF od dalších "kurvítek" je cena. A když na to Pepík nemá, musí si to zdůvodnit. Nepřizná že nemá na to aby jezdil takovým autem. Např. v DE je minimální mzda 2016 cca 39.000 Kč, v CZ je 9.000 Kč. Tedy cca 4,3x nižší minimální mzda u nás, ale cena DPF je stejná. Pokud by se nám snížila "cena" DPF 4.3x, tak Pepíci jistě utichnou, tedy jen část. Další bude prskat stejně. Není problém v DPF, EGR, SCR atd. Je problém v tom, že lidi prostě musím mít tu naftu aby stále viděli u pumpy kolik šetří peněz a mohli říkat, já s tím TDI jezdím za 5l a moje stará za 4l

Potom vznikají zcela zbytečné čas beroucí debaty na diskuzích kde se někdo snaží přesvědčit ostatní že on proste bude jezdit do zahraničí na dovolené, ale protože tam nemá na žrádlo tak bude krást, či jinak podvádět protože je to ojeb a spiknutí aby někdo v zahraničí zbohatl. Celé je to zbytečné, stačí používat "selský" rozum a přijde se na to proč mít/nemít plemenné plnokrevníky na orání pole za domem a nadávat jak jsou na nic a jejich provoz je předražený. [/u]