Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 - Raspberry Pi jako multimediální centrum

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

Re: e65 - Raspberry Pi jako multimediální centrum

#61 Příspěvek od Matt_CZE »

No já se asi pustím do toho, aby to fungovalo jako AirPlay gateway, ale popravdě bych potřeboval teda o dost podrobnější návod... :D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Snejk »

Vyreste at na tom maka bud google nebo waze navigace... Nebo aspon klon telefoni obrazovky.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Matt_CZE »

Klon telefoní obrazovky minimálně z androidu by asi nebyl problém, vím, že RSP to umí a tixik pro změnu umí dostat obraz z RSP na iDrive displej... Aleeeee, to mě teď tak nežere, jako to, že nemužu poslouchat svoji hudbu :D to mě sere daleko víc ... :D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Snejk »

Dension gateway
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Matt_CZE »

Nechci, když to jde rozchodit přes RSP.. :D Mi stačí fakt jen AirPlay / A2DP gateway ... a jedno tlačítko na to, abych si přepnul vstup FM / AUX.. a muj život bude dávat zase smysl.
tixik

#66 Příspěvek od tixik »

Snejk:

Z manuálu k dvblogicu jsem pochopil, že se k monitoru nainstaluje baypass CANu. To zařízení pak pravděpodobně filtruje příkazy z kolečka a nepropouští je do monitoru. To bych musel ověřit připojením logického analyzátoru před a za bypass. Tohodle bypassu jsem si všiml i u jiných komerčních video produktů pro E65.

Dovolil bych si tě poupravit. Obraz NIVI generuje NIVI modul a přes CVBS ho posílá buď do navigace nebo videomodulu (záleží jestli máš zadní iDrive). Takže navigace obrazy pouze slučuje. Možná si to tak i myslel... NIVI modul pošle příkaz po CANu a pravděpodobně MMI si ošéfuje navigaci po MOSTu.

Při sniffování videomodulu jsem si všiml dvoubajtové zprávy, kterou pošle navigaci, když se přepneš na televizi.
U optiky je problém, že se těžko sniffuje. Zprávu jsem schopný zachytit pouze u modulu, který ji odesílá a přijímá.
Všechno by se mi strašně ulehčilo, kdybych dokázat z spdaten vylouskat firmwary k jednotkám. Takhle je to strašně na hovno práce.

Mirroring chceš pro android nebo iphone?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Snejk »

jo popsal si to podrobněji ale mě šlo o ten příkaz po mostu co řiká navigaci at krmí NIVI vstup do MMI.... a co sem si všim tak s tim má ten navi modul dost práce protože složit pro ten mmi ty dva obrazy mu dá dost zabrat protože ten NIVI obraz se občas sekne :)...
na ten CAN adapter jsem zapoměl to máš pravdu, má ho dvb logic i spousta jiných "video interface" jak pro e65 tak i pro ccc/cic...
a ten mirroring pro iphone... leda by ten RPI uměl waze nebo google maps i s GPS nativně...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Snejk »

a další užitečná věc by byla promítat na idrive, nebo ještě lépe použít zprávy co navigace posílá do budíků (pod otáčkoměr) s nějakejma prvozníma hodnotama... jako třeba dobíjení a teplota vody.. jen tyhle dva udaje ktere nikde přehledně nejsou a jsou duležité... ja už delší dobu nad timhle přemejšlim třeba jako display do zrcatka (jako je tam třeba kompas)
tixik

#69 Příspěvek od tixik »

Jediný co můžu udělat, tak hacknout svoji NAV01, abych příkaz mohl odposlechnout. Otázka je, jestli to s 01 verzí bude u tebe v autě vůbec fungovat. Hack obnáší naletování se na MOST čip v navigaci. Stejně to budu chtít udělat, protože zobrazování údajů na budíkách je super nápad. Přemýšlel jsem, kde některý údaje zobrazovat a tohle mě vůbec nenapadlo.

Ještě teda záleží, čeho tím odposlechnutím příkazu chceš vlastně dosáhnout. Jestli máš zadní monitor, tak musíš poslat příkaz i do videomodulu, který musí propustit obraz z navigace.
tixik

#70 Příspěvek od tixik »

Do prvního příspěvku doplněny informace o nové funkčnosti:

Verze 1.1

RPI nově dostalo:
  • Důstojnější krabičku, aby se nepovalovalo v prostoru
  • Napojení na CAN bus, takže mi funguje přeskakování skladeb tlačítkama na volantu. Použit tento modul. A k implementaci do RPI tento tutoriál
  • Filtr pro eliminaci rušení alternátoru, které bylo v hudbě hodně slyšet.
  • Relé v FM tuneru se mi nově přepíná automaticky při spárování RPI s telefonem. Takže už není potřeba arduino s 433 MHz modulem. Mimochodem, za jízdy nebylo ovládání tlačítky na zrcátku moc spolehlivé. Ve vyšších rychlostech nefungovalo vůbec. Pravděpodobně je vysílač nasměrovaný ven a nezvládá se vracet do kufru. Protože jsem pak k přepínání použil dálkáč, který jsem k modulu dostal a ten fungoval dobře.
Obrázek

TODO
  • Nakonfigurovat a odladit obrazový výstup
tixik

#71 Příspěvek od tixik »

Podařilo se mi přijít na to, kde se z analogového TV tuneru bere mono zvuk. Vytváří ho přímo modul, namapováním 2x levého kanálu do datových kanálů MOSTu.

Potřeboval bych upravit firmware jednotky a tady jsem založil dotaz do obecnější sekce fóra, jestli se tam někdo nechytne.
Odpovědět