Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - Raspberry Pi jako multimediální centrum
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: e65 - Raspberry Pi jako multimediální centrum
No já se asi pustím do toho, aby to fungovalo jako AirPlay gateway, ale popravdě bych potřeboval teda o dost podrobnější návod... 

Vyreste at na tom maka bud google nebo waze navigace... Nebo aspon klon telefoni obrazovky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Klon telefoní obrazovky minimálně z androidu by asi nebyl problém, vím, že RSP to umí a tixik pro změnu umí dostat obraz z RSP na iDrive displej... Aleeeee, to mě teď tak nežere, jako to, že nemužu poslouchat svoji hudbu
to mě sere daleko víc ... 

Dension gateway
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechci, když to jde rozchodit přes RSP..
Mi stačí fakt jen AirPlay / A2DP gateway ... a jedno tlačítko na to, abych si přepnul vstup FM / AUX.. a muj život bude dávat zase smysl.

Snejk:
Z manuálu k dvblogicu jsem pochopil, že se k monitoru nainstaluje baypass CANu. To zařízení pak pravděpodobně filtruje příkazy z kolečka a nepropouští je do monitoru. To bych musel ověřit připojením logického analyzátoru před a za bypass. Tohodle bypassu jsem si všiml i u jiných komerčních video produktů pro E65.
Dovolil bych si tě poupravit. Obraz NIVI generuje NIVI modul a přes CVBS ho posílá buď do navigace nebo videomodulu (záleží jestli máš zadní iDrive). Takže navigace obrazy pouze slučuje. Možná si to tak i myslel... NIVI modul pošle příkaz po CANu a pravděpodobně MMI si ošéfuje navigaci po MOSTu.
Při sniffování videomodulu jsem si všiml dvoubajtové zprávy, kterou pošle navigaci, když se přepneš na televizi.
U optiky je problém, že se těžko sniffuje. Zprávu jsem schopný zachytit pouze u modulu, který ji odesílá a přijímá.
Všechno by se mi strašně ulehčilo, kdybych dokázat z spdaten vylouskat firmwary k jednotkám. Takhle je to strašně na hovno práce.
Mirroring chceš pro android nebo iphone?
Z manuálu k dvblogicu jsem pochopil, že se k monitoru nainstaluje baypass CANu. To zařízení pak pravděpodobně filtruje příkazy z kolečka a nepropouští je do monitoru. To bych musel ověřit připojením logického analyzátoru před a za bypass. Tohodle bypassu jsem si všiml i u jiných komerčních video produktů pro E65.
Dovolil bych si tě poupravit. Obraz NIVI generuje NIVI modul a přes CVBS ho posílá buď do navigace nebo videomodulu (záleží jestli máš zadní iDrive). Takže navigace obrazy pouze slučuje. Možná si to tak i myslel... NIVI modul pošle příkaz po CANu a pravděpodobně MMI si ošéfuje navigaci po MOSTu.
Při sniffování videomodulu jsem si všiml dvoubajtové zprávy, kterou pošle navigaci, když se přepneš na televizi.
U optiky je problém, že se těžko sniffuje. Zprávu jsem schopný zachytit pouze u modulu, který ji odesílá a přijímá.
Všechno by se mi strašně ulehčilo, kdybych dokázat z spdaten vylouskat firmwary k jednotkám. Takhle je to strašně na hovno práce.
Mirroring chceš pro android nebo iphone?
jo popsal si to podrobněji ale mě šlo o ten příkaz po mostu co řiká navigaci at krmí NIVI vstup do MMI.... a co sem si všim tak s tim má ten navi modul dost práce protože složit pro ten mmi ty dva obrazy mu dá dost zabrat protože ten NIVI obraz se občas sekne
...
na ten CAN adapter jsem zapoměl to máš pravdu, má ho dvb logic i spousta jiných "video interface" jak pro e65 tak i pro ccc/cic...
a ten mirroring pro iphone... leda by ten RPI uměl waze nebo google maps i s GPS nativně...

na ten CAN adapter jsem zapoměl to máš pravdu, má ho dvb logic i spousta jiných "video interface" jak pro e65 tak i pro ccc/cic...
a ten mirroring pro iphone... leda by ten RPI uměl waze nebo google maps i s GPS nativně...
a další užitečná věc by byla promítat na idrive, nebo ještě lépe použít zprávy co navigace posílá do budíků (pod otáčkoměr) s nějakejma prvozníma hodnotama... jako třeba dobíjení a teplota vody.. jen tyhle dva udaje ktere nikde přehledně nejsou a jsou duležité... ja už delší dobu nad timhle přemejšlim třeba jako display do zrcatka (jako je tam třeba kompas)
Jediný co můžu udělat, tak hacknout svoji NAV01, abych příkaz mohl odposlechnout. Otázka je, jestli to s 01 verzí bude u tebe v autě vůbec fungovat. Hack obnáší naletování se na MOST čip v navigaci. Stejně to budu chtít udělat, protože zobrazování údajů na budíkách je super nápad. Přemýšlel jsem, kde některý údaje zobrazovat a tohle mě vůbec nenapadlo.
Ještě teda záleží, čeho tím odposlechnutím příkazu chceš vlastně dosáhnout. Jestli máš zadní monitor, tak musíš poslat příkaz i do videomodulu, který musí propustit obraz z navigace.
Ještě teda záleží, čeho tím odposlechnutím příkazu chceš vlastně dosáhnout. Jestli máš zadní monitor, tak musíš poslat příkaz i do videomodulu, který musí propustit obraz z navigace.
Do prvního příspěvku doplněny informace o nové funkčnosti:
Verze 1.1
RPI nově dostalo:

TODO
Verze 1.1
RPI nově dostalo:
- Důstojnější krabičku, aby se nepovalovalo v prostoru
- Napojení na CAN bus, takže mi funguje přeskakování skladeb tlačítkama na volantu. Použit tento modul. A k implementaci do RPI tento tutoriál
- Filtr pro eliminaci rušení alternátoru, které bylo v hudbě hodně slyšet.
- Relé v FM tuneru se mi nově přepíná automaticky při spárování RPI s telefonem. Takže už není potřeba arduino s 433 MHz modulem. Mimochodem, za jízdy nebylo ovládání tlačítky na zrcátku moc spolehlivé. Ve vyšších rychlostech nefungovalo vůbec. Pravděpodobně je vysílač nasměrovaný ven a nezvládá se vracet do kufru. Protože jsem pak k přepínání použil dálkáč, který jsem k modulu dostal a ten fungoval dobře.

TODO
- Nakonfigurovat a odladit obrazový výstup
Podařilo se mi přijít na to, kde se z analogového TV tuneru bere mono zvuk. Vytváří ho přímo modul, namapováním 2x levého kanálu do datových kanálů MOSTu.
Potřeboval bych upravit firmware jednotky a tady jsem založil dotaz do obecnější sekce fóra, jestli se tam někdo nechytne.
Potřeboval bych upravit firmware jednotky a tady jsem založil dotaz do obecnější sekce fóra, jestli se tam někdo nechytne.