Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Twin / Biturbo do E39 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
madmarty

#61 Příspěvek od madmarty »

Misanek píše:
horan píše: Folie :wink:
Takže i folie nejsou neřešitelný problém nakonec? To by jsi mě potěšil :)

Jinak nějakého "technika", co by mi po vyjetí ven z stk lezl do auta, bych hnal tak svinským krokem do3,14če, že by i zapomněl jak se jmenuje :evil:

Dále - mohl by mi někdo objasnit ty readiness kódy kterých je plný internet? U E39 m57 jsem nikde ani v Inpě, ani v ISTě takovéhle položky vůbec nenašel. Tak by mě zajímalo kde to jde dohledat, ví někdo?
Ty foiie budou sice na fotkách, ale nebude průkazný jaký tam byly. To je na uvážení STKačka. Stejně jako gumy atd. Tam hrozí jen kontrola přímo před STK, neboť za hodinu už nikdo neprokáže že si je majitel po technické nevyměnil. Horší je měření folií Policii :(
madmarty

#62 Příspěvek od madmarty »

Teddy píše:Nevím jaký máš zkušenosti ty. Tvoje argumentace mi přijde podobná politickým agitacím. Vše generalizuješ, ale opíráš se o obecný plky.

Já jsem dělal technickou před měsícem a půl. Při příjezdu do garáže měření se rozsvítila kontrolka emisí. Technik prohlásil, že to nemusí vadit. Šikula to ladil tak dlouho, než to naladil. Předpokládám, že žádná levá to nebyla. Nebylo to ani ze známosti, ani za peníze. Přede mnou 3/4 hodiny ladil starou pochcávku, než jí naladil.

Předloni jsem absolvoval náhodnou kontrolu emisí v Rakousku na dálnici. Byl jsem vyklepanej, protože jsem měl zaslepený EGR, vykuchaný DPF a svítily emise. Nakonec vše OK a odjížděl jsem.

To jsou moje reálný a nezkreslený zkušenosti.
Co tam ladil až to naladil ? Až v lokalitě toho kdo i dnes něco "přehlédne" někoho vyberou, tak už taky dělat nebude a bude koukat pořádně. On z toho měl, už jen to žes emise udělal a zaplatil. Kdyby ti řekl, že je nějaká chyba a nepůjde to, co by si potom asi tak naúčtoval. To že do nějaký cákneš a nic, neznamená že to projde všem a všude.

Předloni v Rakousku nemuseli mít už možnost měřit i pevné částice. Tak jako to dřív nebylo u nás a myslím, že pořád není. Obecné plky je fajn pojem, lepší než fakta, že ? :) Tak nemám jedno auto a nemám ho měsíc. Řešil jsem už na autech hodně věci ve spojitosti k STK a emisím. Rozdíl který nastal letos je hodně velký. Zkušenosti v DE i v Rakousku. Tak jako si tě zastavěj musíš umožnit přístup ke konektoru, aby se napojili do auta, můžou se připojit lištu s palivem zda nejezdíš na červenou naftu...

Pokud budu argumentovat stejně jako ty, tak napíšu že v Rakousku nemusíš mít platnou STK, protože mě kontrolovali vše až po lékárničku, vest atd., ale STK měsíc propadlé se nevšimli. Jo prošlo mi to, ale nedělám z toho pravidlo že to prostě jde :) Vím, že ve většině případu to prostě nejde :(

Nemá smysl se dohadovat, neměříme si ptáky, ani se nehádáme čí táta má větší auto. Píšu své zkušenosti jaké mám, nebo jaké mají důvěryhodný známý, kolegové, obchodní partneři atd. Když k tomu přidám nové podmínky STK a emisí, s tím jaké mají být v budoucnu, vypadne mi z toho určitý názor na základě reálných zkušeností. Jestli máš zkušenosti jiné, jak píšeš, tak je máš. Ale nelze tím zpochybňovat zkušenosti někoho jiného, ani já netvrdím že kecáš a chováš se jak politik, který slibuje. Jistě se i do budoucna najde STK kde něco projde, ale jen do chvíle než dostanou flastr, po dalším flastru už nemusí být STK a končej. Těch dobrých STK už bude míň a míň.

Tuning "legálně" provozovaný jde obecně prostě do prd-le :(
Misanek

#63 Příspěvek od Misanek »

madmarty píše:
Misanek píše:
horan píše: Folie :wink:
Takže i folie nejsou neřešitelný problém nakonec? To by jsi mě potěšil :)

Jinak nějakého "technika", co by mi po vyjetí ven z stk lezl do auta, bych hnal tak svinským krokem do3,14če, že by i zapomněl jak se jmenuje :evil:

Dále - mohl by mi někdo objasnit ty readiness kódy kterých je plný internet? U E39 m57 jsem nikde ani v Inpě, ani v ISTě takovéhle položky vůbec nenašel. Tak by mě zajímalo kde to jde dohledat, ví někdo?
Ty foiie budou sice na fotkách, ale nebude průkazný jaký tam byly. To je na uvážení STKačka. Stejně jako gumy atd. Tam hrozí jen kontrola přímo před STK, neboť za hodinu už nikdo neprokáže že si je majitel po technické nevyměnil. Horší je měření folií Policii :(
Jo takhle, rozumím... Myslel jsem, že se to i eviduje někam do databáze, např. nějaké číslo kartičky k těm foliím atd...
Nicméně taky jsem už zaslechl nějaké zvěsti o neustálém kroužení fízlů u určitých STK. Co je na tom pravdy netuším..

Jinak s měřením propustnosti jsem se u policajtů ještě popravdě nesetkal a doufám že ani nesetkám, poněvadž při mé povaze by mi asi hned odstavili auto z důvodu závažné technické závady. Tahle jejich pravomoc, které budou milerádi zneužívat v okamžiku kdy se člověk začne bránit, je fakt dost na hovno :roll:
Darkstar96

#64 Příspěvek od Darkstar96 »

folie jsou to posledni, stačí si připlatit! :P
Foldas

#65 Příspěvek od Foldas »

ten readniss kod který si viděl na emisích vytváří ten jejich diagnostický program i u aut které jej neumí. Protože výrobci aut začali udávat že v kodu muže být jednička na různých se od toho zatím upustilo
Darkstar96

#66 Příspěvek od Darkstar96 »

Ale chlapci uplně ste mě odradili od jakýchkoliv úprav i čipu. Je to hrozný co se v dnešní době všechno kontroluje. Radši si nechám co mám a radši si za ty prachy nechám časem repasovat celej motor a pojede jak za mlada :)
Perunwit

#67 Příspěvek od Perunwit »

Hele mistře... to ti po pár letech tady dojde, že řešením je koupit auto s výkonem, který požaduješ :-). Vydávat se cestou tebou zvažovaných úprav je pro šikovného hračičku se spoustou času a nebo mít dostatečnej polštář k nasypání do stařičké E39 u někoho.
Tvou výhodou je, že nejsi na Dacia klubu a i auta od 200kW vejš koupíš u této značky továrně :driver:
Teddy

#68 Příspěvek od Teddy »

madmarty píše: Co tam ladil až to naladil ? Až v lokalitě toho kdo i dnes něco "přehlédne" někoho vyberou, tak už taky dělat nebude a bude koukat pořádně. On z toho měl, už jen to žes emise udělal a zaplatil. Kdyby ti řekl, že je nějaká chyba a nepůjde to, co by si potom asi tak naúčtoval. To že do nějaký cákneš a nic, neznamená že to projde všem a všude.

Předloni v Rakousku nemuseli mít už možnost měřit i pevné částice. Tak jako to dřív nebylo u nás a myslím, že pořád není. Obecné plky je fajn pojem, lepší než fakta, že ? :) Tak nemám jedno auto a nemám ho měsíc. Řešil jsem už na autech hodně věci ve spojitosti k STK a emisím. Rozdíl který nastal letos je hodně velký. Zkušenosti v DE i v Rakousku. Tak jako si tě zastavěj musíš umožnit přístup ke konektoru, aby se napojili do auta, můžou se připojit lištu s palivem zda nejezdíš na červenou naftu...

Pokud budu argumentovat stejně jako ty, tak napíšu že v Rakousku nemusíš mít platnou STK, protože mě kontrolovali vše až po lékárničku, vest atd., ale STK měsíc propadlé se nevšimli. Jo prošlo mi to, ale nedělám z toho pravidlo že to prostě jde :) Vím, že ve většině případu to prostě nejde :(

Nemá smysl se dohadovat, neměříme si ptáky, ani se nehádáme čí táta má větší auto. Píšu své zkušenosti jaké mám, nebo jaké mají důvěryhodný známý, kolegové, obchodní partneři atd. Když k tomu přidám nové podmínky STK a emisí, s tím jaké mají být v budoucnu, vypadne mi z toho určitý názor na základě reálných zkušeností. Jestli máš zkušenosti jiné, jak píšeš, tak je máš. Ale nelze tím zpochybňovat zkušenosti někoho jiného, ani já netvrdím že kecáš a chováš se jak politik, který slibuje. Jistě se i do budoucna najde STK kde něco projde, ale jen do chvíle než dostanou flastr, po dalším flastru už nemusí být STK a končej. Těch dobrých STK už bude míň a míň.

Tak koukam, že už ustupuješ z těch svých všeobecných tvrzení jako že už to nikde nejde apod. Ani se nedivim. Neříkám, že nepřitvrdili, ale zase z toho nedělej strašáka. :D Nesmíš tak brzo stahovat kalhoty a nesmíš věřit kecům jedna paní povídala. Jestli nemáš vlastní zkušenosti, tak o cizí se neopírej.
Jo a to o čem jsem psal.... nevim to úplně přesně, protože jsem mu jen trochu koukal přes rameno. Technik začal tím, že smazal všechny závady kolem emisního systému. Něco šlo a něco nešlo. Naštěstí říkal, že reálný měření je v pořádku. Párkrát prošlápl plyn, pak držel otáčky tak, aby to ukazovalo správně. Prostě si s tim pohrál tak, aby naměřil co potřebuje. Říkal, že jemu to vyšlo a že kdyby se někdo ptal, tak se kontrolka rozsvítila až když jsem odjel. Nesmíš hned v každym vidět podvodníka. :D
Později na diagnostice zjištěna závada jedné lambdy.

O měření v rakousku a německu víš asi stejný kulový, jako o českých technických. Nevim jak v německu.... ale v rakousku policajti při běžných kontrolách měří jen plynnou složku a případně hluk. Na stk jsem tam nebyl, ale kolega v práci taky řáíkal, že má DPF venku a že prošel. Jestli kecal nevim.... je tu jeden člen, co dělá na stk v rakousku. Ten by nám to řekl přesně, co měřej.
horan

#69 Příspěvek od horan »

Teddy: ja tam delam na technicky/ v servise. Pak to nejak sepisu co tam merime......, ale reknu vam, ze je to tam daleko volnejsi. :roll:
Teddy

#70 Příspěvek od Teddy »

Vim, říkal jsem si, že jestli budeš chtít, tak se ozveš. :)

Já to nechci bagatelizovat. Taky jsem pro, aby ty pojízdný vraky a vytuzený paštiky zmizely ze silnic. Ale nedělejme si tu na sebe zbytečně bu bu bu. :)
horan

#71 Příspěvek od horan »

Edit
Foldas

#72 Příspěvek od Foldas »

ono to na jednu stranu učel splnilo lidi se teď bojí stk a velkých nákladu za servis stareho auta všude se straší že 5 let starý auto má v prdeli dpf který je drahý na malých turbobenzínech odchází uplně všechno tak lidi přemýšlí nad novým autem což se zamlouvá výrobcům jako je třeba škodovka protože podle všech diskuzí na internetu se škodovky vůbec nekazí a žerou max 2 litry paliva a franta v hospodě říkal že musí raz měsíc dokonce vypustit nádrž protože mu auto ještě naftu vyrábí :wink:
horan

#73 Příspěvek od horan »

Nějak to shrnu jen všeobecně.
Jediný, co je na emisích (naftových emisích) důležitý je "kouřivost" (součinitel absorbce) a čas akcelerace. Hodnotu kouřivosti má každý auto v tehničáku a na štítku (motorový prostor,sloupek...) v čtverečku. Do týhle hodnoty se musím vejít.
Takže jak je to v praxi?
Čidlo otáček na motor, hadice do výfuku. Plnej knedlík a počkáme co vyleze z testru.
A) projde a jde se dál na zvedák
B) neprojde a buď se tomu pomůže a nebo se můžu jít projet s tím, že tomu autu dám někde 10minut za uši a emise jsou jako u novýho auta (tak v 80%).
Žádný vyčítání chyb a podobných pičovin se nekoná. Žádný napojení on-line na nějakou centrálu......

Pak už je to celkem klasika, ale dbá se víc tak nějak na tu bezpečnost, než v čr.
Rozdíl je, že v A se měří bod varu brzdové kapaliny, kdy pod 180°C je lehká závada a pod 150°C je těždá závada, což v ČR nikoho nezajímá.
Kontrolují se dost brzdove hadice a trubky (rez a prasklinky), tloušťka brzd. kotoučů (taky v čr nikoho nezajímá).
Kontrolují se i stěrače a ostřikovače, jak jsou nastaveny,jak stírají...., což jsem v čr taky neviděl.
Pak už je to celkem klasika. Vůle,koroze,uniky kapalin.....
Třeba nefunkční osvětlení RZ je pouze lehká závada. V čr je to horší závada než sjetý pneumatiky :lol:
I svítící airbag neznamená nutně vyhazov. Záleží, co je napsáno na bezp. pásech.
Pokud vidím, že je o auto staráno a něco najdu a vidím, že majitel je normální člověk, tak mu to ukážu a přeci ho nevyleju za nějakou málo oranžovou žárovku....
Víc mě teď tak nějak nenapadá.
Darkstar96

#74 Příspěvek od Darkstar96 »

kde pracuješ, už vím kam pojedu na technickou :twisted: :lol:
Teddy

#75 Příspěvek od Teddy »

Neraduj se, to jsou praktiky šikanování lidí na tom prohlilym imperialistickym západě. :D :D :D
Sralbotkáři všech zemí spojte se, aby sem tohle zlo nikdy nepřišlo. :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#76 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Naši odborníci z MD a Dekry se inspirovali v Německu a ten systém měření emisí u nafty od 1. 1., potažmo 1. 7., je převzatej z jejich metodiky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
kmplx

#77 Příspěvek od kmplx »

Když už se to tu od přestavby nafty dostalo k STK, potažmo buzeraci úředníků a techniků, tak trochu přidám do ohně, kdy poslední týden řeším zápis kol do TP, včera mě "technik" na úřadě vyhodil, že na typovým listě nemám razítko dovozce, ale jen prodejce, logicky vzato jsem mu řekl, že bude stejný, jelikož je uveden i na stránkách MDČR jako oficiální prodejce (to mi potvrdil i pán z obchodu, co mi to posílal a že tohle se mu stalo poprvé), takže čekám na druhý typový list, kde budou dvě razítka a dva podpisy :D a to nemluvím o kódu KBA na kolech, kdy moje kola mají "prý" starší Gutachten (kola BBS), na STK mi to zkontrolovali, potvrdili, jen na úřadě neví co to je.

Už se ani nedivím, že dneska každý jezdí na kolech a podložkách, jak se mu umane (i přes to riziko), protože i kola co tam být můžou, mají homologaci atd. je problém zapsat. Příští týden jedu na jiný úřad, tak snad tam nebude podobný rýpal a odborník. :D
madmarty

#78 Příspěvek od madmarty »

Teddy píše:
madmarty píše: Co tam ladil až to naladil ? Až v lokalitě toho kdo i dnes něco "přehlédne" někoho vyberou, tak už taky dělat nebude a bude koukat pořádně. On z toho měl, už jen to žes emise udělal a zaplatil. Kdyby ti řekl, že je nějaká chyba a nepůjde to, co by si potom asi tak naúčtoval. To že do nějaký cákneš a nic, neznamená že to projde všem a všude.

Tak koukam, že už ustupuješ z těch svých všeobecných tvrzení jako že už to nikde nejde apod. Ani se nedivim. Neříkám, že nepřitvrdili, ale zase z toho nedělej strašáka. :D Nesmíš tak brzo stahovat kalhoty a nesmíš věřit kecům jedna paní povídala. Jestli nemáš vlastní zkušenosti, tak o cizí se neopírej.
Jo a to o čem jsem psal.... nevim to úplně přesně, protože jsem mu jen trochu koukal přes rameno. Technik začal tím, že smazal všechny závady kolem emisního systému. Něco šlo a něco nešlo. Naštěstí říkal, že reálný měření je v pořádku. Párkrát prošlápl plyn, pak držel otáčky tak, aby to ukazovalo správně. Prostě si s tim pohrál tak, aby naměřil co potřebuje. Říkal, že jemu to vyšlo a že kdyby se někdo ptal, tak se kontrolka rozsvítila až když jsem odjel. Nesmíš hned v každym vidět podvodníka. :D
Později na diagnostice zjištěna závada jedné lambdy.

O měření v rakousku a německu víš asi stejný kulový, jako o českých technických. Nevim jak v německu.... ale v rakousku policajti při běžných kontrolách měří jen plynnou složku a případně hluk. Na stk jsem tam nebyl, ale kolega v práci taky řáíkal, že má DPF venku a že prošel. Jestli kecal nevim.... je tu jeden člen, co dělá na stk v rakousku. Ten by nám to řekl přesně, co měřej.
Těžký to dialog když jednomu člověk napíše: "Píšu své zkušenosti jaké mám, nebo jaké mají důvěryhodný známý, kolegové, obchodní partneři atd." a on si to přeloží jako: "nemám žádné zkušenosti a píšu co jedna paní povídala ;-)

Ani jsem nepsal "NIKDE NEJDE". Pokud jsou prostě ještě měřárny emisí, kde nedělají zcela přesně a důsledně jak mají, tak to někde půjde, ale dle všeho to nikde jít nemá. Ono když někde vyhmátnou něco co se dávalo neprávem, za úplatek, tak mohou předvolat znovu. Jednalo se již o zbrojní průkazy, řidičské průkazy, taxi zkoušky, tak proč ne emise a STK. Nemá smysl se dohadovat zda to někde jde nebo nejde, většina emisí a STK má už nová pravidla a mají další mají být ještě tvrdší.

Někdo tady psal, že o Rakousku vím prd. Několik "známých" nebudu je specifikovat, má autodopravy jak nákladní, tak kusovky osobákem, mobilní STK už poznali. Několik "známých" žije a pracuje v DE, taky o tom ví své. Jsem i v jiných klubech, nemám jen auto značky s naším klubem, tam se taky dělá plno úprav a jsou podstatně viditelnější než u nás. Nejeden byl odstaven a volal si z CZ odtahovku :( Ale jestli trváš pouze na osobní zkušenosti, tak bys měl vymyslet svojí abecedu, "pytágorovku", vše si vymyslet a prožít sám, abys nečerpal od "jedna paní" povídala a vše jsi zažil sám, tedy měl pouze a jen vlastní zkušenost :) Lidská společnost je založená na čerpání zkušeností jiných.
!!! KLIKNI ZDE !!!
http://auto.idnes.cz/prisnejsi-kontroly ... tomoto_hig

.
Misanek

#79 Příspěvek od Misanek »

Darkstar96 píše:folie jsou to posledni, stačí si připlatit! :P
TAk to se teda docela dost pleteš :wink:
Teddy

#80 Příspěvek od Teddy »

madmarty píše:Legalizace bude problém. Emise dnes už neuděláš, ten kdo si to lajzne končí, při emisích je napojena ŘJ, jakákoliv změna v SW je důvod pro vyhození od emisí Sad Je to online. Pokud někdy budeě mít autonehodu a někdo se všimne že máš nepovolené úpravy, vše zaplatíš sám a ještě budeš mít na triku nějaké paragrafy. Začátkem tohoto roku už tuningu odzvonilo. Jediný řešení je si toto vše vyběhat po úřadech a zkušebnách, což o nás je šílenost. Někdo to dřív řešil tak, že přehlásil auto do DE, tam udělal úpravy, udělal individuální schválení STK a potom jej převedl do CZ, bylo to snadnější. Ale i to se prý změnilo. Za pár let budeme jezdit tím co řekne Brusel, vše bude stejné aby nikdo nebyl diskriminován. Nebudou malá auto pro ženy a velká pro muže, bude to diskriminace. Tak za 20 let si pár lidí na tento příspěvek vzpomene Sad
Alespoň si pamatuj, co tu napíšeš. :D
Odpovědět