Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Muzika E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
_peper
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od _peper »

JaraX píše:jj, GT200 mam v E36 a super.

Takže i rádio za cenu kolem 3 tisíc může být dobré :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od JaraX »

_peper píše:
JaraX píše:jj, GT200 mam v E36 a super.

Takže i rádio za cenu kolem 3 tisíc může být dobré :)

kurva to už stojí tak málo??
jsem max spokojen, nic mi u něj nechybí, možná jen větší display, super je audio vstup zepředu, zapojuju si tam navigaci.
100RM

#63 Příspěvek od 100RM »

Do 4 000,- je toto fakt super. Kupoval som ho pred par mesiacmi este za 4300 a po vymene som neveril. Sraty sunt hral nahovno, toto hra fakt super a ani nemusim menit repraky.

http://www.electroworld.cz/is-bin/INTER ... EO5D803xij
7er. True definition of luxury. Yours.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od _peper »

Nejlevnější ceny co jsme našel.
SONY CDX-GT300 - 3630 Kč
SONY CDX-GT200 - 3050 Kč

JaraX: nemohl bys poslat fotku jak vypadá v interiéru?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od dsvatos »

Zdárek. Tak jsem ten problém s reprákama v E36 dneska konzultoval ve firmě co dělá muziky do aut. A bohužel mi bylo sděleno, že jsou jen dvě možnosti. Buďto se s muzikou smířit a naučit se s ní žít, nebo to totálně rozřezat a překopat :cry: . Pár 36-tek už tam dělali a jakákoliv výměna sebelepších repráků do stávajících míst prej nemá smysl. Jedině prej zadní plato rozřezat a udělat celý jinak, to stejný vepředu - ten reprák co je u noh předělat do dvěří atd. A SW v kufru je díky dost dobře odhlučněnýmu kufru taky skoro o ničem (můj sedan s pevným opěradlem). Takže jsem už klidný, zklidnil jsem hormony, hlava vychladla a se stávající muzikou jsem se tedy smířil. Ale má to jednu výhodu, mám to tím pádem všechno zadarmo :lol:
Adam

#66 Příspěvek od Adam »

Čau podle mě je blbost co ti řekli v té firmě co dělají muziky něco na tom sice je, ale je to spíš extrém něco řezat a zasahovat tak do auta nehledě na to že je to finančně úplně jinde než vyměnit jen repráky a rádio. Řešil jsem to samé co ty měl jsem v e36 sedanu rádio bmw busines origo repráky a vzadu v platě 13cm dexony bylo to nic moc... Dal jsem dopředu kvalitní komponentní repro do původních děr, vzadu jsem musel trochu zasáhnout a zvětšit orvor pod platem na raprák 6x9 možná to hraje trochu pod plato, ale neporovnatelně líp oproti té třínátce a k tomu rádio pioneer a spokojenost oproti originálu. Basy to moc ve předu nehraje a vzadu ty ovály celkem basujou, na normální lepší poslouchání to tak bohatě stačí, pokud by jsi měl málo basů tak si pořid do kufru basák v uzavřené ozvučnci. To že je to u sedanu kvůli pevnému platu a opěradlu odhlučněné a nemá to smysl se mě moc nezdá sice to nebude basovat jako třeba u fábie kde je kufr neuzavřen s kabinou, ale hrát to bude parádně.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od JaraX »

_peper píše:Nejlevnější ceny co jsme našel.
SONY CDX-GT300 - 3630 Kč
SONY CDX-GT200 - 3050 Kč

JaraX: nemohl bys poslat fotku jak vypadá v interiéru?

foto udělám.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od JaraX »

dsvatos píše:Zdárek. Tak jsem ten problém s reprákama v E36 dneska konzultoval ve firmě co dělá muziky do aut. A bohužel mi bylo sděleno, že jsou jen dvě možnosti. Buďto se s muzikou smířit a naučit se s ní žít, nebo to totálně rozřezat a překopat :cry: . Pár 36-tek už tam dělali a jakákoliv výměna sebelepších repráků do stávajících míst prej nemá smysl. Jedině prej zadní plato rozřezat a udělat celý jinak, to stejný vepředu - ten reprák co je u noh předělat do dvěří atd. A SW v kufru je díky dost dobře odhlučněnýmu kufru taky skoro o ničem (můj sedan s pevným opěradlem). Takže jsem už klidný, zklidnil jsem hormony, hlava vychladla a se stávající muzikou jsem se tedy smířil. Ale má to jednu výhodu, mám to tím pádem všechno zadarmo :lol:

tak stímdle nesouhlasím, asi to byla firma nějakejch maníků kteří chcou aby to bylo v autě jako na koncertě, pak jo, ale pokud chcu jen o pár desítek procent zlepšit audio v E36, tak začnu jinak. Já do toho pujdu určitě. Do předu jsem dal Sony Xpload 1334, větší výkon v tom prostoru nemá cenu lámat, hrálo by to spíš asi ven než dovnitř, takže to nechám tak, radio mám Sony Xpload GT200, ještě dozadu nahodím zesík který bude živit zadní repráky a repráky dam 16" ground zera, kterým se upraví místo at se tam nějak vlezou za pomocí MDF. do přední dveří dám dexonácký výšláče a je hotovo.
Slid

#69 Příspěvek od Slid »

Njn, poku si se stavil kde dělaj hudbu a komplet přestavby tak to ani janak dopadnout nemohlo :D
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Olda H »

Když už se tu rozebírá repro, kde je (pokud je) umístěná vyhybka od výškových repráků v sedanu E36 :oops:
Adam

#71 Příspěvek od Adam »

Řekl bych že u origo repráků žádná vyhybka nebyla jsou propojeny k sobě paralerně.
Slid

#72 Příspěvek od Slid »

Olda H píše:Když už se tu rozebírá repro, kde je (pokud je) umístěná vyhybka od výškových repráků v sedanu E36 :oops:

výhybka je součást výškového reproduktoru ( kondik ) , je to ta nejjednoduší výhybka co může být.
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Olda H »

Slid píše:
Olda H píše:Když už se tu rozebírá repro, kde je (pokud je) umístěná vyhybka od výškových repráků v sedanu E36 :oops:

výhybka je součást výškového reproduktoru ( kondik ) , je to ta nejjednoduší výhybka co může být.

Myslel jsem si to, ale raději se zeptam. :lol: Díky
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od dsvatos »

Hele chlapi, ten borec mi právěže nic nevnucoval, spíš mi to celý rozmlouval :wink:
Mirek

#75 Příspěvek od Mirek »

JaraX píše:tak stímdle nesouhlasím, asi to byla firma nějakejch maníků kteří chcou aby to bylo v autě jako na koncertě, pak jo, ale pokud chcu jen o pár desítek procent zlepšit audio v E36, tak začnu jinak. Já do toho pujdu určitě. Do předu jsem dal Sony Xpload 1334, větší výkon v tom prostoru nemá cenu lámat, hrálo by to spíš asi ven než dovnitř, takže to nechám tak, radio mám Sony Xpload GT200, ještě dozadu nahodím zesík který bude živit zadní repráky a repráky dam 16" ground zera, kterým se upraví místo at se tam nějak vlezou za pomocí MDF. do přední dveří dám dexonácký výšláče a je hotovo.

To, co říkali v autohifi firmě, je svatá pravda. Originál muzika v E36 je udělaná nešťastně a mít v E36 kvalitní hifi znamená udělat řadu velmi radikálních úprav.
Výměna rádia a repro je sice nejjednodušší věc, ale polepšíte si jen nepatrně. Jak už bylo řečeno, ozvučnice dole v A sloupku nikdy nezahraje tak jako ozvučnice v předních dveřích a plastové domečky na repro v zadním platě taky nejsou zrovna hitparáda.
Originál muzika (zejména HK) se poslouchat dá, zejména po doplnění rozumného SW + zesilovače. Výměna originálu za jiné "levné" repro je ztráta času.

Pokud si má člověk výrazně polepšit, musí nejprve nastudovat (doporučuju autohificlub.cz), jak se to dělá, a pak investovat minimálně 20 (lépe však 30) tisíc a k tomu spoustu času a práce.
mirof1

#76 Příspěvek od mirof1 »

riesim podbny problem a dostal som zaujimavy tip na radio, ktore je sice dost drahe, ale ma vzhlad, ktory dobre zapadne do interieru: ide o Becker Grand Prix http://www.autoradia.sk/product_info.ph ... ts_id=1255 .... v reprakoch vsak mam zatial pekny hokej, radsej si necham poradit
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od JaraX »

MirekTDS píše:
JaraX píše:tak stímdle nesouhlasím, asi to byla firma nějakejch maníků kteří chcou aby to bylo v autě jako na koncertě, pak jo, ale pokud chcu jen o pár desítek procent zlepšit audio v E36, tak začnu jinak. Já do toho pujdu určitě. Do předu jsem dal Sony Xpload 1334, větší výkon v tom prostoru nemá cenu lámat, hrálo by to spíš asi ven než dovnitř, takže to nechám tak, radio mám Sony Xpload GT200, ještě dozadu nahodím zesík který bude živit zadní repráky a repráky dam 16" ground zera, kterým se upraví místo at se tam nějak vlezou za pomocí MDF. do přední dveří dám dexonácký výšláče a je hotovo.

To, co říkali v autohifi firmě, je svatá pravda. Originál muzika v E36 je udělaná nešťastně a mít v E36 kvalitní hifi znamená udělat řadu velmi radikálních úprav.
Výměna rádia a repro je sice nejjednodušší věc, ale polepšíte si jen nepatrně. Jak už bylo řečeno, ozvučnice dole v A sloupku nikdy nezahraje tak jako ozvučnice v předních dveřích a plastové domečky na repro v zadním platě taky nejsou zrovna hitparáda.
Originál muzika (zejména HK) se poslouchat dá, zejména po doplnění rozumného SW + zesilovače. Výměna originálu za jiné "levné" repro je ztráta času.

Pokud si má člověk výrazně polepšit, musí nejprve nastudovat (doporučuju autohificlub.cz), jak se to dělá, a pak investovat minimálně 20 (lépe však 30) tisíc a k tomu spoustu času a práce.

to už seš moc náročnej človeče, říkám že nepotřebuju žádný extra náročny věci. HK hraje podle mě uplně luxusně a bohatě by mi to stačilo.
men
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od men »

jj ja mam Clariona za 4500 a naprosta spokojenost tohle je uz jina cenová kategorie :D
FreeTree

#79 Příspěvek od FreeTree »

mirof1 píše:riesim podbny problem a dostal som zaujimavy tip na radio, ktore je sice dost drahe, ale ma vzhlad, ktory dobre zapadne do interieru: ide o Becker Grand Prix http://www.autoradia.sk/product_info.ph ... ts_id=1255 .... v reprakoch vsak mam zatial pekny hokej, radsej si necham poradit

Hmmm... opravdu pecka... za ty prachy budeš mít Alpine CDA 9812, 9815, 9855, 9835 .... super zvuk a možnosti..... ale kdo chce tam pomožme mu tam.... :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od JaraX »

takže ted řeším music do svojí E36,
zatím to vypadá takhle:
přední repro sony Xpload F-1334, vystačuje zůstavá,
nový bude
- do předních dvěří výšky, něco do litru, podle toho co tam napasuju přímo na krámě.
- do zadu nový 10ky repro, nějaky Ground Zera, kolem 1200 Kč
- do kufru basáček, nějakou bedýnku za 1200Kč.
a ted je tu dilema,
A : řešit zesák jen pro basák,
B: čtyřkanál zesák, dva kanaly v mustku, do basaku, další dva do zadních repro.
C: dva zesíky, jeden pro basák, druhej pro zadní repra.

Moc se v tom nevyznám, tak nevím jeslti by třeba čtyřkanál mohl nastavit dvě rozdílný urovně zesílení, jednu pro basák, druhou pro repráky.
Rádio mám sony Xpload 4x50W,
Další věc, má to výstup na SUB, to si nějak zapojím a ted jde o to jak vyřešit případné napájení pro ZES v kufru, neívm jak se to řeší, aby tam neběžel zesík i když bude vyplý auto a nemusel ho chodit někde do kufru vypínat nebo jak se to řeší. ????
Odpovědět