JaraX píše:jj, GT200 mam v E36 a super.
Takže i rádio za cenu kolem 3 tisíc může být dobré

dsvatos píše:Zdárek. Tak jsem ten problém s reprákama v E36 dneska konzultoval ve firmě co dělá muziky do aut. A bohužel mi bylo sděleno, že jsou jen dvě možnosti. Buďto se s muzikou smířit a naučit se s ní žít, nebo to totálně rozřezat a překopat. Pár 36-tek už tam dělali a jakákoliv výměna sebelepších repráků do stávajících míst prej nemá smysl. Jedině prej zadní plato rozřezat a udělat celý jinak, to stejný vepředu - ten reprák co je u noh předělat do dvěří atd. A SW v kufru je díky dost dobře odhlučněnýmu kufru taky skoro o ničem (můj sedan s pevným opěradlem). Takže jsem už klidný, zklidnil jsem hormony, hlava vychladla a se stávající muzikou jsem se tedy smířil. Ale má to jednu výhodu, mám to tím pádem všechno zadarmo
JaraX píše:tak stímdle nesouhlasím, asi to byla firma nějakejch maníků kteří chcou aby to bylo v autě jako na koncertě, pak jo, ale pokud chcu jen o pár desítek procent zlepšit audio v E36, tak začnu jinak. Já do toho pujdu určitě. Do předu jsem dal Sony Xpload 1334, větší výkon v tom prostoru nemá cenu lámat, hrálo by to spíš asi ven než dovnitř, takže to nechám tak, radio mám Sony Xpload GT200, ještě dozadu nahodím zesík který bude živit zadní repráky a repráky dam 16" ground zera, kterým se upraví místo at se tam nějak vlezou za pomocí MDF. do přední dveří dám dexonácký výšláče a je hotovo.
MirekTDS píše:JaraX píše:tak stímdle nesouhlasím, asi to byla firma nějakejch maníků kteří chcou aby to bylo v autě jako na koncertě, pak jo, ale pokud chcu jen o pár desítek procent zlepšit audio v E36, tak začnu jinak. Já do toho pujdu určitě. Do předu jsem dal Sony Xpload 1334, větší výkon v tom prostoru nemá cenu lámat, hrálo by to spíš asi ven než dovnitř, takže to nechám tak, radio mám Sony Xpload GT200, ještě dozadu nahodím zesík který bude živit zadní repráky a repráky dam 16" ground zera, kterým se upraví místo at se tam nějak vlezou za pomocí MDF. do přední dveří dám dexonácký výšláče a je hotovo.
To, co říkali v autohifi firmě, je svatá pravda. Originál muzika v E36 je udělaná nešťastně a mít v E36 kvalitní hifi znamená udělat řadu velmi radikálních úprav.
Výměna rádia a repro je sice nejjednodušší věc, ale polepšíte si jen nepatrně. Jak už bylo řečeno, ozvučnice dole v A sloupku nikdy nezahraje tak jako ozvučnice v předních dveřích a plastové domečky na repro v zadním platě taky nejsou zrovna hitparáda.
Originál muzika (zejména HK) se poslouchat dá, zejména po doplnění rozumného SW + zesilovače. Výměna originálu za jiné "levné" repro je ztráta času.
Pokud si má člověk výrazně polepšit, musí nejprve nastudovat (doporučuju autohificlub.cz), jak se to dělá, a pak investovat minimálně 20 (lépe však 30) tisíc a k tomu spoustu času a práce.
mirof1 píše:riesim podbny problem a dostal som zaujimavy tip na radio, ktore je sice dost drahe, ale ma vzhlad, ktory dobre zapadne do interieru: ide o Becker Grand Prix http://www.autoradia.sk/product_info.ph ... ts_id=1255 .... v reprakoch vsak mam zatial pekny hokej, radsej si necham poradit