Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M naraznik na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Perunwit

#61 Příspěvek od Perunwit »

vypadá to že si stejnej hnidopich jako já... tak to se mam o víkendu na co těšit.

ještě mi tedy prosímtě napověz, jaký spojovákem se ten podběh chytá dole k nárazníku.
radikator

#62 Příspěvek od radikator »

Perunwit píše:vypadá to že si stejnej hnidopich jako já... tak to se mam o víkendu na co těšit.

ještě mi tedy prosímtě napověz, jaký spojovákem se ten podběh chytá dole k nárazníku.

No to uvidíš. Dole jsou díry na šrouby atd. to ti dá, až to tam budeš dávat. Stejně do toho kopneš a pujdeš pro origo :-)
Perunwit

#63 Příspěvek od Perunwit »

mno... samozřejmě, že s vývojem se podělím :-D

sere mě, že to sem doteď nikdo nenapsal, že je to na hovno :Kapela:
Rady523i

#64 Příspěvek od Rady523i »

A ma nekdo ty origo z bmw a nejakou cenovku co stoji diky Rady523
radikator

#65 Příspěvek od radikator »

Rady523i píše:A ma nekdo ty origo z bmw a nejakou cenovku co stoji diky Rady523

2200.- kus m-maket
1700.- standart
BOOST

#66 Příspěvek od BOOST »

Perunwit píše:mno... samozřejmě, že s vývojem se podělím :-D

Mám je na autě a pasovalo to v pohodě. Myslím ty spodky na M-packet, co jsi dával fotku. A chytal jsem to normálně na ty plechový nacvakávací "matice" a šrouby do nich. Jediný co nemám, jsou ty gumy na boky, ale jinak to sedlo, až to nejen mě překvapilo. Ještě jsem koupil kryt pod motor, ale ten ještě nemůžu poreferovat, protože mám teď auto na heveru a čekám na díly na repas předku, zítra by měly dorazit, tak třeba po víkendu poreferuju.
radikator

#67 Příspěvek od radikator »

BOOST píše:
Perunwit píše:mno... samozřejmě, že s vývojem se podělím :-D

Mám je na autě a pasovalo to v pohodě. Myslím ty spodky na M-packet, co jsi dával fotku. A chytal jsem to normálně na ty plechový nacvakávací "matice" a šrouby do nich. Jediný co nemám, jsou ty gumy na boky, ale jinak to sedlo, až to nejen mě překvapilo. Ještě jsem koupil kryt pod motor, ale ten ještě nemůžu poreferovat, protože mám teď auto na heveru a čekám na díly na repas předku, zítra by měly dorazit, tak třeba po víkendu poreferuju.

Tak to si mel kliku. Škoda, že sem to nevyfotil. Nečekal sem zázraky, ale to bylo fakt katastrofa.
Perunwit

#68 Příspěvek od Perunwit »

mno vida, naděje žije :twisted:

BOOST: myslíš tyhle matice a do nich samořeznej šroub?

s tím krytem motoru to sem připoj, když budeš mít chuť, taky mě to zajímá...

dneska si to jedu vyzvednout do lakovny, tak jsem zvědaf... po víkendu by měly být FL nárazníky na toura na prodej, pokud by měl někdo zájem. Když něco neselže při montáži :lol:
Přílohy
Schránka09.jpg
Schránka09.jpg (37.18 KiB) Zobrazeno 205 x
Schránka04.jpg
Schránka04.jpg (9.51 KiB) Zobrazeno 205 x
Schránka02.jpg
Schránka02.jpg (9.77 KiB) Zobrazeno 205 x
BOOST

#69 Příspěvek od BOOST »

Perunwit píše:mno vida, naděje žije :twisted:

BOOST: myslíš tyhle matice a do nich samořeznej šroub?

s tím krytem motoru to sem připoj, když budeš mít chuť, taky mě to zajímá...

dneska si to jedu vyzvednout do lakovny, tak jsem zvědaf... po víkendu by měly být FL nárazníky na toura na prodej, pokud by měl někdo zájem. Když něco neselže při montáži :lol:

Přesně tyhle matice a šrouby, ty poslední matice jsou na přichycení krytu motoru. Určitě sem hodím výsledek, zítra bych to měl stihnout dodělat.
Perunwit

#70 Příspěvek od Perunwit »

tak jsem to teď dodělal, srali sme se s tím ve dvou od 13hodin.. ty podběhy z Kelly.... kluci, nekupujte si to. Takový svinstvo sem už dlouho neviděl, jestli vůbec. To musel vyrábět nějakej retardovanej jedinec.
nechápu jak to někomu mohlo sedět, fakt ne. Zejtra sem dám fotky.
Perunwit

#71 Příspěvek od Perunwit »

tak toto jsou podběhy ze Žlutého pekla.... úsudek si udělejte sami, hodně se štípalo a tohle je nejlepší výsledek, jakej bylo možno dosáhnout. Budu to muset nějak nastavit.
Přílohy
27102013616.jpg
27102013616.jpg (104.11 KiB) Zobrazeno 124 x
ardo

#72 Příspěvek od ardo »

To ani ten nárazník nesedí 8O ?
Co ty hrozné mezery mezi blatníkem a nárazníkem 8O
Máš nějaké fotky třeba ze předu pod světlama atd?
radikator

#73 Příspěvek od radikator »

Říkal sem to. Když sem to dával na svoje, tak me pak málem trefilo. Sem to vzteky rozdupal.
Perunwit

#74 Příspěvek od Perunwit »

ty podběhy jsou úplně na hovno, nárazník sedí celkem dobře, ale na jedné straně mi chybí ta těsnicí lišta, co se nasadí na nárazník, pod světlem a proto je tam ta mezera viz foto.

Spíš by mě teď aktuálně zajímalo co tam zevnitř dobastlit aby mi tam přes zimu nestříkala voda. Blížím se k myšlence vzít starej podběh, vyříznout si z něj díl a tu mezeru tím uzavřít. Uvidím. Každopádně takový nadávky, co zněly včera nad Plzní, tam jen tak nezazní :lol:
Přílohy
27102013609_122.jpg
27102013609_122.jpg (165.54 KiB) Zobrazeno 111 x
27102013608_951.jpg
27102013608_951.jpg (183.98 KiB) Zobrazeno 111 x
ThomasOFP

#75 Příspěvek od ThomasOFP »

když jsem tenhle kus plastu kupoval v BMW stálo mě to 400,- ( non ///M) to je v ceně takovej rozdíl?
BOOST

#76 Příspěvek od BOOST »

Z těch fotek nejde moc poznat, jak ti to sedí, ale pokud jde o tu mezeru z boku mezi podběhem a nárazníkem, tak ta je tam proto, že tam patří gumová lišta, která je tam origo. To bohužel u druhovýroby není. Tady je to vidět na tom obrázku ta guma:
Obrázek
Já to tam dal, díry seděly úplně všechny krásně. Ke krytu motoru jsem se ještě nedostal, zkoušel jsem ho, mám ale blbý šroubky na přichycení, takže nešel přidělat. Na díry opět pasuje a přidělat půjde, jen je trochu zkroucenej, takže mu horkovzduškou trochu pomůžu. Za ty prachy to mě osobně přijde dobrý.
Vůbec se to nedá porovnat s druhovýrobou třeba na škodovku, řešil jsem jeden kryt motoru na oktávku a tam díry neseděly o cca. 2,5cm a s tím se opravdu nic dělat nedá.
Perunwit

#77 Příspěvek od Perunwit »

tak o tom jsem nevěděl, že tam přijde ještě něco... můžeš dát nějakej konkrétní odkaz na číslo dílu nebo cenu? díky

jinak tedy díry? Ty seděly akorát v podběhu, ty tři na horním okraji byly ok... díry dole v nárazníku byly rozházený v rozmezí několika cenimetrů, přímo se chytit povedly jen dvě na každém podběhu, a ty zobáčky co mají do nárazníku zapadnout, jsme museli v jednom případě normálně uštípnout :lol:
Perunwit

#78 Příspěvek od Perunwit »

Mám ještě jeden dotaz - na straně řidiče mi špička nárazníku vybíhá ven z auta, jedná se tak o 8mm a navíc plynule nenavazuje na křivku vykrojení pro kolo v blatníku. Druhá strana je dobrá. Je možné, že jsem špatně usadil výtzuhu v nárazníku a díky tomu mám na ní a na autě teď nárazník "drobet hejčmo" 8) ? Uvažuji, že bych ji odčudlíkoval a zkusil ji pečlivěji ustavit...

O víkendu ho chci zase sundat a podívat se co s tím... případně dají se vedení, na které se nárazník nasouvá, nějak seřizovat? Nebo jsou na pevno? Vím, že co jsem na ně zběžně koukal, tak byly do určité míry z plastu, ale jestli měly nějaké seřizování, nebo jestli jsou napevno, to jsem si nevšiml... Případně by se musely špičky asi nějak zevnitř nahřát a zkusit lehce zahnout dovnitř... co vy na to?
Perunwit

#79 Příspěvek od Perunwit »

Abych to uzavřel, kauza nárazník je uzavřena 8) .

Naštudoval jsem na cizích forech jeden dobrej tip, jak to spasovat a výsledek je o 100% lepší. odmontoval jsem z kastle ty držáky co se do nich nárzaník nasune, dal je do nárazníku, uvolnil rozpěrné čepy mezi nárazníkem a výztuhou a nárazník nasadil. Dopasoval jsem si ho po stranách a držáky přimontoval zpátky ke kastli. Pak jsem utáhl šrouby ve výztuze a doklepal plastový čepy. Řekl bych že jsem tak dosáhl asi nejlepšího výsledku, jakej byl možnej. Nárazník je o malinko kratší, než by měl být, ale já jsem spokojen.

Nadkolí jsem dobastlil jednou vrstou uříznutou ze starýho a vloženou pod ten shit ze Žlutýho pekla.
Přílohy
02112013636.jpg
02112013636.jpg (79.09 KiB) Zobrazeno 66 x
02112013634.jpg
02112013634.jpg (70.4 KiB) Zobrazeno 66 x
02112013632.jpg
02112013632.jpg (82.84 KiB) Zobrazeno 66 x
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#80 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

o vikendu jsem si tim taky prosel, zitra jdu vratit Zlute peklo do Kelly (podbehy i plast pod motor), pokus o vtip, patrne... nakonec jsem tam nechal origo a dole je zadelam tenkym cernym plastem...
jinak teda zazitek, necekal jsem origo slicovani ani presne rozmery, ale musel jsem upravovat/dopilovavat/ořezávat snad každej díl (oba M narazniky, vsechny listy/otvory na PDC)...
na prednim narazniku je mrizka se zaslepenyma bokama, tudiz nejde vzduch k brzdam, udelat do ni diry? nechat obyc nafuky nebo koupit M? jak s chlazenim k alternatoru? u ridice byla jedna rada D14 der, asi k altiku, tak jsem dal stejnou lajnu ke spolujezdci, aby provizorne slo neco k brzde...
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět