Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Na co si dát u TDeSa pozor ????
Co to bylo za p.. vynulovat ale nevymenit?!
No tak pak je to jasnej předvstřik to rachtání, minimálně značný podíl to na tom má...
Jak tak vstřebávám info o tom tvém autě, tak s péčí předchozího majitele je malý zázrak, že motor ještě vůbec vrčí... Jako tyto lidi střílet... když nemají na řádnou údržbu a provoz, ať si jezdí nějakým fanoušem a neničí auta, která si to nezaslouží!

No tak pak je to jasnej předvstřik to rachtání, minimálně značný podíl to na tom má...
Jak tak vstřebávám info o tom tvém autě, tak s péčí předchozího majitele je malý zázrak, že motor ještě vůbec vrčí... Jako tyto lidi střílet... když nemají na řádnou údržbu a provoz, ať si jezdí nějakým fanoušem a neničí auta, která si to nezaslouží!

Z tebe to leze jak z chlupaté deky kámo.to má taky jistě podíl na tom že ti to auto fajčí když jedeš.takže vzhůru do Bosche nech si seřídit pumpu a zkontrolovat vstřiky,pak vyměň olej s filtrem a budeš překvapenej jaký máš kočár!teda ještě by mě zajímalo proč je špatně nastavenej předvstřik.to do toho už někdo drbal nebo co?proč se hýbalo s pumpou?
-
- Kontaktovat uživatele:
je to div že ???? mno co se týče toho klepání tak si myslím že hydroštely neseřizují ventily skrz ten olej a ventily klepou.... Co se týče toho předvstřiku tak prej to auto mělo bouračku a tak prej tím se to rozdrbalo.... Takže co mám udělat proto aby to auto bylo fakt super. a kolik stojí výměna rozvodů - napište mi sem ukony které mám provést a jejich ceny - díkes moc.. Jinak co se týče toho hulení tak to je ten předvstřik špatne nastaven - a k čemu tam vůbec je ??

bouračkou se předvstřik nerozdrbe to je blbost.musel do toho někdo jebat.rozvody dělat nemusíš a hydroštelama to určo není to klepání.
Předvstřik je vlastně to samé jako předstih u benzínu,popisovat ti to nebudu na netu si k tomu nformace najdeš co to je a proč to je.
Takže žačal bych výměnou oleje vč.olejového filtru,naftového filtru a vzducháče.hned potom bych to odvezl do Bosch servisu (jakéhokoli v tvé blízkosti),nechal si udělat předvstřik a kontrolu vstřiků.můj odhad je:olej filtry,při 10w-40 cca 2500.servis u Bosche by tě mohl vyjít s nastavením předvstřiku na cca.1500-2000.takže když vytáhneš ze strožoku 5táců tak ti možná ještě zbyde na naftu do toho servisu a zpět.
Předvstřik je vlastně to samé jako předstih u benzínu,popisovat ti to nebudu na netu si k tomu nformace najdeš co to je a proč to je.
Takže žačal bych výměnou oleje vč.olejového filtru,naftového filtru a vzducháče.hned potom bych to odvezl do Bosch servisu (jakéhokoli v tvé blízkosti),nechal si udělat předvstřik a kontrolu vstřiků.můj odhad je:olej filtry,při 10w-40 cca 2500.servis u Bosche by tě mohl vyjít s nastavením předvstřiku na cca.1500-2000.takže když vytáhneš ze strožoku 5táců tak ti možná ještě zbyde na naftu do toho servisu a zpět.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mohu do svýho TDeSa nalít tento olej :
http://www.oleje-eshop.cz/Automobilove- ... 0-4L-.html
jinak o tom předvstřiku jsem nenašel na netu nic - jen že motory kvůli nim špatně fungujou ale předvstřik opravdu nevím co to je - nejsem v naftě ještě tak zaběhlý...

http://www.oleje-eshop.cz/Automobilove- ... 0-4L-.html
jinak o tom předvstřiku jsem nenašel na netu nic - jen že motory kvůli nim špatně fungujou ale předvstřik opravdu nevím co to je - nejsem v naftě ještě tak zaběhlý...

Můžeš, sice nemá akreditaci od BMW ale sere pes ,když to má MB 229.1 tak to je pro tds taky velmi slušný olej.tady jsem ve zkratce něco našel
http://www.stroboskop.info/
http://www.stroboskop.info/
No tak asi bych tam dal spíš 5w40 a se schválením... Třeba http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=417 rozdíl v ceně zanedbatelný a má schválení... 

No že by mu klesla spotřeba tím že dá jinej olej a ještě k tomu líp startovat to jsi nemyslel ani vážně že ne?to jak se říká že synta snižuje spotřebu tak ano,ale to jsou meřitelné veličiny tak v laborce.Navíc synta je o 100% dražší.do tdsa není třeba lejt za každou cenu plnou syntu, navíc pokud si není jistej že tam původně byla.dle tabulek je 10w doporučenej olej pro tds.
-
- Kontaktovat uživatele:
kamarádův strýc je automechanik a doporučil mi do jistého roku výroby - myslím do roku "99" lít do TDeSa polosyntetiku. Já ji tam dolévám - ten modrej mogul jak jsem na něj vložil ten odkaz....
Sám nemám moc peněz - a auto nechci nějak rozmazlovat - ale jedno vím jistě to auto má duši a je to mazlík a pokud jej dám do pořádku na rady Vás všech tak potom se uvidí co to bude za střelu. ono i teď jede super ale uvidíme no....

Sám nemám moc peněz - a auto nechci nějak rozmazlovat - ale jedno vím jistě to auto má duši a je to mazlík a pokud jej dám do pořádku na rady Vás všech tak potom se uvidí co to bude za střelu. ono i teď jede super ale uvidíme no....

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže dneska jsem byl z Bafákem v servisu se jen tak ptát na problémy co mi to dělá a prej to tlakování hadic je normální
- ale když sem mu řek že se mi ztrácí voda - za 14 dní co jsem doléval už jsem asi 1.5 cm pod ryskou v expanzce při studeném motoru,že by to teoreticky mohlo bejt tou pumpou - vodním čerpadlem. Jinak - prej ten rozvodovej řetěz na TDeSu je doživotní - prý je to ošetřeno tak aby ty rozvody byli doživotní - nevím co je na tom pravdy