Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chip od Kelleners nebo JB4 ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmw335

#521 Příspěvek od bmw335 »

romano007 píše:Mě to taky začlo rachotit po nahrání 18iso.Jak už jsem psal uplně se mi v autě rozhodilo snad všechno..A drnčelo to jak kráva a ani nejelo moc..
Teď jsem tam dal 16 od rikkiho a je to v pohodě.Zarachotí to akorát po nastartování a jinak v poho.Auto jede jak blázen.Jo a ještě mi to zavrže když odemknu auto tak ta tyčka u turba popojede do nějaký pozice a zavrže to jak starý kamna:-) a to na mapu 0,1,4...u ne isa mi to nedělalo..

:lol: :lol: jo to mně taky zavíra jak kamna, je to slyšet co?:D jinak je to nastavení wastegate, co se změní. Schválně si zkus jen při vypnutém motoru spustit změnu map a zase ukončit a pokaždý slyšíš ty kamna :D Nebo když dáš třeba z mapy 6 na mapu 0 taky je slyšet jak se nastaví waste.

Že mi pošleš taky tu 16 tku? Vím, že v tý 18 je něco s těma wastama dělanýho. Nechápu, proč to Terry maže ty starý ISA....Když má někdo problém tak to nikde nedostane, než od někoho.
bmw335

#522 Příspěvek od bmw335 »

Martyn píše:To jsem asi jedinej, komu 18ka iso funguje bezva:) tuk tuk..:o) kazde auto si zije vlastnim zivotem:)

Mně 18tka taky funguje, ale něco tam prdí no :D Nevim, zdá se mi, že je to po nahrání 18tky....
bmw335

#523 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:
bmw335 píše:
IlikeU píše:to jsou wastgaty, je i slyset ja ti drncej pri deceleraci

myslím, ale to zavrzání jakmile se vypne motor....Drnčej? Já nic neslyším...Pro mně je drnčení wastegatů spíš tohle a to mi rozhodně nedělá :)

http://www.youtube.com/watch?v=ViuBG9s3a6w

To je zvuk jak od podavačů pásů.. To neznám a asi bych to ani neřešil.. pošli to Terrymu :)

Jinak tady jsem skromně natočil lehké túrování v garáži, šlo to jen do cca 4000ot, Plný kotel jsem se tam neodvážil.. Nevím z čeho jsou takové ty rezonance, ale právě tohle otáčí hlavu lidem široko daleko. Výhoda také je, že chodci si rozmyslí přecházení silnice a auta z vedlejších raději zastavují. Zrovna dneska mě pozoroval soused, asi 60ti letý pán, myslel jsem že bude mít kecy a byl hrozně nadšený, že ho baví to poslouchat, vzpomínal na svoje auto z mládí a tak.. :-D No úlet, včera zase jiný soused.. Sranda.

http://youtu.be/8sakEFPtRBc

Tak mám asi podavač pásů v motoru čoveče :lol: Pošlu mu to no, ale obávám se, že mi nic dobrého neodpoví co to může být. Jak minule na ty vibrace, že se stím nesetkal, přitom na netu je toho dost, že to dělá lidem i po 10tis mil....někdo má 335 i 135 a dělá mu to na obou. Jeden, že je to setrvák, druhej zase, že je to diferák, nakonec to ukončil týpek, že vibrace jsou od toho, že ve 2tis na šestku dát plnej knedlík neunesou komponenty, že chceme aby motor produkoval 540 Nm, ale že v tak nízkých otáčkách je to moc velká nálož a bud podřadit, nebo nedávat plyn na podlahu. Je to stejný zvuk jako když se jede po tý vroubkovaný bílý čáře třeba na dálnici....
bmw335

#524 Příspěvek od bmw335 »

riki18 píše:Narychlo natocene teraz :)

Na 18tke mi to viacej huci ale tak nepekne. Skusim dat spat 17tku.

http://www.youtube.com/watch?v=s33PONYx5mA

http://www.youtube.com/watch?v=Xl0184U9I_o

Koniec dna a este mi aj COBB AP odisiel. Skvele :(

Opravene linky

To je zvuk.....hele kam jezdíte na emise, když nemáte katy? :lol: Asi ne, jen tak někam co?:D
riki18

#525 Příspěvek od riki18 »

Davat plny od spodu je krutost pre auto, ked jazdim a plny tak jedine 4000 a vyssie. Nikdy nizsie otacky. To chce zraz a prehodnotit kazdeho chyby :))))

Emisie zatial nikde :) az po 4 rokoch, co bude tento rok. Asi nepojdem nikam ;) a prejdem :D
bmw335

#526 Příspěvek od bmw335 »

riki18 píše:Davat plny od spodu je krutost pre auto, ked jazdim a plny tak jedine 4000 a vyssie. Nikdy nizsie otacky. To chce zraz a prehodnotit kazdeho chyby :))))

Emisie zatial nikde :) az po 4 rokoch, co bude tento rok. Asi nepojdem nikam ;) a prejdem :D

Chtělo by to abyste to taky vyzkoušeli, jestli je to vada jen u mně...Dát šestku a třeba při 2tis dát plyn na podlahu a schválně:)

Na standard mapu a na snížený tlaky ve středních otáčkách na mapu 6 co mám mi to nevibruje při plným, tak na tom asi něco bude
romano007

#527 Příspěvek od romano007 »

bmw335 píše:
romano007 píše:Mě to taky začlo rachotit po nahrání 18iso.Jak už jsem psal uplně se mi v autě rozhodilo snad všechno..A drnčelo to jak kráva a ani nejelo moc..
Teď jsem tam dal 16 od rikkiho a je to v pohodě.Zarachotí to akorát po nastartování a jinak v poho.Auto jede jak blázen.Jo a ještě mi to zavrže když odemknu auto tak ta tyčka u turba popojede do nějaký pozice a zavrže to jak starý kamna:-) a to na mapu 0,1,4...u ne isa mi to nedělalo..

:lol: :lol: jo to mně taky zavíra jak kamna, je to slyšet co?:D jinak je to nastavení wastegate, co se změní. Schválně si zkus jen při vypnutém motoru spustit změnu map a zase ukončit a pokaždý slyšíš ty kamna :D Nebo když dáš třeba z mapy 6 na mapu 0 taky je slyšet jak se nastaví waste.

Že mi pošleš taky tu 16 tku? Vím, že v tý 18 je něco s těma wastama dělanýho. Nechápu, proč to Terry maže ty starý ISA....Když má někdo problém tak to nikde nedostane, než od někoho.
No je to hrozný vrzání:-) já zkoušel přepínat mapy bez motoru a to nevrže,ale když zamknu auto a pak odemknu tak se to tam nastavuje a vrže..a nebo když auto chvíli stojí bez motoru tak se tam něco přepne a
to taky zarachotí.Připadá mi že Terry tam moc s tím laboruje a rozjebe to kde komu...Pošli mi email do SZ pošlu ti tu 16.
bmw335

#528 Příspěvek od bmw335 »

romano007 píše:
bmw335 píše:

No je to hrozný vrzání:-) já zkoušel přepínat mapy bez motoru a to nevrže,ale když zamknu auto a pak odemknu tak se to tam nastavuje a vrže..a nebo když auto chvíli stojí bez motoru tak se tam něco přepne a
to taky zarachotí.Připadá mi že Terry tam moc s tím laboruje a rozjebe to kde komu...Pošli mi email do SZ pošlu ti tu 16.

No u mně je to jen takový mechanický zvuk bez vrání....jojo, já bych nejradši tu wastegate měl na serii nastavení jako je bez JB4. No právě tvuj problém že se šteluje waste při odemykání je v ISO 18 vyřešeno, píše to Terry, že je tam opravený nastavování waste při probuyení DME, takže jakmile auto odemkneš. Mně to teda nedělalo, asi máš už moc jetý waste a už ti vrže to táhlo. Kápni na něj trochu medu :lol:

Každopádně mi připadá, že ISO 18 není nějaký posun dopředu. Přestanu to furt aktualizovat. Já to hnedka udělal jakmile vyšel novej. Ted se na to vyseru, uvidím co udělá ta 16tka, ale je vidět že každýmu reaguje každý iso jinak. Já měl třeba na integrated 2 chyby, který se pak ztratily, pak se objevila další, ale to bylo jen něco s dlouho odpojenou baterií a ted na ty poslední 16,17,18 nemá m chyby vůbec. Ťuk ťuk. Ale je divný, že tobě to našlo chyb spoustu na normál bmw diagnostice a JB nic, přitom by to mělo bejt podobný
Poldav6

#529 Příspěvek od Poldav6 »

Tak tady mám video z podvečerní mini-vyjížďky. Je to s GoPro přicucnuté na karosérii.. bohužel zvuk nic moc, ještě to doladit a jsem docela spokojený :-)

http://www.youtube.com/watch?v=d7bRdPOi6GQ
bmw335

#530 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:Tak tady mám video z podvečerní mini-vyjížďky. Je to s GoPro přicucnuté na karosérii.. bohužel zvuk nic moc, ještě to doladit a jsem docela spokojený :-)

http://www.youtube.com/watch?v=d7bRdPOi6GQ

Závody s autobusem jo?:D je vidět, že ty gumy lítaj a pískaj....
bmw335

#531 Příspěvek od bmw335 »

Všiml jsem si jedný věci od nainstalování JB mám v garáži pod výfuky černý mapy jak teče z vejfuku voda tak to bere i ty saze. Mám vejfuk úplně jak komín a na podlaze černý mapy.....Máte to taky někdo? To mám asi nafťáka teď ne? :lol:
romano007

#532 Příspěvek od romano007 »

bmw335 píše:
romano007 píše:
bmw335 píše:[quote="romano007"]Mě to taky začlo rachotit po nahrání 18iso.Jak už jsem psal uplně se mi v autě rozhodilo snad všechno..A drnčelo to jak kráva a ani nejelo moc..

No u mně je to jen takový mechanický zvuk bez vrání....jojo, já bych nejradši tu wastegate měl na serii nastavení jako je bez JB4. No právě tvuj problém že se šteluje waste při odemykání je v ISO 18 vyřešeno, píše to Terry, že je tam opravený nastavování waste při probuyení DME, takže jakmile auto odemkneš. Mně to teda nedělalo, asi máš už moc jetý waste a už ti vrže to táhlo. Kápni na něj trochu medu :lol:

Každopádně mi připadá, že ISO 18 není nějaký posun dopředu. Přestanu to furt aktualizovat. Já to hnedka udělal jakmile vyšel novej. Ted se na to vyseru, uvidím co udělá ta 16tka, ale je vidět že každýmu reaguje každý iso jinak. Já měl třeba na integrated 2 chyby, který se pak ztratily, pak se objevila další, ale to bylo jen něco s dlouho odpojenou baterií a ted na ty poslední 16,17,18 nemá m chyby vůbec. Ťuk ťuk. Ale je divný, že tobě to našlo chyb spoustu na normál bmw diagnostice a JB nic, přitom by to mělo bejt podobný[/quote]JJ máš pravdu,tedˇna to koukám že u 18 to tam má být vyřešený.já tam fakt zkusím máznout olej,nebo vazelínu třeba to pomůže.Posrat bych tím nic neměl..Jinak fakt nevim proč se mi to tak rozhodilo,je možný že prostě jb nepobral ten nejnovější soft..Teď už to normálně na tý 16tce kody hlásí nemám katy tak mi to občas vyhodí chybu.Předtím to bylo uplně tuhý..Jo a po přehrání na 16 a nastartování motoru se mi rozběhla hned sahara..hodilo to nějakou chybu ohledně sahary tak jsem to smáznul vypnul znovu nastartoval a už vše ok.Záhady jsou tam dost v tom:-)
bmw335

#533 Příspěvek od bmw335 »

romano007 píše:
bmw335 píše:
romano007 píše:[quote="bmw335"][quote="romano007"]Mě to taky začlo rachotit po nahrání 18iso.Jak už jsem psal uplně se mi v autě rozhodilo snad všechno..A drnčelo to jak kráva a ani nejelo moc..

Každopádně mi připadá, že ISO 18 není nějaký posun dopředu. Přestanu to furt aktualizovat. Já to hnedka udělal jakmile vyšel novej. Ted se na to vyseru, uvidím co udělá ta 16tka, ale je vidět že každýmu reaguje každý iso jinak. Já měl třeba na integrated 2 chyby, který se pak ztratily, pak se objevila další, ale to bylo jen něco s dlouho odpojenou baterií a ted na ty poslední 16,17,18 nemá m chyby vůbec. Ťuk ťuk. Ale je divný, že tobě to našlo chyb spoustu na normál bmw diagnostice a JB nic, přitom by to mělo bejt podobný[/quote]JJ máš pravdu,tedˇna to koukám že u 18 to tam má být vyřešený.já tam fakt zkusím máznout olej,nebo vazelínu třeba to pomůže.Posrat bych tím nic neměl..Jinak fakt nevim proč se mi to tak rozhodilo,je možný že prostě jb nepobral ten nejnovější soft..Teď už to normálně na tý 16tce kody hlásí nemám katy tak mi to občas vyhodí chybu.Předtím to bylo uplně tuhý..Jo a po přehrání na 16 a nastartování motoru se mi rozběhla hned sahara..hodilo to nějakou chybu ohledně sahary tak jsem to smáznul vypnul znovu nastartoval a už vše ok.Záhady jsou tam dost v tom:-)[/quote]

myslíš chlazení motoru na max? To mně taky hele a ne jen u 16tky...Mně to chybu nehodilo, jenom jsem to vypnul a zapnul v menu, vypnul motor a pak už to nikdy neudělalo. Byl sem nejdív vyděšenej co to je, protože to je dost nechutnej zvuk, jak nějakej reaktor před výbuchem :lol:
romano007

#534 Příspěvek od romano007 »

bmw335 píše:
romano007 píše:
bmw335 píše:[quote="romano007"][quote="bmw335"][quote="romano007"]Mě to taky začlo rachotit po nahrání 18iso.Jak už jsem psal uplně se mi v autě rozhodilo snad všechno..A drnčelo to jak kráva a ani nejelo moc..

Každopádně mi připadá, že ISO 18 není nějaký posun dopředu. Přestanu to furt aktualizovat. Já to hnedka udělal jakmile vyšel novej. Ted se na to vyseru, uvidím co udělá ta 16tka, ale je vidět že každýmu reaguje každý iso jinak. Já měl třeba na integrated 2 chyby, který se pak ztratily, pak se objevila další, ale to bylo jen něco s dlouho odpojenou baterií a ted na ty poslední 16,17,18 nemá m chyby vůbec. Ťuk ťuk. Ale je divný, že tobě to našlo chyb spoustu na normál bmw diagnostice a JB nic, přitom by to mělo bejt podobný[/quote]JJ máš pravdu,tedˇna to koukám že u 18 to tam má být vyřešený.já tam fakt zkusím máznout olej,nebo vazelínu třeba to pomůže.Posrat bych tím nic neměl..Jinak fakt nevim proč se mi to tak rozhodilo,je možný že prostě jb nepobral ten nejnovější soft..Teď už to normálně na tý 16tce kody hlásí nemám katy tak mi to občas vyhodí chybu.Předtím to bylo uplně tuhý..Jo a po přehrání na 16 a nastartování motoru se mi rozběhla hned sahara..hodilo to nějakou chybu ohledně sahary tak jsem to smáznul vypnul znovu nastartoval a už vše ok.Záhady jsou tam dost v tom:-)[/quote]

myslíš chlazení motoru na max? To mně taky hele a ne jen u 16tky...Mně to chybu nehodilo, jenom jsem to vypnul a zapnul v menu, vypnul motor a pak už to nikdy neudělalo. Byl sem nejdív vyděšenej co to je, protože to je dost nechutnej zvuk, jak nějakej reaktor před výbuchem :lol:[/quote]No větrák letěl na max a něco to napsalo,ale od tý doby klid.
bmw335

#535 Příspěvek od bmw335 »

moje šnečí 100-200 :lol: je to na mapu 6, stejná jako 1 akorát nižší psi ve středních. Je to znát slušně ten úbytek výkonu po 6tis ot. Pomalu řadím, nechával jsem spojku pomalu sednout, aby mi zase neproklouzla :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=EG25SPAB1sM
riki18

#536 Příspěvek od riki18 »

Nemas pocit ze na Mapu 6 to viac zere? Ale o dost :) aku mate spotrebu? Mne to ukazuje podla palubaku 13-14 stale :) najviac som mal 17,7 real podla nadrze :) uz radsej ani nenulujem km :)
bmw335

#537 Příspěvek od bmw335 »

riki18 píše:Nemas pocit ze na Mapu 6 to viac zere? Ale o dost :) aku mate spotrebu? Mne to ukazuje podla palubaku 13-14 stale :) najviac som mal 17,7 real podla nadrze :) uz radsej ani nenulujem km :)

Nevím, já zatím moc nenajel a o víkendu jsem nuloval, ale co jsem jezdil měl jsem něco málo přes 12, ale to jsem dělal plný kotle, jinak když jezdím normálně bez tůrovaček dostanu se i pod 10
Poldav6

#538 Příspěvek od Poldav6 »

Když jedu s ohledem na spotřebu, ale normálně prijíždím.. Tak na delších trasách jsem pod 9l. Pokud jedu svižněji, tak 11 - 13, po městě do 14,5 což je krása, vzhledem k častému zrychlování atd :-) To auto je na mě moc rychlý, abych se na okresce dostal přes 13 :-)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Marty_ »

To nam zere stejne:) vzhledem k vykonu to fakt zere prd:) ja taky dlouhodobe kolem 12ti a to pomalu fakt nejezdim:)
Ac nejsem honic desetinek tak rekord mam pod 6l prumeru na 100km useku - dalnice pod ledem, stabilne 80-90kmh:o) jde to:)
Vse podle bc, jinak spotrebu nejak neresim uplne..
IlikeU

#540 Příspěvek od IlikeU »

než jsem dal downpipes tak jsem měl dlouhodoubou 11,6

ted je to 12-14l/100

pri 315km/h jsem mel 35l/100km :lol:
Odpovědět