Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 vs e60 - rádce při koupi
do LPG nedelám, ale mám takové ponětí že mi Snejk, když jsme se bavili, ale i Jarax tady na fóru, že do F01 nejde, protože jsou tam přímé vstřiky a na to snad ještě LPG přestavba není.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
mattes12 píše:Trošku up(nu) tohle téma.
Než vás zahltím otázkami, rád bych se zeptal na následující:
Je možné do benzínové F01 nainstalovat bezproblémový-bezporuchový LPG systém? Vím, že se tady psalo, že nelze, tak se ptám, jestli se něco nezměnilo a třeba "soudruzi z NDR" něco nevymysleli
Díky za info
jde ale nevim jak je to s BMW - tady zajimavej článek...
Vstřikování kapalné fáze LPG - LPdi - výrobce Holandská Firma Vialle
Zatím nejnovější, nejmodernější a na dlouhou dobu poslední systém vstřikování kapalné fáze LPG, kterým se kapalné LPG palivo dopravuje do motoru přes originální benzínové vstřikovače motoru. Celý systém řídí originální benzínová řídící jednotka motoru. Tento systém je určen především pro motory se přímým vstřikováním benzínu do hlavy válců (označení FSi, DGi, THP, a pod.). Naše firma získala zastoupení od výhradního dovozce zařízení firmy AUTOGAS COUBAL a začínáme s montážemi tohoto typu LPG zařízení do vozidel. Cena se zatím pohybuje v rozmezí od 65000 do 75000,- Kč. S roustocí popularitou by ale mohla časem klesat na přijatelnější úroveň.
hmm, tak ta cena je hodne velke. Co jsem tak cetl, tak dost lidi resi jestli za 25 nebo 30. Ale treba to casem padne a moje dalsi 7er bude F02 s LPG 

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
JaraX píše:no a co, já proti naftě nic nemám, akorát že benzín je někde jinde, jenže ten je drahej, a když není možnost LPG, tak jedině nafta no a nebo benzín pro ty co jezdí krátký trasy.
Pro přesnost - chtěl jsi napsat u nového či zánovního auta že jaraxi

U E65 (E66) nemá smysl nafta (pokud nemam svoji pumpu

A za 2-4roky věřím, že tento systém bude rozšířenej a bude za polovinu, jak u všech systémů co postupně přišly.
Za 40-50k pak má již smysl to do F10 nebo F01 v autech za 350-500k dát.
Auta budou v té době za polovinu až třetinu dnešní ceny.
sam jsem měl několik naftovych aut 325TDS 200ps chip, posunutej omezovač, zavodni kat, samosvor, M3 podvozek,
325tds touring, 730d, apod, nikdy jsem na žadnym neřešil važnou zavadu, ale když jsem poznal benzín, mohli jit všechny nafty srat, třeba se 730d jsem byl celkem spokojenej, nesrala se, ale vubec to nejelo a proti 740i v LPG jsem jezdil dráž i když jsem měl naftu za 2/3 ceny.
325tds touring, 730d, apod, nikdy jsem na žadnym neřešil važnou zavadu, ale když jsem poznal benzín, mohli jit všechny nafty srat, třeba se 730d jsem byl celkem spokojenej, nesrala se, ale vubec to nejelo a proti 740i v LPG jsem jezdil dráž i když jsem měl naftu za 2/3 ceny.
troška to UPnem :
nejak "nechtiac" som predal e61 525d ,lebo som zatúžil po niečom výkonejšom 535d,545i a chcel som ostať pri 5er.
Musím povedať,že s e61 som bol hodne spokojný,ako to auto sedí na ceste, zatáča,komfort a pod.
ALE po zvezení v e65 musím ale povedať,že medzi nimi je rozdiel obrovský. 7er som nejak nikdy nechcel(je to už hodne velké) ale asi zmením názor a budem hladať niečo také,lebo hodne toho najazdím.
a musím povedať,že je slušný rozdiel medzi 730d vs 745i samozrejme v prospech benzínu.
toť môj názor.
nejak "nechtiac" som predal e61 525d ,lebo som zatúžil po niečom výkonejšom 535d,545i a chcel som ostať pri 5er.
Musím povedať,že s e61 som bol hodne spokojný,ako to auto sedí na ceste, zatáča,komfort a pod.
ALE po zvezení v e65 musím ale povedať,že medzi nimi je rozdiel obrovský. 7er som nejak nikdy nechcel(je to už hodne velké) ale asi zmením názor a budem hladať niečo také,lebo hodne toho najazdím.
a musím povedať,že je slušný rozdiel medzi 730d vs 745i samozrejme v prospech benzínu.
toť môj názor.