Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dolít olej do škubajícího automatu či nikoliv??
Re: Dolít olej do škubajícího automatu či nikoliv??
Kdyby jsis s odborníkem na BMW prošel pár aut a své nechal na díly zjistíš že se dá koupít slušná 5er s lepší střední výbavou za klidně 90k prostě to by dávalo smysl ....
Měl bys celý motor případně jej prodáš. Pak sedačky na opravu prodáš levně a spousty dílů co potřebuješ bys mohl mít z té hujdy co máš před barákem.
Když levné auto E60 tak alespon takto at vypadá a řeší se tam jen pár drobností a ne věci za statisíce a ve výsledku to bude furt hujda už to pochop.
https://auto.bazos.cz/inzerat/103490190 ... 160-kw.php
Mě přijde že je BERAN a myslí si jak to auto prostě za pár korun dá dokupy .... bude to stále vrak ikdyž do toho kilo vrazíš to mi věř ...pak tě to bude 100x více mrzet jako ted.
Kup jiné auto klidně do 90k co má jistou historii aspon slušnou výbavu a třeba jen drobnost špatnou kterou vyměníš ze svého nebo necháš zrepasovat.
Měl bys celý motor případně jej prodáš. Pak sedačky na opravu prodáš levně a spousty dílů co potřebuješ bys mohl mít z té hujdy co máš před barákem.
Když levné auto E60 tak alespon takto at vypadá a řeší se tam jen pár drobností a ne věci za statisíce a ve výsledku to bude furt hujda už to pochop.
Mě přijde že je BERAN a myslí si jak to auto prostě za pár korun dá dokupy .... bude to stále vrak ikdyž do toho kilo vrazíš to mi věř ...pak tě to bude 100x více mrzet jako ted.
Kup jiné auto klidně do 90k co má jistou historii aspon slušnou výbavu a třeba jen drobnost špatnou kterou vyměníš ze svého nebo necháš zrepasovat.
Jenže do 115 000 Kč jsou všechno buď kombajny nebo benzin nebo manuál.
kadli píše:Co máš na té převodovce za chyby v diag? Ne v nějaké posrané delphi, ale v diag pro BMW? Tam by ti to ukázalo, co je za problém a ne jen tak střílení od toho, kdo ti co řekne. Výměna převodovky? Tohle kámo není oktávka, kde je to plug and play, ale tady je mechatronic, který má svou RJ a ta má ke každému autu specifický soft, i když je skříň stejná. V tvém životě to nikdy nedáš do kupy!!!
No tomu to bude trvat minimálně 3 měsíce a to na něj seru nechci at to auto trpí a stojí dyl jak měsíc. Zkusím sehnat nějaký jetý automat a pokud se nepodaří, bude stát na zahradě dokaď se ne sežene druhá stejná E60
ježiš já dělat takovýhle píčoviny, tak mě fotr vyhodí z domu
nicméně, ještě zdaleka nejsme ve finále. To přijde až mu při běžné silniční kontrole benga projedou VINko databází. A že stará luxusní vojetina s mladým uchem za volantem si o pořádnou kontrolu říká.
Ale je vidět, že doma se změnila. Já jako student jezdil tím, co mi naši dali zadarmo, dycky nějakou plečkou na dojetí a všechny peníze jsem prokalil. Tady mladej hází desítkama tisíc jak kdyby se nechumelilo. Nebo je to mnou?

nicméně, ještě zdaleka nejsme ve finále. To přijde až mu při běžné silniční kontrole benga projedou VINko databází. A že stará luxusní vojetina s mladým uchem za volantem si o pořádnou kontrolu říká.

Ale je vidět, že doma se změnila. Já jako student jezdil tím, co mi naši dali zadarmo, dycky nějakou plečkou na dojetí a všechny peníze jsem prokalil. Tady mladej hází desítkama tisíc jak kdyby se nechumelilo. Nebo je to mnou?
stepane, je to furt stejny...
Nekdo prokali za vecer i nekolik tisic, nekomu staci par stovek.
Pamatuju si jednoho kamose co prodal pred 15 lety golfa za 40000,- a kazdej vecer pak tahal nažehlený tisicovky na dýze a delal haura, nez ho neprokalil. Asi si kompenzoval naky mindraky.
To ja sem ty prachy zavrel do supliku, sel na pivo a pak na brigadu privydelat na lepsi auto/moto.
Auto po rodicich...tak nekdo to stesti mel.
Muj tata ale jezdil vzdy sluzebakama a auto po mamce sem nikdy nejak moc nechtel.
Ale kdybych zacal rekneme kolem 20let blbnout s autama jako kelnsi, tzn. koupit si a zkouset provozovat silny a neekonomicky auto, to by bylo doma zle !
Nekdo prokali za vecer i nekolik tisic, nekomu staci par stovek.
Pamatuju si jednoho kamose co prodal pred 15 lety golfa za 40000,- a kazdej vecer pak tahal nažehlený tisicovky na dýze a delal haura, nez ho neprokalil. Asi si kompenzoval naky mindraky.
To ja sem ty prachy zavrel do supliku, sel na pivo a pak na brigadu privydelat na lepsi auto/moto.
Auto po rodicich...tak nekdo to stesti mel.
Muj tata ale jezdil vzdy sluzebakama a auto po mamce sem nikdy nejak moc nechtel.
Ale kdybych zacal rekneme kolem 20let blbnout s autama jako kelnsi, tzn. koupit si a zkouset provozovat silny a neekonomicky auto, to by bylo doma zle !
Ono mě by asi nechali. Akorát by se mi pak posmívali, když bych jezdil x měsíců busema šetřil na repas převodovky s vědomím toho, že kdybych nedělal frajera a koupil nějakou standardní plečku, tak jsem mohl dračit po D1 dvěkila v levým a ne namáčklej na skle autobusu 

kelnsi píše:Jenže do 115 000 Kč jsou všechno buď kombajny nebo benzin nebo manuál.Filozof píše:Kdyby jsis s odborníkem na BMW prošel pár aut a své nechal na díly zjistíš že se dá koupít slušná 5er s lepší střední výbavou za klidně 90k prostě to by dávalo smysl ....
a co je na kombajnu špatné? sám bych ted už radši kombi než sedan.. jsem rád že jsem o otce vykoupil aspon tu oktávku v kombiku a mám auto v kterém i něco odvezu.
Protože kombajn nepotrebuju a celkové sedan má sportovnější vzhleď. Matka to neřeší prý si mám se svyma penezma dělat co chcu.
kelnsi píše:Protože kombajn nepotrebuju a celkové sedan má sportovnější vzhleď. Matka to neřeší prý si mám se svyma penezma dělat co chcu.
časem přijdeš na to že potřebuješ kombajn a sedan je ti k ničemu

Sedan i kombi je k ničemu, jedině dodávku.
Co to zas je za nazor ty volepatrikE39 píše:časem přijdeš na to že potřebuješ kombajn a sedan je ti k ničemu.. ale chapu.. je ti 20 a chceš zatím auto na frajeřinu než na funkčnost.

Ale klid tady hoši nehádejte se kvuli hovadinám ...někomu vyhovuje kombík at jej má jinej zase preferuje sportovnější sedan což mě se taky líbí oboje varianty nejlépe ...velký kombík/mpv do rodiny na krámy a věci ...a sedan na ježdění.
Zatím mám 2x děti a ženu a zvládáme to v sedanu sice 7er a velký kufr ale ten kombík by se jistě hodil ...častokrát tam prostě věci nevejdou co bych do kombíku dal v pohodě. Ale pokud je někdo mladej a nemá rodinu má raději sedan či coupé varianty aut to je logické.
Já jsem trochu vyjimka že mám rodinu a vše zatím řeším v sedanu.
Jinak tady je podstatnější věc a to ta že konečně došlo na správné uvažování. Auto odstavit dá se případně prodat na díly za 40-60k to rozprodáš v pohodě.
Případně použiješ díly na své druhé auto které si pečlivě vybereš. A jak říkám občas se 530d pokud to musí být tato verze s naftovým motorem tak se objeví kolem 100k které vypadá ještě k světu. Ted tam je za cca 90k jen má navigaci na repas či výměnu a vypadá celkem k světu. Odkaz jsem dával. A servis na to borec dělal. Chce si to projít občas se objevují slušné kusy. Neříkám že jsou to TOP kusy to určitě ne ty jsou mnohem dražší ale servisované kusy co mají třeba jen jednu dvě věci na výměnu a jsou jinak slušné auta v ceně třetiny tvých oprav auta.
Jsem rád že jsis dal říci a koukáš po autě. Toto odstav chod pilně pracovat a šetři na pěkný kus auta. A hlavně s někým schopným to jeď vybrat né že to vybereš sám a vybereš špatně. Třeba takový JARAX pokud mu řekneš nebno snejk ti dokážou ujednat ještě slevu a proklepnou auto a řeknou co je tam špatně.
Zatím mám 2x děti a ženu a zvládáme to v sedanu sice 7er a velký kufr ale ten kombík by se jistě hodil ...častokrát tam prostě věci nevejdou co bych do kombíku dal v pohodě. Ale pokud je někdo mladej a nemá rodinu má raději sedan či coupé varianty aut to je logické.
Já jsem trochu vyjimka že mám rodinu a vše zatím řeším v sedanu.
Jinak tady je podstatnější věc a to ta že konečně došlo na správné uvažování. Auto odstavit dá se případně prodat na díly za 40-60k to rozprodáš v pohodě.
Případně použiješ díly na své druhé auto které si pečlivě vybereš. A jak říkám občas se 530d pokud to musí být tato verze s naftovým motorem tak se objeví kolem 100k které vypadá ještě k světu. Ted tam je za cca 90k jen má navigaci na repas či výměnu a vypadá celkem k světu. Odkaz jsem dával. A servis na to borec dělal. Chce si to projít občas se objevují slušné kusy. Neříkám že jsou to TOP kusy to určitě ne ty jsou mnohem dražší ale servisované kusy co mají třeba jen jednu dvě věci na výměnu a jsou jinak slušné auta v ceně třetiny tvých oprav auta.
Jsem rád že jsis dal říci a koukáš po autě. Toto odstav chod pilně pracovat a šetři na pěkný kus auta. A hlavně s někým schopným to jeď vybrat né že to vybereš sám a vybereš špatně. Třeba takový JARAX pokud mu řekneš nebno snejk ti dokážou ujednat ještě slevu a proklepnou auto a řeknou co je tam špatně.

Stepane a co podle tebe benga pres VIN zjisti?
Uprimne jeste jsem nevidel ze by to pres VIN kontrolovali.
A co tam uvidi...musi sedet barva ale ne dle VIN ale dle velkeho TPV.
Ze to nema nebo je nefunkcni tempomat?
Ze to ma misto standartnich narazniku pleckove M narazniky z aukra?
Myslim ze by je ani nezaujalo kdyby to misto kombajnu byl kabriolet
Uprimne jeste jsem nevidel ze by to pres VIN kontrolovali.
A co tam uvidi...musi sedet barva ale ne dle VIN ale dle velkeho TPV.
Ze to nema nebo je nefunkcni tempomat?
Ze to ma misto standartnich narazniku pleckove M narazniky z aukra?
Myslim ze by je ani nezaujalo kdyby to misto kombajnu byl kabriolet

jasně, ta pravděpodobnost že na něco přijdou je relativně malá. Nicméně to auto má mít šíbr, kterej nemá. O nějaké šmelině tam není moc pochyb.
btw ty fotky VINu už na rajčeti nejsou. Jak to vypadalo vzhledově? Co jsem byl STK naposledy, tak se zrovna kontrolou VIN kódů zabývali a fotili si je. A to jsem tam byl na známost, prakticky pro razítko, cokoliv reálně kontrolovat nebyl zájem.
btw ty fotky VINu už na rajčeti nejsou. Jak to vypadalo vzhledově? Co jsem byl STK naposledy, tak se zrovna kontrolou VIN kódů zabývali a fotili si je. A to jsem tam byl na známost, prakticky pro razítko, cokoliv reálně kontrolovat nebyl zájem.
No už mi 2 lidi shání funčkní jetou predodovku
A víš co? Už jsi fakt do prdele ty debile, ať si kdo jsi! Dělej so prdel z někoho někde jinde! Ať ti jí shání třeba 30 lidí, stejně to jezdit nebude, protože bez znalostí to nikdy nedáte do kupy! Už se nebudu opakovat, ale každá převodovka je dělaná na jedno auto!!!! Přez příslušného přehrátí sw to nikdy fungovat nebude! Jestli to nechápeš, tak chodíš na pomocnou školu pro kretény!!!! Jdi už otravovat někam jinam!!!!
Tak zatím je mu 20 a chce auto. Na kombajn i traktor má času dost.patrikE39 píše:kelnsi píše:Protože kombajn nepotrebuju a celkové sedan má sportovnější vzhleď. Matka to neřeší prý si mám se svyma penezma dělat co chcu.
časem přijdeš na to že potřebuješ kombajn a sedan je ti k ničemu.. ale chapu.. je ti 20 a chceš zatím auto na frajeřinu než na funkčnost.

Ale vážně, rada, ať si koupí ve 20 letech kombi, jinak má auto jenom na frajeření, je ta nejdůchodcovatější rada ze všech. Hloupější posty už jsou jenom ty, ve kterých mu kvůli blbé koupi nějací chytráci nadávají do kreténů.
Že to byla koupě nešťastná a nepochopitelná je samozřejmě bez debat...
Tam nic jiného, co by bránilo jízdě není ty blbe!
hlavně klídek nadávat si tady není moc ok.
Co máš v plánu jen převodovku ? Myslel jsem že jsi pochopil že jiné auto v ok stavu koupíš třeba i za 90-100k ....nebyla by to lepší volba než cpát prachy do auta co mohlo na díly jít např za 60k ?
Co máš v plánu jen převodovku ? Myslel jsem že jsi pochopil že jiné auto v ok stavu koupíš třeba i za 90-100k ....nebyla by to lepší volba než cpát prachy do auta co mohlo na díly jít např za 60k ?
Se divim, ze tady jeste nezasahli moderatori, nebo do petkovyho fora radeji nechodi..