Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
R: E65 - elektrika ?
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: R: E65 - elektrika ?
mazec ten motor, všecko zbastleny, špinavy, mastny, a ja myslel že jsi přetěsnoval motor.
proboha to je děs 

-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3773
Jaraxi u tebe je mazec všechno, pod pobavíme se o Asi sběrnici a PLCčkách to bude zajímavý téma, popřípadě o SAPu a problému předávání idoců na výstupní port pro MES systém a špatným rozpadu kmenových dat.
Nejlepsi je kdyz profík laikovi rekne tvlllllllllllllllllllllllllllll co to je, nic me z motoru nekape z prevodovky taky ne, louzicky nenechavam, pretesneno je, on je kazdej motor jak alabastr ? Tak to sem jeste nevidel. Dulezite je snad, ze nema unik kapalin a vše je těsné.
Chtel bych teda videt ostatni, jak to maj jak z fabriky.
Snejku jestli mě zachráníš, máš u mě fůru toho dobrého moku co jsem dovezl naposled, pac to vypada ze toho mechanika zacnu delat sam a to bude pruser neco vyrvu, asi tak pulku auta svejma rukama. Pokud muzes napis me do SZ kdy budes mit jakáš takáš volno a vzal bych ten hydro šmejd co mě tam už půl roku leží. Díky moc.
(Dneska by to ais nevyslo co ta otočka ? aspon ta hadice
Nejlepsi je kdyz profík laikovi rekne tvlllllllllllllllllllllllllllll co to je, nic me z motoru nekape z prevodovky taky ne, louzicky nenechavam, pretesneno je, on je kazdej motor jak alabastr ? Tak to sem jeste nevidel. Dulezite je snad, ze nema unik kapalin a vše je těsné.
Chtel bych teda videt ostatni, jak to maj jak z fabriky.
Snejku jestli mě zachráníš, máš u mě fůru toho dobrého moku co jsem dovezl naposled, pac to vypada ze toho mechanika zacnu delat sam a to bude pruser neco vyrvu, asi tak pulku auta svejma rukama. Pokud muzes napis me do SZ kdy budes mit jakáš takáš volno a vzal bych ten hydro šmejd co mě tam už půl roku leží. Díky moc.
(Dneska by to ais nevyslo co ta otočka ? aspon ta hadice

-
- Kontaktovat uživatele:
tak když přetěsním motor tak ho snad aspon umeju, nerozumím PLCčkám ani SAPu a proto se do toho neseru, seru se do aut a vím jak má vypadat přetěsněný motor.
takle má vypadat motorový prostor
http://jaraxnet.rajce.idnes.cz/JaraXovo ... C_5268.jpg
takle má vypadat motorový prostor
http://jaraxnet.rajce.idnes.cz/JaraXovo ... C_5268.jpg
-
- Člen Klubu
Jaraxi, chapu ze nechces pomoct, je ti to z nejakeho duvodo proti srsti, clovek se jaksi topi a aspon Snejk se uz na to nemuze divat. A protoze ja tomu taky nerozumim, taky se do toho nechci srat, coz si myslim je jen + k memu dobru.
Tim ze me ukazes nalesteny plasty, tak k tomu mam rict co ?
Mam ti jako ukazat fakturu od tesneni, nových hadic na vodu, novyho altiku, noveho starteru, nove vodni pumpy nového olejového čerpadla ? 90% lidí co tady E65 má tyhle věci neměnila a argument, že to maj v pohodě je dost slabej.
Stačí se to zase jinam....... me staci kdyz Snejk napise bez membran OK.
Nazor Vam, ale neberu, pokud to vidite tragicky s tim ja nic neudelam.
Naleštěná bída takhle si to myslel ?
http://www.imgup.cz/image/Ljrp
http://www.imgup.cz/image/Ljr5
http://www.imgup.cz/image/Ljrz
Tim ze me ukazes nalesteny plasty, tak k tomu mam rict co ?
Mam ti jako ukazat fakturu od tesneni, nových hadic na vodu, novyho altiku, noveho starteru, nove vodni pumpy nového olejového čerpadla ? 90% lidí co tady E65 má tyhle věci neměnila a argument, že to maj v pohodě je dost slabej.
Stačí se to zase jinam....... me staci kdyz Snejk napise bez membran OK.
Nazor Vam, ale neberu, pokud to vidite tragicky s tim ja nic neudelam.
Naleštěná bída takhle si to myslel ?
http://www.imgup.cz/image/Ljrp
http://www.imgup.cz/image/Ljr5
http://www.imgup.cz/image/Ljrz
-
- Kontaktovat uživatele:
ja nechci pomoct? hned na začátku jsem ti psal že máš koupit ty dvě hadice a vyměnit, že to je základ aby to dobře fungovalo. všechny předface mají membrány na víkách, pokud je někdo z nějakého duvodu nevyměnil. pak to chce uplně jiné hadice. copak já vím jaký máš víka?
tak máš dojet, my ti prohlídnem auto a poservisujem co bude potřeba.
sorry, nemam fotky motoru bez plastů, ale motor po přetěsnění přece nemuže být mastný. umýval se vůbec po přetěsnění?
tak máš dojet, my ti prohlídnem auto a poservisujem co bude potřeba.
sorry, nemam fotky motoru bez plastů, ale motor po přetěsnění přece nemuže být mastný. umýval se vůbec po přetěsnění?
Asi čtu jiné fórum nežli ty, ale tohle tady má spousta lidí hotové stejně jako ty ...... to že máš hadice odvětrávání na 4x spojované stahovačkou a různě zalámané, tak to je to hlavní co mě, jaraxe, snejka a spoustu dalších dost určitě udivilo.Mam ti jako ukazat fakturu od tesneni, nových hadic na vodu, novyho altiku, noveho starteru, nove vodni pumpy nového olejového čerpadla ? 90% lidí co tady E65 má tyhle věci neměnila a argument, že to maj v pohodě je dost slabej.
Celkový pohled není bída, neboj

S membránou to je tak, že pokud nesundáš boční kryt víka ventilů u spolujezdce, tak prostě nepoznáš, jaké tam máš ventilvíko (původní nebo měněné). Pokud bez "kalíšku" pro membránu, tak musíš použít hadici s "kalíškem". Pokud s kalíškem, tak netuším, ale logika mi říká použít hadici bez kalíšku.
-
- Člen Klubu
Jak sem rikal, udelalo se to provizorne abych mohl jezdit, nic vic nic min, ze je to prasarna o tom se vubec nepreu je, ale ono to asi ani nesplnilo svuj ucel na tu dobu co jsem myslel.
Jaraxi psal sem SZ, rozumim ze nemas povinost do 5 min oddpovedet, ale je to nejakej ten den co jsem se te na servis ptal, tak sem si rikal, ze opravdu social edition asi delat nechces kdyz nemam odpoved
Stojim u Snejka, uvidime.
Jaraxi psal sem SZ, rozumim ze nemas povinost do 5 min oddpovedet, ale je to nejakej ten den co jsem se te na servis ptal, tak sem si rikal, ze opravdu social edition asi delat nechces kdyz nemam odpoved
Stojim u Snejka, uvidime.
-
- Člen Klubu
Sem tu, teda v PHA a musel sem si dat pivko, Snejk me otevrel oci s tim co rika Jarax, tvl tak sem za nim nemel ani jezdit
Ted 100% vim ze tohle auto normalni mechanik nemuze delat to je pase. Uz asi chapu kdyz Jarax pise, ze to fakt nemuze kazdej servisovat. Za me pokud by to delal nekdo kdo vi, tak sem tyhle problemy nemel.
Jen jsem otevrel kapotu, neorigo bovden na kapotu, konektor pro diag nedrzi, sroubky v plastech na motoru nejsou origo, no parada. Pravdu mel Jarax je KO jeden vvt, takze pokud sem to pochopil, dal Snejk hodnotu 0,8 coz se nema, 0,3 je asi standard, jenze pri tom se me stane ta chyba, takze ted to jede nehaze se to do nouzaku, ale...
Dostal sem cocku kde mam komofrt to jako nema komfort jo, v tom bych nesedel, rikam mam edc, dd, fakt jo, takovej holous to mit nemuze, kliknul do menu, to nema L7 jo, tvl tak v tom bych nejel
Pecka tak se me zda ze zacnu se servisem od 0

Jen jsem otevrel kapotu, neorigo bovden na kapotu, konektor pro diag nedrzi, sroubky v plastech na motoru nejsou origo, no parada. Pravdu mel Jarax je KO jeden vvt, takze pokud sem to pochopil, dal Snejk hodnotu 0,8 coz se nema, 0,3 je asi standard, jenze pri tom se me stane ta chyba, takze ted to jede nehaze se to do nouzaku, ale...
Dostal sem cocku kde mam komofrt to jako nema komfort jo, v tom bych nesedel, rikam mam edc, dd, fakt jo, takovej holous to mit nemuze, kliknul do menu, to nema L7 jo, tvl tak v tom bych nejel

Pecka tak se me zda ze zacnu se servisem od 0
-
- Klubové ID: 3633
To sem ti psal úplně na začátku, že podle popisu to bude problém na valvetronicu.. Hlavně bych do toho necpal zbytečně prachy. Prostě to auto používej a neřeš co nemusíš. Podle mě jakákoliv investice do nevybavené sedmy je k hovnu a bude tě to jen srát. Když si odmyslím logic, komforty, DD, EDC, softclose a hydrokufr, vyjde mi z toho auto, ktery bych si nikdy nekoupil, prostě nemá co nabídnout navíc..
A co znamenaji ty hodnoty na valvetronicu? Proc je 0,8 hranicni hodnota? Co nasleduje potom?.....
Co se tam posralo pri oprave.....?

- kawaman
- Klubové ID: 3927
To je to, co se psalo hned od zacatku, ale Arnie si postavil svou hlavu. Jedine reseni je jak psal Tanner. Nebo to prodat a koupit dobrou sedmu za pomoci mechanika..
-
Je to taková kompenzace opotřebení mechanizmu valvetroniku. Od nova je 0,2 a 0,8 je max, co umí. Když ani to nebude stačit, budeš mít misfire na různých válcích a bude ti to vyhazovat valvetronic a pojedeš na klapku.horan píše:A co znamenaji ty hodnoty na valvetronicu? Proc je 0,8 hranicni hodnota? Co nasleduje potom?.....
Kawaman: tak sem to myslel, necpat do toho prachy a případně vyměnit za něco schopnějšího. Jako každej má jiné potřeby a není pro každého nutnost mít auto narvany výbavou po střechu. Jenže zrovna Arnie už po koupi řešil dodělávku hydrokufru a stěžoval si na nepohodlí základních sedaček.. Jediná výhoda, že to koupil za pár korun, což se ale může rychle smazat servisem. Proto radím dobře si rozmyslet, do čeho ty prachy budu cpát a jestli není lepší to buď dojezdit nebo prodat.
-
- Člen Klubu
Pri oprave se nic neposralo, po oprave to najezdilo svejch 30kkm, dle Snejka je to bezna zavada, snad to nerikam spatne.
Podme to uzavrit, jinak to bude flame jak prase. Stalo se stalo, mam co mam tecka. Nemam L7, dvojskla,komforty jinak to de, takze me to proste staci.
Zase si nevozim bazen v blinkrech jak sem dneska videl
Opravit to rozhodne chcu, spis je otazka komu se do toho bude chtit. Snejk denska vypadal, ze zitra zavre dilnu a uz neotevre
stezoval si ze k nemu jezdi lidi jen z vejmrdama, zadny ahoj jak se mas dolij me odtrikovace 
Aspon me vymenil hadice zanadaval neco o prasatech, to snad eni mozny ja to taky rozbiju, to si delas prdel, kterej kreten tohle vymyslel atp.
Podme to uzavrit, jinak to bude flame jak prase. Stalo se stalo, mam co mam tecka. Nemam L7, dvojskla,komforty jinak to de, takze me to proste staci.
Zase si nevozim bazen v blinkrech jak sem dneska videl

Opravit to rozhodne chcu, spis je otazka komu se do toho bude chtit. Snejk denska vypadal, ze zitra zavre dilnu a uz neotevre

Aspon me vymenil hadice zanadaval neco o prasatech, to snad eni mozny ja to taky rozbiju, to si delas prdel, kterej kreten tohle vymyslel atp.
-
Snejkovi se nediv, to je úděl každýho mechanika, kterej je schopnej. Když jsi neschopnej, tak k tobě lidi jezdí jen na výměnu brzd, oleje a máš klid
. Tak se prostě domluv u něj, když to máš k němu nejblíž.

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, to je prostě nahovno, na tom že ti někdo přetěsní osmiválec se nevydělá, jelikož je tam minimum neorigo dílu na kterých se vydělá, mraky origo dilů na kterých se nevydělá nic (marže 7-17 procent, která většinou sotva vystačí na každodenní cestu do BMW a zpět a náklady na zpracování učetnictví), no a mraky práce kterou kdybych dal lidem za koncový ceny, tak mi to nikdo nezaplatí, takže se z toho dělaj slevy atd.
pak přijede k pepovi vedle v dědině borec se sedmou, svítí brzdy, klepou ramena "áááá, pán má sedmičku, na tom se zahojím" a už to jede, nějak se to tam namrdá, pan dostane naučtovano desítky hodin, protože nemohl najít kde se otvírá kapota a kam se leje voda do ostřikovačů. no a když se rozsvítí motor, tak je to "to musííte za Snejkem nebo JaraXem, ti vám budou dva dny hledat kde je závada aby to pak vzali dvojku". ted zrovna řešíme se Snejkem to samy, mame oba na servis 750 co vyhazuje vanos výfukové vačky, že sou špatně nastaveny rozvody, rozvody sou ok. no takže ted se snejkem tajně soutěžíme kdo to vyřeší dřív
a největší průser je že prostě když si nevím rady tak mi poradí Snejk, Snejk když si nevěděl rady s DSC a ACC tak jsem mu poradil já. ale kdo poradí nám? ale dost už toho fnukani
mě moje práce moc baví, líbí se mi řešit zapeklity věci, horší je když vyřešit nejdou.
no a Arniemu to každej říkal, věřím Arniemu že se za svoji blbost nebude stydět a bude vzorně příkladem, vysvětlí tady nováčkům že 7er se kupuje s mechanikem a servisuje u lidí co tomu rozumí. hlavně do toho nevrážej prachy, nastavte VVT na 0,8mm a jezdi.
jinak k tomu režimu, co mám vyčteno, tak to funguje asi tak že z výroby je minimálně zdvih ventilů 0,2mm, potom se postupně zhoršuje až na 0,8 (opotřebené vačky, zanesené ventily), u X5 je zakázáno dávat 0,8 (nevím proč), u 7er diag dovoluje normálně permanentně nastavit 0,8 a jezdit tak, pokud vím žádné warningy tam nejsou.
nevýhody jsou že to má trošku horší reakce, trošku víc to žere, a jednou se to posere uplně až nebude ani těch 0,8 stačit.
ten VVT je extrémně nachylnej mechanismus na servis, někdo mohl jen někde udělat vryp, něco špatně dotáhnout ne na moment atd. prostě do věci s tolerancí 0,001mm bych se nějak uplně amatersky nepouštěl.
v týdnu mi arnie klidně zavolej a proberem to.
pak přijede k pepovi vedle v dědině borec se sedmou, svítí brzdy, klepou ramena "áááá, pán má sedmičku, na tom se zahojím" a už to jede, nějak se to tam namrdá, pan dostane naučtovano desítky hodin, protože nemohl najít kde se otvírá kapota a kam se leje voda do ostřikovačů. no a když se rozsvítí motor, tak je to "to musííte za Snejkem nebo JaraXem, ti vám budou dva dny hledat kde je závada aby to pak vzali dvojku". ted zrovna řešíme se Snejkem to samy, mame oba na servis 750 co vyhazuje vanos výfukové vačky, že sou špatně nastaveny rozvody, rozvody sou ok. no takže ted se snejkem tajně soutěžíme kdo to vyřeší dřív

no a Arniemu to každej říkal, věřím Arniemu že se za svoji blbost nebude stydět a bude vzorně příkladem, vysvětlí tady nováčkům že 7er se kupuje s mechanikem a servisuje u lidí co tomu rozumí. hlavně do toho nevrážej prachy, nastavte VVT na 0,8mm a jezdi.
jinak k tomu režimu, co mám vyčteno, tak to funguje asi tak že z výroby je minimálně zdvih ventilů 0,2mm, potom se postupně zhoršuje až na 0,8 (opotřebené vačky, zanesené ventily), u X5 je zakázáno dávat 0,8 (nevím proč), u 7er diag dovoluje normálně permanentně nastavit 0,8 a jezdit tak, pokud vím žádné warningy tam nejsou.
nevýhody jsou že to má trošku horší reakce, trošku víc to žere, a jednou se to posere uplně až nebude ani těch 0,8 stačit.
ten VVT je extrémně nachylnej mechanismus na servis, někdo mohl jen někde udělat vryp, něco špatně dotáhnout ne na moment atd. prostě do věci s tolerancí 0,001mm bych se nějak uplně amatersky nepouštěl.
v týdnu mi arnie klidně zavolej a proberem to.
Da se nejak v inpě zjistit hodnota nastavení VVT? Jen abych věděl na čem jsem?
-
Dá, je to normálně v live datech motoru, ale nedělej to
. Není důvod se tím zabývat, když všechno funguje. Je vhodny to zkouknout při koupi a pak když je problém. Takhle se budeš jen stresovat, proč je tam to nebo ono. Přitom nikdo ti neřekne, jak dlouho to vydrží.

-
- Kontaktovat uživatele:
hlavně neznám nikoho kdo by koupil s VVT 0,2mm a pak měl někdy 0,8mm, většina lidi to prostě s 0,8 už koupí.
Ok, co oci nevidi, to srdce neboli. Neresim.