Mozna to zkusim vratit zpet k EGR a svemu dotazu Nevite ?
Co se stane, kdyz se proste nebude ten ventil otevirat ? Jako rozumim tomu, ze to v zasade bude slepe rameno vyfuku, ale cemu to skodi ? Pripadne proc se takhle neodpojuje egr normalne a nahrazuje se to jinyma trubkama, nebo zaslepovanim svodu a podobne ? Pro auto by to krom toho, ze se mu ten bordel nevraci zpet do motoru, by to melo byt uplne stejne, co se tyce tlaku ve vyfuku, praci termostatu atd, nebo v cem je hacek ?
Je to jenom kvuli tomu, aby se predeslo uniku chladici kapaliny ?
Jak jsem podle vseho zprovoznil ten EGR, tak auto paradoxne zacalo nadavat, ze mam prilis velke emise o.O
Ze by to uz nekdo prekopal a premapoval, aby to jelo bez EGR ?
Kdyz jsem na to na sport slapl, auto zahlasilo chybu motoru, ze mam vysoke emise, vycetl jsem chyby, podle vseho tam nahazel vsechno, co s tim muze byt spjato, predtim ani jedna z tech chyb problemem nebyla, nevidim duvod, proc by se to najednou rozbilo, na te strane u MAFu jsem nic nedelal, sundaval jsem sani, na vahu jsem nesahl.
3FF0 Air Flow Meter
4501 Exhaust Gas Recirculation- Negative Deviation or Air Mass too High
Edit: Tak jsem se docetl, ze to jeste muze byt ovladacim ventilem. Na ten jsem hrabal, to je fakt, ale paradoxne jsem ho cistil, protoze v nem byl olej a dost mozna nefachal vubec. Toho oleje tam z tech klapek (doufam ze jenom z klapek) bylo na tom motoru docela dost.
Tak jako tak, ted mi egr spaliny do motru pousti, predtim jsem ho pracovat nevidel, muze to byt naopak prave tim, ze to ted funguje ?
Problem vyresen. Vadna vaha vzduchu. Kdyz nebyl funkcni egr, tak se nic nesnazilo dorovnavat nesmyslne hodnoty vzduchu, takze motor tahl dobre. Ve chvili, kdy se egr zapojil, zacal fungovat podle udaju z vahy a posilalo to do motoru nesmysl tech spalin, takze se motor dusil a odspoda spatne tahl.
Dneska jsem daval vahu jinou a uz podle diag ukazovala uplne jine hodnoty a daleko stabilnejsi. Egr pak neposila kraviny, auto jede krasne plynule a hlavne to nehlasi zadne chyby zvysenych emisi
Kdyz je ten chladic EGR v prd... tak se projevuje unik tedy i pri stojicim vozidle? Ted po rozhozeni celeho motoru kdy mi delali rozvody atd tak se mi zacla nejak tratit voda. Pri zahratem aute mi jde dokonce i z vchni casti spolujezdcovi ledvinky slaba para. Ted sleduju vodu jak magor a rano jsem nalil full auto stoji stale stejne a ted uz zase full nadrzka nebyla. Nikde zadna kaluz neni poradne videt ale.
tommy_romeo píše:Kdyz je ten chladic EGR v prd... tak se projevuje unik tedy i pri stojicim vozidle? Ted po rozhozeni celeho motoru kdy mi delali rozvody atd tak se mi zacla nejak tratit voda. Pri zahratem aute mi jde dokonce i z vchni casti spolujezdcovi ledvinky slaba para. Ted sleduju vodu jak magor a rano jsem nalil full auto stoji stale stejne a ted uz zase full nadrzka nebyla. Nikde zadna kaluz neni poradne videt ale.
Zvedni auto sundej plasty pod mot..pořádně prohlídni zdali někde neteče...pokud ne..ještě je jedna možnost radiatorem topení..Ale to by jsi cítil v interieru smrad z chladící kapaliny..a taky by se ti rosily skla...nevim myslím že u bmw jako jedno z mála neteče jako u Fiatů a koncernů.
Pak už jen zbývá že to vodu co proteče chladičem..konzumuje motor..v oleji ji nehledej...zaměř se po ránu na kouřivost..tedy vodní páry..u mě to byl extrém ..viz muj příspěvek..nateklo to do válců..
Problém je že pokud je únik malý..tak se po zahřátí nic neděje..nejde to moc poznat... pokud je to již moc tak to kouří jak lokomotiva..kolik doleváš kapaliny..a za jak dlouho??
Tak ted mi bude auto stat az do patku na stejnem miste takze se uvidi pokud tam bude chybet nejak moc vody a dym bude nejaky ohromny tak je jasne ze je to ten chladic asi co
Tak auto tyden stalo. Voda neubyla a dym(para) pri startu zaden. Tudiz tratim vodu nekde za chodu proto i ta para z ledvinky spolujezdce ale jak na to prijit sakra
tommy_romeo píše:Tak auto tyden stalo. Voda neubyla a dym(para) pri startu zaden. Tudiz tratim vodu nekde za chodu proto i ta para z ledvinky spolujezdce ale jak na to prijit sakra
Může někde mezi voštinami téct chladič..proto tá pára z ledvin...
Chlapy dotaz, existuje nejaka kontrastni UV latka ktera se da nalit do chladici kapaliny a tim zjistit nasvicenim ve tme kde je jeji unik? Podobne jako u naplni klimatizaci..existuje neco na stejnu zpusob nebo se da pouzit tato latka do klimatizaci i do chladici kapaliny? Nejak se me nedari o tom neco naji. Diky
bud zajed za někym kdo tomu rozumí a nebo si vyrob tlakovací víčko, (staré víčko expanzky, provrtat a vlepit autoventilek) tímto už jsme odhalily desítky uníků vody, našroubuješ, natlakuješ na 1,5 baru u Dieselu nebo 2 bary u benzínu a hned víš kde to teče.
ACDC píše:JaraXi Prosím tě, a zkoušet jenom tlakem vzduchu bez vody je asi blbost, že.
jakým zase tlakem vzduchu, voda tam snad je, když tam foukáš vzduch tak jen prostě tlačíš tu vodu, je to vlastně princip darlingu, voda nejde stlačit ale mužeš vodu tlačit vzduchem. říkám, takto jsme přišli na desítky uniků vody, dokonce se prodává i taková sada ale stojí to zbytečně nesmysl. jenom to hlavně nepřetlakujte at neměníte potom třeba radiator