proletěl jsem to tema jen v rychlosti, nikde nic nečtu o závaží???
nastavit GEO na trojce znamená nutně zatižit auto dle toho jak si řekne geometrie, bez toho zatížení je to sice cely hezky zeleny, ale totálně napiiiič. nastavený. Jednou jsem dělal geo na nějaké E46, přijedu tam a borci že jim to nejde nastavit, že sou v dorazech a nic. podívám se do auta a nic. tak se to zatížilo jak mělo a okamžitě vše ok.
Ono to není jen o mašině za pul mega ale taky o tom aby s tím ti lidi uměli dělat a to zaváží do BMW je opravdu nutnost, většinou stačí aby si tam sedl patřičnej počet lidí. u trojky se STD podvozkem to strašně změní geošku.
ad2 řešil jsem podobnej problém asi 8let zpět na svojí 7er, dělal se servis, pak geoška a vyrazil jsem do řecka, po návratu z řecka gumy které měli tak 70procent byli na předku KO, pan nastavil na GEO že to je E32 i když to byla E38 a ja ho na to upozornil tak řekl že to je to samy a hotovo.
po návratu z řecka reklamace geometrii v jiném servisu, hodnoty uplně jinde.
nechtěli mi nic zaplatit, tak jsem řekl, mate pneuservis, navalte dvě gumy, klidně starší.
pán mi dal 12leté pneu!!!!!! to jsem nevydržel a celou story napsal jmenovitě včetně názvu servisu na asi 5 největších autofor v ČR, tuning forum, bmwklub apod, vše jsem pak odeslal s odkazama majiteli servisu. do týdne jsem měl dvě nové gumy.
a závěr? pokud se s lidma nedá domluvit, člověk není dost tvrdej. ten postup se špatnou zkušeností funguje perfektně.
2 roky zpět jsem koupil za 11k motorovku dolmar, při prvním řezu (25cm kmen) shořela spojka. nasledovala reklamace. tam mi řekli že jsem musel s pilou nařezat minimalně 30m3, přitom byla uplně cela jak nova, nezaprašena a byla to 3 dny po zakoupení, neměla ani odřenou lištu ani škrabaneček nic.
nasledovala opět zkušenost na všechny zahradnicke a hobby fora. nasledně byla pila zdarma opravena.
bohužel kokoti se najdou na obou stranach. znám borce co vstaval z postele a šlap si na display notebooku kterej prošlapl. zabalil ho do krabice kterou prorazil v mistě poškozene displaye a pak to "vratil" zpět at to na oko drží tvar a poslal ho do servisu že mu zlobí nějaká klávesa nebo nějaká blbost. no a přišel mu novej notas