Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E36 318is vs BMW E36 320i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
gas

#41 Příspěvek od gas »

Vypadá hezky,ale já jsem názoru a spousta servisáků ti to potvrdí,že spousta /samozřejmě ne všechny/ 4válů od BMW bývá dost uhoněných a to mluvím i ze své praxe /měl jsem 318/.Je to sportovní vůz a tak kolikrát dostávaj dost na prdel a proto být tebou volil bych ten 6vál ta životnost je mnohem větší.
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od ///Mates »

gas píše:Vypadá hezky,ale já jsem názoru a spousta servisáků ti to potvrdí,že spousta /samozřejmě ne všechny/ 4válů od BMW bývá dost uhoněných a to mluvím i ze své praxe /měl jsem 318/.Je to sportovní vůz a tak kolikrát dostávaj dost na prdel a proto být tebou volil bych ten 6vál ta životnost je mnohem větší.

A co Vanos, ten je taky dost citlivej na hrubý zacházení, vostrý podřazování atd...,nikdy člověk neví kterej kkt v tom lítal před ním :roll: :(
Bzuker

#43 Příspěvek od Bzuker »

eXhumator: hele a jak vyděláváš na bávo když ještě studuješ? :)
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ///Mates »

Bzuker píše:eXhumator: hele a jak vyděláváš na bávo když ještě studuješ? :)

No tak k 18náctinám sem dostal na jednom spoření od našich něeco přes 65tis, co mě tam spořily prakticky od mýho prvního ruku hned co sem se narodil,ty mám pořád v zásobě pro strejčka příhodu(na bávo) :twisted: , a taky sem byl co rok zpět o velkejch prázdninách a tenhle rok taky na docela výdělečnejch brigádách, co me dohazuje jeden známej,jenže ty prachy sem většinou do konce prázdnin rozfofroval takže mě toho z nich moc nezbylo takže ted o víkendech chodím jen na takyový malý výpomoci.. co se dá děat ty prachy potřebuju, třeba zítra je svátek a já jdu makat,takže zase něco aspoň přibyde... :)
Bzuker

#45 Příspěvek od Bzuker »

eXhumator píše:

No tak k 18náctinám sem dostal na jednom spoření od našich něeco přes 65tis, co mě tam spořily prakticky od mýho prvního ruku hned co sem se narodil,ty mám pořád v zásobě pro strejčka příhodu(na bávo) :twisted: , a taky sem byl co rok zpět o velkejch prázdninách a tenhle rok taky na docela výdělečnejch brigádách, co me dohazuje jeden známej,jenže ty prachy sem většinou do konce prázdnin rozfofroval takže mě toho z nich moc nezbylo takže ted o víkendech chodím jen na takyový malý výpomoci.. co se dá děat ty prachy potřebuju, třeba zítra je svátek a já jdu makat,takže zase něco aspoň přibyde... :)

tak to pak joo :wink: ze spoření bych prachy taky potřeboval...já jen že když jsem byl já student tak o penězích na auto se mi mohlo jen zdát tak jsem si říkal že by jsi měl nějaký kšeft po škole a tolik výdělečný :lol:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Spajky »

eXhumator píše:
Spajky píše:pokud by byla 320tka,která ti ve všem krom motoru nevyhovuje, nebál bych se do toho jít, není to špatnej motor... :) Kort M52jky..

Jako že mám koupit dvoulitra ná úkor veškeré výbavy a verze karoserie, no tak do ¨kombajna¨ bych fakt nešel :lol: ,ted začínám bejt nakloněnej spíš k tomu iSu a to i kvůli spotřebě, do Brna se určitě hodí víc jak šestivál v 320i... :!: :wink: a taky ptože pořád studuju a prachy rvát jen do benálu nevim nevim no, možná za dva roky až bude po škole a budu makat tak bude víc peněz a třeba si troufnu rovnou na M3 :twisted: :!:

ono to s tou spotřebou neni tak horký ;) myslel sem to tak,že když bude E36tka,která ti bude vyhovovat ve všem,jen bude mít 2.0, tak se podle mýho až tak moc nestane :)
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ///Mates »

Bzuker píše:
eXhumator píše:

tak to pak joo :wink: ze spoření bych prachy taky potřeboval...já jen že když jsem byl já student tak o penězích na auto se mi mohlo jen zdát tak jsem si říkal že by jsi měl nějaký kšeft po škole a tolik výdělečný :lol:

Nj, v dnešní době není větší problém sehnat pár tisíc a mě bude myslím stačit kolem 100 000,- možná něco málo přes 100tis. a tatík by mohl taky prodat fabiu stejně v ní jezdím skoro jenom já a on by si nechal lagunu, a pak by mě mohl trošku třeba založit,že bych mu to ve splátkách vrátil :twisted: no vidíš škoda še už spí hned zítra mu udělám rozumnej návrh... 8) :lol:
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ///Mates »

Spajky píše:
eXhumator píše:
Spajky píše:pokud by byla 320tka,která ti ve všem krom motoru nevyhovuje, nebál bych se do toho jít, není to špatnej motor... :) Kort M52jky..

Jako že mám koupit dvoulitra ná úkor veškeré výbavy a verze karoserie, no tak do ¨kombajna¨ bych fakt nešel :lol: ,ted začínám bejt nakloněnej spíš k tomu iSu a to i kvůli spotřebě, do Brna se určitě hodí víc jak šestivál v 320i... :!: :wink: a taky ptože pořád studuju a prachy rvát jen do benálu nevim nevim no, možná za dva roky až bude po škole a budu makat tak bude víc peněz a třeba si troufnu rovnou na M3 :twisted: :!:

ono to s tou spotřebou neni tak horký ;) myslel sem to tak,že když bude E36tka,která ti bude vyhovovat ve všem,jen bude mít 2.0, tak se podle mýho až tak moc nestane :)

Jjo tak to by třeba šlo, jen nevím jak moc sou citlivý ty Vanosy a jak kdyžtak poznám že by s ním něco bylo,on vlastně začíná fungovat až tak od 4000tis. otáček a začne syčet vzduch nasávanej do motoru,někde sem kdysi vyčetl že nesnese brutální podřazení třeba z 5.rychlostního stupně na 3.a přímo do omezovače na otáčkoměr...co je na tom pravdy...??? :roll:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Spajky »

při dobrym servisu a normálním používání nevidim kolem 200k km problém...
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od ///Mates »

Spajky píše:při dobrym servisu a normálním používání nevidim kolem 200k km problém...

Tkže při koupi trvat na tom že to musí mět servisní knížku, bez toho prostě ani ránu...
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Spajky »

eXhumator píše:
Spajky píše:při dobrym servisu a normálním používání nevidim kolem 200k km problém...

Tkže při koupi trvat na tom že to musí mět servisní knížku, bez toho prostě ani ránu...

tu ti dneska kdekdo udělá....navíc se do nich většinou nepíošu opravy při bouračce atd...ani bych tak netkvěl na servisce, jakožto na celkovym stavu...na servisní knížku to nejezdí :)
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od ///Mates »

Alle myslím že tady ty dovozy aut ze zahraničí sou taky docela dost o štěstí a v jakým stavu se to dostane to auto ke mě jako k budoucímu uživateli a jak s tím jezdil a jak se k tomu choval ten člověk přede mnou...,což asi stejně nikdy nezjistím... :?
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ///Mates »

Spajky píše:
eXhumator píše:

tu ti dneska kdekdo udělá....navíc se do nich většinou nepíošu opravy při bouračce atd...ani bych tak netkvěl na servisce, jakožto na celkovym stavu...na servisní knížku to nejezdí :)

No a kdybych si ho nechal dotáhnout třeb z Německa tak ho s tejně uvidím až tady u nás a to už s tím pak nic moc nenadělám,probíhá to takhle nějak ty dovozy ne...?! :wink:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Spajky »

v životě bych si nekoupil auto,který bych si předtím pořádně neprohlíd,co vlastně chceš? Nechat si dovézt auto na přání, nebo chceš sám individuální dovoz?
Marry
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Marry »

Není nad to, dovézt si auto z Německa sám. Já to takle s kámošem udělal už 3...moje první iSo, moje druhý současný iSo a dneska jsme byli v Rakousku pro 530iA pro něj. Hledej na mobile.de nebo autoscout24. Skoro na většině bazarů dostaneš převozní značky za blbejch 80éček na počkání a jedeš po vlastní trase domů.Když ne, tak ti je daj na úřadě, ale musíš se umět domluvit. Za současný iSo sem dal 3990E, r.97, serviska, vnitřek v plný palbě-dokonale zachovalej,jak nový auto. Exteriér sice bez M,ale naprosto bez vad. V pondělí sem byl na technický, přihlášení a ve středu sem měl značky..takže hotovo. Podle mě nechat si něco dovézt, je blbost. To auto musíš vidět ty na místě a na fotkách neni takový, jako ve skutečnosti. Když sem tak byl poprvý, tak sem si auto nevybral ideálně, ale tedka už vim, na co koukat a dávat bacha, abych si nepřivez sráče...hlavně ne auta z Itálie-největší prasečina :!: Jestli to tak uskutečníš, vyhlídni si v okruhu třeba 200km aspon 3 auta, abys měl z čeho vybrat a vyraž brzo ráno, abys kdyžtak stihl úřad, zavíraj dost brzo. Každopádně si s sebou vem někoho znalýho, těžko na autě kromě estetiky něco poznáš, pokud ho znáš jne z parkoviště. Každopádně dával přednost autům s dobře vyplněnou serviskou.
btw- ta 530 iA je kočárnejvětší, sice bych to nechtěl, ale luxusní kára v automatu, 230 koní, plná palba v kůži za 7000E.
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ///Mates »

Spajky píše:v životě bych si nekoupil auto,který bych si předtím pořádně neprohlíd,co vlastně chceš? Nechat si dovézt auto na přání, nebo chceš sám individuální dovoz?

Po pravdě znám pár lidí co to vozej ze zahraničí,ale pořádně ještě nevím jak to probíhá,jestli jim jen jako řeknu výbavu kterou chci, obsah motoru, max. ještě třeba barvu auta a oni až něco seženou tak mi daj vědět, popřípadě mě ukážou fotky třeba na netu a pak mi ho dovezou...,tenhle případ bych asi nebral, kdyby to třeba šlo že bych si sehnal nějakou já a pak vzal třeba toho borca co to dováží a ještě známýho automechanika a vyjeli si do Reichu takhle a já si to mohl prohlídnout přímo na místě na domlouvání by byl ten borec co to dováží a na prohlídku auta hlavně motoru by byl kamoš mechanik, hlavně by se na 100%muselo zjistit jestli naní kradený,jinak by to byl průser dotáhnout si dom zlodějinu... :roll: 8O
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od ///Mates »

Marry píše:Není nad to, dovézt si auto z Německa sám. Já to takle s kámošem udělal už 3...moje první iSo, moje druhý současný iSo a dneska jsme byli v Rakousku pro 530iA pro něj. Hledej na mobile.de nebo autoscout24. Skoro na většině bazarů dostaneš převozní značky za blbejch 80éček na počkání a jedeš po vlastní trase domů.Když ne, tak ti je daj na úřadě, ale musíš se umět domluvit. Za současný iSo sem dal 3990E, r.97, serviska, vnitřek v plný palbě-dokonale zachovalej,jak nový auto. Exteriér sice bez M,ale naprosto bez vad. V pondělí sem byl na technický, přihlášení a ve středu sem měl značky..takže hotovo. Podle mě nechat si něco dovézt, je blbost. To auto musíš vidět ty na místě a na fotkách neni takový, jako ve skutečnosti. Když sem tak byl poprvý, tak sem si auto nevybral ideálně, ale tedka už vim, na co koukat a dávat bacha, abych si nepřivez sráče...hlavně ne auta z Itálie-největší prasečina :!: Jestli to tak uskutečníš, vyhlídni si v okruhu třeba 200km aspon 3 auta, abys měl z čeho vybrat a vyraž brzo ráno, abys kdyžtak stihl úřad, zavíraj dost brzo. Každopádně si s sebou vem někoho znalýho, těžko na autě kromě estetiky něco poznáš, pokud ho znáš jne z parkoviště. Každopádně dával přednost autům s dobře vyplněnou serviskou.
btw- ta 530 iA je kočárnejvětší, sice bych to nechtěl, ale luxusní kára v automatu, 230 koní, plná palba v kůži za 7000E.

No to mě taky dokáže nejvíc nasrat když je auto v plný palbě s digi klimou sportovníma sedačkama a třeba i v kůži do 4000EUR a motor 318is bo 320i ale je to podělanej automat :( (a sere mě že takovejhle případů je plno), ale zase třeba do toho pětkovýho se ten automat hodí pětkový báwa už sou takový, pro rozvážnější lidi, ale ve trojkách ten automat nechápu, za sebe bych nikdy automatickou převodovku nechtěl,nemluvě o tom že to žere zase o něco víc na benzínu atd. Zlatej manuál :!: :!: :!: :twisted:

A jinak o dovozu sem se zmínil výše při odpovědi u Spajkyho :wink:
ivezcordoba
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od ivezcordoba »

nevim esi ses už rozhodl, co vezmeš, ale urcite bych i doporucil 320i. je pravda, ze is je dobrej motor, zvuk vetšinou taky slušnej, ale není to ono. taky su student z brna jako ty, ale už bych si nekoupil nic jinýho než 6válec (samozřejmě benzin). tah to má krásnej, zvuk eště lepší a až se s tím naučíš jezdit, tak tu spotřebu dostaneš na dobrou úroveň. já to mám 11 měsíců, najeto 17 500 km a su s tím moc spkojenej. samozřejmě je velice dobrá věc M-paket, original včetně podvozku, což prožitek z auta a jízdy ještě zlepší.
ale je pravda že pokud si ten 6válec koupíš, tak už nebudeš chtít nic jinýho
///Mates
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od ///Mates »

ivezcordoba píše:nevim esi ses už rozhodl, co vezmeš, ale urcite bych i doporucil 320i. je pravda, ze is je dobrej motor, zvuk vetšinou taky slušnej, ale není to ono. taky su student z brna jako ty, ale už bych si nekoupil nic jinýho než 6válec (samozřejmě benzin). tah to má krásnej, zvuk eště lepší a až se s tím naučíš jezdit, tak tu spotřebu dostaneš na dobrou úroveň. já to mám 11 měsíců, najeto 17 500 km a su s tím moc spkojenej. samozřejmě je velice dobrá věc M-paket, original včetně podvozku, což prožitek z auta a jízdy ještě zlepší.
ale je pravda že pokud si ten 6válec koupíš, tak už nebudeš chtít nic jinýho

Skoro sem už byl rozhodnutej pro iSo ale jak ted tak čtu ty příspěvky a rady od lidí co maj šestivály, tak fakt nevím no...,pokud je tam ale rozdíl ve spotřebě dvoulitru od iSa asi jen ten zhruba litr tak to by se ještě dalo a to bych radši šáhl po 320i coupe,ale to se uvidí až v konečné fázi až budu mět vybranej model aby měl i patřičnou výbavu žádnej ¨sociál¨ :) , musí bejt klima dále okna a zrcátka v el. jsou u coupe standard tkže pohoda a pak aspoň sportovní sedačky ty s posuvnejma sedákama (v kůži by byly super) ESP bych snad nepotřeboval a na zadek si za čas zvyknu :D
ivezcordoba
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od ivezcordoba »

no určitě nemá smysl si to kupovat bez výbavy. ber to určitě s klimou a snad i v kůži a všecko v elektrice, budeš z toho mít pak lepší pocit
Odpovědět