Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Subwoofer

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Ajwori »

FreeTree píše:Já dám fotky až přijedu z práce..... 8)
Jinak aby si nikdo nemyslel, že když bude mít kapacitor, že se mu nevybije baterka :-D Ten slouží k vyrovnávání napětí (aby neblikali světla, přístrojovka a podobně) Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Instalace ještě není kompletně hotová, ale je udělaná tak, abych měl v kufru místo na kočárek, aby se dala bedna vyndat a aby nic nelákalo čórkaře.... viz repro schovaný za originál mřížkama, zesák a cap nad rezervou (je to na pantech, takže se to dá nadzvednout a může se vyndat rezerva...

ty středy máš ve dveřích??? to se mi líbí já je mám u nohou, a ty vejšky u sloupku jsou taky bomba !!
chip

#42 Příspěvek od chip »

FreeTree píše:Ten slouží k vyrovnávání napětí (aby neblikali světla, přístrojovka a podobně)

Fuj, to je ale hloupost.

Jinak k tomu vejškáči a střeďáku, je lepší je mít co nejvíc u sebe (=koaxiály), bohužel, ne vždy to jde :(
FreeTree

#43 Příspěvek od FreeTree »

chip píše:
FreeTree píše:Ten slouží k vyrovnávání napětí (aby neblikali světla, přístrojovka a podobně)

Fuj, to je ale hloupost.

Jinak k tomu vejškáči a střeďáku, je lepší je mít co nejvíc u sebe (=koaxiály), bohužel, ne vždy to jde :(

No jasně, si dám na sloupek koaxiální repro, komponentní repro je nejlepší volba. A s tím kapacitorem (kondenzátorem) to hloupost není. Ukaž co máš v autě ty, já už se o autohifi zajímám 4 roky (člen autohifi klubu) takže o ozvučení něco vím. :twisted:
chip

#44 Příspěvek od chip »

FreeTree píše: A s tím kapacitorem (kondenzátorem) to hloupost není. Ukaž co máš v autě ty, já už se o autohifi zajímám 4 roky (člen autohifi klubu) takže o ozvučení něco vím. :twisted:

Co mám v autě já - je fuk, kapa tam rozhodně nemám. Spíš se zajímám o hi-fi obecně, ne tak dlouho jako ty, ale myslím, že to s tim kapem až tak nesouvisí. Zato mám elekro vzdělání :D a vím, že ten kap má vedle baterky (při hudbě v nenastartovaném autě) natož pak altíku (při nastartovaném autě) kapacitu a elektrickou pevnost v poměru jak plivnutí do ryblíka a tudíž je tam úplně zbytečně.

prostě =>

Kapacitor=vyhozená peníze pokud ti nejde jen o V-metr :lol:
men
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od men »

Ajwori píše:
FreeTree píše:Já dám fotky až přijedu z práce..... 8)
Jinak aby si nikdo nemyslel, že když bude mít kapacitor, že se mu nevybije baterka :-D Ten slouží k vyrovnávání napětí (aby neblikali světla, přístrojovka a podobně) Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Instalace ještě není kompletně hotová, ale je udělaná tak, abych měl v kufru místo na kočárek, aby se dala bedna vyndat a aby nic nelákalo čórkaře.... viz repro schovaný za originál mřížkama, zesák a cap nad rezervou (je to na pantech, takže se to dá nadzvednout a může se vyndat rezerva...

ty středy máš ve dveřích??? to se mi líbí já je mám u nohou, a ty vejšky u sloupku jsou taky bomba !!

ta vejská v tom sloupku je fakt supr někde sem to zahlíd a nemoh jsem k tomu nic sehnat,tak sem rád že to máš doufám že poradíš :D jak se to dá udělat popř co je k tomu za potřeba tohle mě fakt chytlo je to supr :!: tak jak na to :D
FreeTree

#46 Příspěvek od FreeTree »

chip píše:
FreeTree píše: A s tím kapacitorem (kondenzátorem) to hloupost není. Ukaž co máš v autě ty, já už se o autohifi zajímám 4 roky (člen autohifi klubu) takže o ozvučení něco vím. :twisted:

Co mám v autě já - je fuk, kapa tam rozhodně nemám. Spíš se zajímám o hi-fi obecně, ne tak dlouho jako ty, ale myslím, že to s tim kapem až tak nesouvisí. Zato mám elekro vzdělání :D a vím, že ten kap má vedle baterky (při hudbě v nenastartovaném autě) natož pak altíku (při nastartovaném autě) kapacitu a elektrickou pevnost v poměru jak plivnutí do ryblíka a tudíž je tam úplně zbytečně.

prostě =>

Kapacitor=vyhozená peníze pokud ti nejde jen o V-metr :lol:

Takže, kapacitor ti je na houno, když máš celkovej výkon audia menší jak 500W RMS, instaluje se do 30 cm od zesilovače jinak je jak říkáš k ničemu. Při velkých odběrech (extrémním zatížení) dodává štávu, pak i líp hrajou basy (který mají největší odběry) je to prostě posranej kondík.... 1 a více Faradový
chip

#47 Příspěvek od chip »

FreeTree píše:Takže, kapacitor ti je na houno, když máš celkovej výkon audia menší jak 500W RMS, instaluje se do 30 cm od zesilovače jinak je jak říkáš k ničemu. Při velkých odběrech (extrémním zatížení) dodává štávu, pak i líp hrajou basy (který mají největší odběry) je to prostě posranej kondík.... 1 a více Faradový

Hele nehodlám se hádat.
Nějakej výkon RMS v tomhle nehraje vůbec žádnou roli, pokud se nejedná o nějako mez, že ani sám alternátor by to neutáh, pak samozřejmě nepomůže ani kond. S těma 30cm je to opět trochu vedle, i kdyby byl napájenej na svorky, tak je zbytečnej. Při velkej odběrech opět platí viz výš - prostě bud si to alternátor dá, nebo ne. Když se jede z baterky, tak uznávám, může dojít k odběru větších proudů (např startování), kdy může dojít k malému poklesu napětí, obvykle se udává okolo do 0,4V. Jenomže to se jedná o mnohem větší proudy než cca 40A co ti tam přibližně lezou při 500W RMS . A ikdyby k tomu poklesu došlo a na kondu tím pádem bylo větší napětí a celá soustava by tedy byla napájena jím. Tak věř, že při odběru proudu v desítkách Ampér a napětí cca 12,5 by ten kond stejně nestíhal. A ten pokles stejně není nějak slyšitelnej, páč se ti stiší celý spektrum a nejenom basy :wink: .

Hele, mně to je fakt fuk, jestli si to ty nebo někdo jinej koupiš :roll: . Jen jsem chtěl, abyste věděli jak se věci doopravdy mají :!:
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od D-E-J-V »

čau všichni...potřeboval bych nutně vědět kam mám připojit +od zesilovače!......dělám komplet novou muziku do e36...všechny dráty mám natahané a zbívá mi jen jediný drát....z interiéru se nemůžu nikama dostat na + od baterky...help help!!!!...všem předem děkuju za včasnou odpověd...chci to zítra zapojit............a (-) můýu dát někam na kostru třeba jak sou světla že jo?....a pak mám ovládací kabel na zesík a chci ho dát na první polohu na světla..nevadí to?...nebo kde to máte vy napíchnuté?....díky...klidně pište i SZ
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Maikl »

předpokládám, že máš baterku vepředu, tudíž za kastlíkem před spolujezdcem je průchodka do motorovýho prostoru..
když vyndáš baterku a tu krabici, tak přesně pod tím to najdeš..

(-) se dá zapojit i na šroub od tlumiče, prej se to tak dělá, já to mám přímo na baterku..

ovládací kabel na zesik mám přímo do rádia, dává se to na drát pro automatickou antenu..
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od D-E-J-V »

ok..díky....takže za baterkou....zítra na to kuknu.........a ještě by se mi hodilo kdyby někdo poradil jaké mám koupit nejlepší 13cm repro...chci to do nožního prostoru a nechce se mi tam dělat větší díra na větší repro.....chci opravdu kvalitu....SONY 13cm je směšné takže něco lepšího...díky
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Fikop »

Maikl píše:předpokládám, že máš baterku vepředu, tudíž za kastlíkem před spolujezdcem je průchodka do motorovýho prostoru..
když vyndáš baterku a tu krabici, tak přesně pod tím to najdeš..

(-) se dá zapojit i na šroub od tlumiče, prej se to tak dělá, já to mám přímo na baterku..

ovládací kabel na zesik mám přímo do rádia, dává se to na drát pro automatickou antenu..

V tom případě ti zesilovač bude hrát jen při zapnutém FM rádiu, když přepneš na CD, zesilovač vypne. Musíš to zapojit na REM + .
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Maikl »

jo, máš pravdu, ted koukam na navod k radiu.. AMP REM 0.3 A
a píšou tady modro-bílej drát, to by snad mělo bejt stejny, když je to ISO
:oops:
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od D-E-J-V »

no já mám iso konektor a je tam černý červený žlutý mosrý oranžový....modrý je napájení antény a oranžový je nějaké osvětlení či co...nevím....asi to dám na světla jak to má i kamoš....protože jinačí drát tam není...a na tu anténu se mi to dávat radši nechce....
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Maikl »

jo, tak sem to psal asi dobre s tou antenou, protoze sem tam taky jinej drat nemel a funguje to normalne jako spinany napeti pri zapnuti aparatu.. :)
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Fikop »

Maikl píše:jo, máš pravdu, ted koukam na navod k radiu.. AMP REM 0.3 A
a píšou tady modro-bílej drát, to by snad mělo bejt stejny, když je to ISO
:oops:

Barvičky už v hlavě nemám, AMP REM je pro zesilovač. To je v poho...
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Fikop »

Maikl píše:jo, tak sem to psal asi dobre s tou antenou, protoze sem tam taky jinej drat nemel a funguje to normalne jako spinany napeti pri zapnuti aparatu.. :)

Tak v tom případě záleží na rádiu jakou funkci tam má zapojenou.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Brody »

v lete sem se s tim taky patlal.Ale jak to mam zapojeny na radiiu uz ani nevim,ale urcite sem tam mel nejaky kablik na napajeni zesilovace.
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Whisky »

ne na napajeni ale spinani. je to vetsinou modrej na spinani el. anteny...muze byt i vyuzit na napajeni FM zesilovace
atimen
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od atimen »

chci se jenom zeptat . koukám po něakém aktivním sobwooferu stačí malej výkon jenom na posíleni basu v autě .....zádných 400W rms ale fšude nacházím jen pasivní buďto su slepej a nebo se to skoro nevyrábí ....nemá někdo něakej odkaz na neakej shop ? díky
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Maikl »

Odpovědět