Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olej do automatu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Birkoff

#41 Příspěvek od Birkoff »

@Safracz: Těch prvních x metrů se studeným motorem je normální. Z důvodů zahřátí a já nevím čeho všeho ještě je řazení vyšších stupňů opožděné. Proto nechce řadit 2a3. Po prohřátí by to mělo být OK.
100RM

#42 Příspěvek od 100RM »

Btw, v TISke je zoznam approved olejov do automatu. Je tam asi 40 druhov, medzi nimi aj obycajny Dexron III a podobne ...
7er. True definition of luxury. Yours.
ELESO

#43 Příspěvek od ELESO »

Nevím nevím ale není nad praxi. Taky jsem to tu s váma všema řešil,každý mě poslal do někam at se do toho nevrtám a nebo dával svoje rady. Mám steptronic. Neposlechl jsem a dopadl jsem tvrdě.Vypustil jsem z toho hodně hustý olej,tmavě červený až hnědý ale nebyl cítit spáleninou. Koupil jsem nový, castrol(na doporučení zdejších servisáků). A nový filtr,vymenil,dolil to samý co chybělo plus nějáký ztráty při výměně filtru. A ejhle, převodovka začala zlobit, při řazení syčela jak stará hydraulika na bagru, hrůza to poslouchat. Asi málo oleje, ten jsem dolil,že už to odtékalo kontrolním šroubem(při běžícím motoru) Ale převodovka stále syčela. Dal jsem opět víc oleje ale žádná změna. Inu,olej jsem vylil,starý nechal projít přes několik filtrů, vrátil zpět a mám klid!!!Ted se raději objednám u BMW a nechám vyměnit(někde jsem tu četl že to je okolo 4000,-)Raději to udělám takhle protože když jim to bude syčet je to na jejich bedrech to odstranit.
E65DRIVER

#44 Příspěvek od E65DRIVER »

JJ převodovka je svina... v BMW to určitě zvládnou., ano výměna je někde kolem 4-5t. Potom nech vymazat adaptabilní chyby převodovky..... pak to lépe řadí
Birkoff

#45 Příspěvek od Birkoff »

V "manuálu" jsem četl, že adaptabilní hodnoty se mají mazat jen pokud se "rýpeš" v převodovce.
mufin

#46 Příspěvek od mufin »

ELESO píše:Nevím nevím ale není nad praxi. Taky jsem to tu s váma všema řešil,každý mě poslal do někam at se do toho nevrtám a nebo dával svoje rady. Mám steptronic. Neposlechl jsem a dopadl jsem tvrdě.Vypustil jsem z toho hodně hustý olej,tmavě červený až hnědý ale nebyl cítit spáleninou. Koupil jsem nový, castrol(na doporučení zdejších servisáků). A nový filtr,vymenil,dolil to samý co chybělo plus nějáký ztráty při výměně filtru. A ejhle, převodovka začala zlobit, při řazení syčela jak stará hydraulika na bagru, hrůza to poslouchat. Asi málo oleje, ten jsem dolil,že už to odtékalo kontrolním šroubem(při běžícím motoru) Ale převodovka stále syčela. Dal jsem opět víc oleje ale žádná změna. Inu,olej jsem vylil,starý nechal projít přes několik filtrů, vrátil zpět a mám klid!!!Ted se raději objednám u BMW a nechám vyměnit(někde jsem tu četl že to je okolo 4000,-)Raději to udělám takhle protože když jim to bude syčet je to na jejich bedrech to odstranit.

no a v ty prevodovce byla originalni napln ? nebo uz do ni nekdo nalil tan dextron od castrol pred tebou ?

E65DRIVER píše:JJ převodovka je svina... v BMW to určitě zvládnou., ano výměna je někde kolem 4-5t. Potom nech vymazat adaptabilní chyby převodovky..... pak to lépe řadí

daji se mazat traba v tom carsoftu , nebo je na to treba neco sofistikovanejsiho ?
dik
E65DRIVER

#47 Příspěvek od E65DRIVER »

Carsoft je uplně nanic.... chce to GT... to ale jen tak někdo nemá...nejlepší je za pár stovek to nechat udělat v BMW..
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Snejk »

nemusi na to byt gt kuli resetu adaptace, to ti udělam taky, sice ne carsoftem ale gt1 na to nepotřebuju :)
ELESO

#49 Příspěvek od ELESO »

mufin píše:
ELESO píše:Nevím nevím ale není nad praxi. Taky jsem to tu s váma všema řešil,každý mě poslal do někam at se do toho nevrtám a nebo dával svoje rady. Mám steptronic. Neposlechl jsem a dopadl jsem tvrdě.Vypustil jsem z toho hodně hustý olej,tmavě červený až hnědý ale nebyl cítit spáleninou. Koupil jsem nový, castrol(na doporučení zdejších servisáků). A nový filtr,vymenil,dolil to samý co chybělo plus nějáký ztráty při výměně filtru. A ejhle, převodovka začala zlobit, při řazení syčela jak stará hydraulika na bagru, hrůza to poslouchat. Asi málo oleje, ten jsem dolil,že už to odtékalo kontrolním šroubem(při běžícím motoru) Ale převodovka stále syčela. Dal jsem opět víc oleje ale žádná změna. Inu,olej jsem vylil,starý nechal projít přes několik filtrů, vrátil zpět a mám klid!!!Ted se raději objednám u BMW a nechám vyměnit(někde jsem tu četl že to je okolo 4000,-)Raději to udělám takhle protože když jim to bude syčet je to na jejich bedrech to odstranit.

no a v ty prevodovce byla originalni napln ? nebo uz do ni nekdo nalil tan dextron od castrol pred tebou ?

E65DRIVER píše:JJ převodovka je svina... v BMW to určitě zvládnou., ano výměna je někde kolem 4-5t. Potom nech vymazat adaptabilní chyby převodovky..... pak to lépe řadí

daji se mazat traba v tom carsoftu , nebo je na to treba neco sofistikovanejsiho ?
dik

To nezjistím jestli to byla originální náplň,žádný doklady o servisu jsem nedostal a ani nevím jestli se do toho někdo během tech 250000km vrtal,fakt těžko říct. Navíc auto je koupeno v čechách a známe český lidi,šetří se kde se dá:-)Jinak carsoft umí všechno. Četl jsem tu někde že umí i upravovat funkce alarmu, blokaci tv a podobný tak aby neuměl číst a mazat chyby převodovky.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#50 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Carsoft odblok TV neumí. Aspoň teda ne ta čína, co se tady prodává. Reset chyb almary umí, ale reset adaptačních hodnot je něco jinýho.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Peto_185

#51 Příspěvek od Peto_185 »

poradite mi prosim niekto uz som z toho hladania zufaly... poterabujem vediet aky olej ide do automatickej prevodovky mojho bmw E38 725tds rok vyroby 1998.. mam na nej zeleny stitok a oznacenie 5hp18..za vsetky odpovede dakujem
100RM

#52 Příspěvek od 100RM »

Peto_185 píše:poradite mi prosim niekto uz som z toho hladania zufaly... poterabujem vediet aky olej ide do automatickej prevodovky mojho bmw E38 725tds rok vyroby 1998.. mam na nej zeleny stitok a oznacenie 5hp18..za vsetky odpovede dakujem

Tak este aj tu ? Ved na SK klube to mas napisane v druhom prispevku, staci sa len lepsie pozret.
7er. True definition of luxury. Yours.
Peto_185

#53 Příspěvek od Peto_185 »

hh jaj ved uz viem..prenasledujes ma ? :D uz viem ze tam mam dat esso alebo tu nahradu od valvolinu
bas2

#54 Příspěvek od bas2 »

Nahrada za ten Esso je i nejaky synteticky Mobil ATF...musel by som pohladat presne ktory typ, ale asi vela ich nebude, malo by to byt napisane i na obale ze je to nahrada za ten esso......
Birkoff

#55 Příspěvek od Birkoff »

Zadej do vyhledávače TE-ML 11.pdf. Je to dokument přímo od ZF i se schválenými oleji.
Odpovědět