Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Olej do automatu
Nevím nevím ale není nad praxi. Taky jsem to tu s váma všema řešil,každý mě poslal do někam at se do toho nevrtám a nebo dával svoje rady. Mám steptronic. Neposlechl jsem a dopadl jsem tvrdě.Vypustil jsem z toho hodně hustý olej,tmavě červený až hnědý ale nebyl cítit spáleninou. Koupil jsem nový, castrol(na doporučení zdejších servisáků). A nový filtr,vymenil,dolil to samý co chybělo plus nějáký ztráty při výměně filtru. A ejhle, převodovka začala zlobit, při řazení syčela jak stará hydraulika na bagru, hrůza to poslouchat. Asi málo oleje, ten jsem dolil,že už to odtékalo kontrolním šroubem(při běžícím motoru) Ale převodovka stále syčela. Dal jsem opět víc oleje ale žádná změna. Inu,olej jsem vylil,starý nechal projít přes několik filtrů, vrátil zpět a mám klid!!!Ted se raději objednám u BMW a nechám vyměnit(někde jsem tu četl že to je okolo 4000,-)Raději to udělám takhle protože když jim to bude syčet je to na jejich bedrech to odstranit.
ELESO píše:Nevím nevím ale není nad praxi. Taky jsem to tu s váma všema řešil,každý mě poslal do někam at se do toho nevrtám a nebo dával svoje rady. Mám steptronic. Neposlechl jsem a dopadl jsem tvrdě.Vypustil jsem z toho hodně hustý olej,tmavě červený až hnědý ale nebyl cítit spáleninou. Koupil jsem nový, castrol(na doporučení zdejších servisáků). A nový filtr,vymenil,dolil to samý co chybělo plus nějáký ztráty při výměně filtru. A ejhle, převodovka začala zlobit, při řazení syčela jak stará hydraulika na bagru, hrůza to poslouchat. Asi málo oleje, ten jsem dolil,že už to odtékalo kontrolním šroubem(při běžícím motoru) Ale převodovka stále syčela. Dal jsem opět víc oleje ale žádná změna. Inu,olej jsem vylil,starý nechal projít přes několik filtrů, vrátil zpět a mám klid!!!Ted se raději objednám u BMW a nechám vyměnit(někde jsem tu četl že to je okolo 4000,-)Raději to udělám takhle protože když jim to bude syčet je to na jejich bedrech to odstranit.
no a v ty prevodovce byla originalni napln ? nebo uz do ni nekdo nalil tan dextron od castrol pred tebou ?
E65DRIVER píše:JJ převodovka je svina... v BMW to určitě zvládnou., ano výměna je někde kolem 4-5t. Potom nech vymazat adaptabilní chyby převodovky..... pak to lépe řadí
daji se mazat traba v tom carsoftu , nebo je na to treba neco sofistikovanejsiho ?
dik
mufin píše:ELESO píše:Nevím nevím ale není nad praxi. Taky jsem to tu s váma všema řešil,každý mě poslal do někam at se do toho nevrtám a nebo dával svoje rady. Mám steptronic. Neposlechl jsem a dopadl jsem tvrdě.Vypustil jsem z toho hodně hustý olej,tmavě červený až hnědý ale nebyl cítit spáleninou. Koupil jsem nový, castrol(na doporučení zdejších servisáků). A nový filtr,vymenil,dolil to samý co chybělo plus nějáký ztráty při výměně filtru. A ejhle, převodovka začala zlobit, při řazení syčela jak stará hydraulika na bagru, hrůza to poslouchat. Asi málo oleje, ten jsem dolil,že už to odtékalo kontrolním šroubem(při běžícím motoru) Ale převodovka stále syčela. Dal jsem opět víc oleje ale žádná změna. Inu,olej jsem vylil,starý nechal projít přes několik filtrů, vrátil zpět a mám klid!!!Ted se raději objednám u BMW a nechám vyměnit(někde jsem tu četl že to je okolo 4000,-)Raději to udělám takhle protože když jim to bude syčet je to na jejich bedrech to odstranit.
no a v ty prevodovce byla originalni napln ? nebo uz do ni nekdo nalil tan dextron od castrol pred tebou ?E65DRIVER píše:JJ převodovka je svina... v BMW to určitě zvládnou., ano výměna je někde kolem 4-5t. Potom nech vymazat adaptabilní chyby převodovky..... pak to lépe řadí
daji se mazat traba v tom carsoftu , nebo je na to treba neco sofistikovanejsiho ?
dik
To nezjistím jestli to byla originální náplň,žádný doklady o servisu jsem nedostal a ani nevím jestli se do toho někdo během tech 250000km vrtal,fakt těžko říct. Navíc auto je koupeno v čechách a známe český lidi,šetří se kde se dá:-)Jinak carsoft umí všechno. Četl jsem tu někde že umí i upravovat funkce alarmu, blokaci tv a podobný tak aby neuměl číst a mazat chyby převodovky.
Carsoft odblok TV neumí. Aspoň teda ne ta čína, co se tady prodává. Reset chyb almary umí, ale reset adaptačních hodnot je něco jinýho.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Peto_185 píše:poradite mi prosim niekto uz som z toho hladania zufaly... poterabujem vediet aky olej ide do automatickej prevodovky mojho bmw E38 725tds rok vyroby 1998.. mam na nej zeleny stitok a oznacenie 5hp18..za vsetky odpovede dakujem
Tak este aj tu ? Ved na SK klube to mas napisane v druhom prispevku, staci sa len lepsie pozret.
7er. True definition of luxury. Yours.