Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E46 M3 SMG vs. Manual - Výměna

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
tukan

#41 Příspěvek od tukan »

nj tak těch prvních pár šlápnutí levou na brzdu je trochu vostřejších no :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#42 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

tukan píše:nj tak těch prvních pár šlápnutí levou na brzdu je trochu vostřejších no :D

Jde to naučit, ale taky musíš mít včas zařazeno, aby jsi nemusel přešlapavat před zatačkou. Ale v zásadě platí, že brzdíš a plynuješ pravačkou, leva se používá jenom krátce k přibrždění předku, aby se auto dotočilo do zatáčky a neztratilo moc na rychlosti..
tukan

#43 Příspěvek od tukan »

já jsem s SMG 99% času brzdil levou jen ten začátek byl takovej krušnej ale jak jsem si zvyknul tak to bylo super žádnej meziplyn neřešíš prostě jen sázíš kvalty a ty tam padaj v jakýkoliv situaci naprosto dokonale jen nevim jak to funguje když by jsi to chtěl vzít přes rukáv do driftu už před zatáčkou jestli by to nevyřadilo
KOMA

#44 Příspěvek od KOMA »

Jedu se o víkendu podívat na moc pěknou E36 M3, bohužel auto má SMG ! Tyto vozy se v pěkným stavu špatně hledaj a i tak o něm uvažuji, stav toho auta zastinuje to SMG, a taky scháním tak rok 98,99 a ty teda jsou převážně v SMG. Nemám s tím SMG žádnou zkušenost, u mě je to v podstatě odsouzená záležitost, ale to auto zato stojí, samo dalo by se to vyhodit a prcnout tam manuál, ovšem bastlit se mi to nechce, historie vozu je pak tu tam. Může mi někdo kdo to SMG má v autě na E36 zotpovědně říct, že to stojí za prd ? Je mi totiž jasné, že na první svezení asi nezjistím, že mě to pak omrzí a, že tam budu chtít rvát manuál. Jak to s tím SMG je ? je to opravdu taková bída ? nebavím se o nákladech, ano je to určitě draší na údržbu, to vše vím, jde mi opravdu jen o pocit z jízdy, je to opravdu tak pomalé ?
PET77

#45 Příspěvek od PET77 »

ja mel E36 M3 s smg nekolik let. pouzival jsem ho jak na okruhy, tak i na denni jezdeni a smg si nemuzu vynachvalit. samozrejme neni dokonale, ale na 95% dela presne to, co ma a efektivne...
tukan

#46 Příspěvek od tukan »

smg je good i v e36 a i když to neni tak rychlí jako v e46 je to super já jsem byl nadšenej
KOMA

#47 Příspěvek od KOMA »

Tak uvidíme, třeba po vejkendu přibude do klubovek smg :) , jestli to koupím, tak jen doufám, že mě to po čtrnácti dnech nepřestane bavit a nebudu smutnej z m3 v smg :cry:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od MattyX Moderátor »

tak to udelas tak ze vydelas ten elektro hydro bazmekt co ovlada spojku koupis radici paku a spojkovej pedal a mas manual :D jak to tu nekdo popisoval , tusim macam3 ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
KOMA

#49 Příspěvek od KOMA »

jj taky si říkám, ovšem aby to opravdu šlo, ono napovídá se toho hodně :)
tukan

#50 Příspěvek od tukan »

máca to dělal a funguje to :wink:
macam3
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od macam3 »

SMG je ok, a vubec bych se toho nebál,řádí to pěkně a ty meziplyny sou supr

a předělat to de,ale neni to za den hotovy a nestojí to 2tisíce :? ,a jestli to smg bude makat jak má tak bych to vubec neřešil 8)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Fatal Design »

macam3 píše:SMG je ok, a vubec bych se toho nebál,řádí to pěkně a ty meziplyny sou supr

a předělat to de,ale neni to za den hotovy a nestojí to 2tisíce :? ,a jestli to smg bude makat jak má tak bych to vubec neřešil 8)

A na kolik to orientačně vyjde, když už jsme u toho ?
KOMA

#53 Příspěvek od KOMA »

Tak schválně, tipuji to tak na 30 - 50 i s manuál převodovkou, když se dobře koupí, cca 30převodovka a 15 - 20 práce.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od MattyX Moderátor »

on ale pouzival sestikvalt z SMG :) tudiz to vychazelo levneji , jinak vymena prevodovky za 15-20 to teda zijes v drahym kraji :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
KOMA

#55 Příspěvek od KOMA »

Žiji ve stejným kraji jako ty, Brno :D , ale po té převodovce jsem koukal a moc jsem teda toho pod 30, 20 nenašel + ostatní prkotinky kolem toho. Někdo ze slovenska prodával převodovku za 600euro, když jsem mu psal, tak říkal, že to bylo hned pryč. O možnosti vyndat jen hydraulickou skříń od smg, nechci moc slyšet, prej je pak neutrál někde jinde, nerad bych s toho měl polovičatej bastl, kterej sice funguje jako manuál, ale má svoje neduhy. Když bych to předělával, viděl bych to opravdu na celou přestavbu a to podle mě za 20cet nebude :?
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Fatal Design »

KOMA píše:Žiji ve stejným kraji jako ty, Brno :D , ale po té převodovce jsem koukal a moc jsem teda toho pod 30, 20 nenašel + ostatní prkotinky kolem toho. Někdo ze slovenska prodával převodovku za 600euro, když jsem mu psal, tak říkal, že to bylo hned pryč. O možnosti vyndat jen hydraulickou skříń od smg, nechci moc slyšet, prej je pak neutrál někde jinde, nerad bych s toho měl polovičatej bastl, kterej sice funguje jako manuál, ale má svoje neduhy. Když bych to předělával, viděl bych to opravdu na celou přestavbu a to podle mě za 20cet nebude :?

Převodovka se tuším měnit nemusí. Stačí upravit skříň a neutrál je v pohodě. Jsem sice teoretik, ale na tohle téma jsem toho docela dost přelouskal na cizojazyčných fórech ...
macam3
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od macam3 »

KOMA píše:Žiji ve stejným kraji jako ty, Brno :D , ale po té převodovce jsem koukal a moc jsem teda toho pod 30, 20 nenašel + ostatní prkotinky kolem toho. Někdo ze slovenska prodával převodovku za 600euro, když jsem mu psal, tak říkal, že to bylo hned pryč. O možnosti vyndat jen hydraulickou skříń od smg, nechci moc slyšet, prej je pak neutrál někde jinde, nerad bych s toho měl polovičatej bastl, kterej sice funguje jako manuál, ale má svoje neduhy. Když bych to předělával, viděl bych to opravdu na celou přestavbu a to podle mě za 20cet nebude :?

bastl :?: :?: SMG je pořád manual přev ,jen v přev chybí aretace neutrálu,to jest aby si měl řadičku ve prostřed a né někde na boku,tak to je pokud jen sundáš ten hydr sys a dáš řazení

dál dodáš spoj pedál z jakékoliv e36, váleček tam také je,pak ještě dodělat El. aby to startovalo ....
50tis je nesmysl, vyndání přev + úprava aretace,nevím dělal sem to sám ale do 10tis je asi real,dodělání pedálu + matroš(pedál trubičky atd) a řazení 5-6tis podle toho kde to koupíš a jestli nové nebo ne

prostě kdo se bojí nesmí do lesa :twisted: moje SMG převodovka z E36M3(totna :cry: ) ted perfektně funguje jako norm man v mé 330CI 8)
KOMA

#58 Příspěvek od KOMA »

Tak jsem nakonec to smg nevzal, neříkám, nebylo to špatný, ale přeci jenom to nebylo uplně to co jsem hledal. Bohužel jsem se nakonec rozloučil i s hledáním E36 M3, ty auta už jsou mrvý :( , prostě sehnat pěknej nebořenej kousek, to nejde :!: Jelikož už toho čekání bylo dost !!! Skočil jsem do E46 M3 manuál a mám vymalováno :D ....
Mirda328

#59 Příspěvek od Mirda328 »

zdar hele fungovalo by mi smg i v36 m52 ? co to potrebuje k chodu?
MYKY

#60 Příspěvek od MYKY »

nenene sháněl jsem převodovku a mohu říci, že po pár týdnech jsem sehnal v Děčíně.Záruka a za 15tis s 50tkm, výměna 2tis Kč, celkem jsem koukal :lol: a mají tam ještě 2Ks :-)
Odpovědět