Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E46 M3 SMG vs. Manual - Výměna
tukan píše:nj tak těch prvních pár šlápnutí levou na brzdu je trochu vostřejších no
Jde to naučit, ale taky musíš mít včas zařazeno, aby jsi nemusel přešlapavat před zatačkou. Ale v zásadě platí, že brzdíš a plynuješ pravačkou, leva se používá jenom krátce k přibrždění předku, aby se auto dotočilo do zatáčky a neztratilo moc na rychlosti..
já jsem s SMG 99% času brzdil levou jen ten začátek byl takovej krušnej ale jak jsem si zvyknul tak to bylo super žádnej meziplyn neřešíš prostě jen sázíš kvalty a ty tam padaj v jakýkoliv situaci naprosto dokonale jen nevim jak to funguje když by jsi to chtěl vzít přes rukáv do driftu už před zatáčkou jestli by to nevyřadilo
Jedu se o víkendu podívat na moc pěknou E36 M3, bohužel auto má SMG ! Tyto vozy se v pěkným stavu špatně hledaj a i tak o něm uvažuji, stav toho auta zastinuje to SMG, a taky scháním tak rok 98,99 a ty teda jsou převážně v SMG. Nemám s tím SMG žádnou zkušenost, u mě je to v podstatě odsouzená záležitost, ale to auto zato stojí, samo dalo by se to vyhodit a prcnout tam manuál, ovšem bastlit se mi to nechce, historie vozu je pak tu tam. Může mi někdo kdo to SMG má v autě na E36 zotpovědně říct, že to stojí za prd ? Je mi totiž jasné, že na první svezení asi nezjistím, že mě to pak omrzí a, že tam budu chtít rvát manuál. Jak to s tím SMG je ? je to opravdu taková bída ? nebavím se o nákladech, ano je to určitě draší na údržbu, to vše vím, jde mi opravdu jen o pocit z jízdy, je to opravdu tak pomalé ?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak to udelas tak ze vydelas ten elektro hydro bazmekt co ovlada spojku koupis radici paku a spojkovej pedal a mas manual
jak to tu nekdo popisoval , tusim macam3 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
- Kontaktovat uživatele:
Žiji ve stejným kraji jako ty, Brno
, ale po té převodovce jsem koukal a moc jsem teda toho pod 30, 20 nenašel + ostatní prkotinky kolem toho. Někdo ze slovenska prodával převodovku za 600euro, když jsem mu psal, tak říkal, že to bylo hned pryč. O možnosti vyndat jen hydraulickou skříń od smg, nechci moc slyšet, prej je pak neutrál někde jinde, nerad bych s toho měl polovičatej bastl, kterej sice funguje jako manuál, ale má svoje neduhy. Když bych to předělával, viděl bych to opravdu na celou přestavbu a to podle mě za 20cet nebude 

-
- Kontaktovat uživatele:
KOMA píše:Žiji ve stejným kraji jako ty, Brno, ale po té převodovce jsem koukal a moc jsem teda toho pod 30, 20 nenašel + ostatní prkotinky kolem toho. Někdo ze slovenska prodával převodovku za 600euro, když jsem mu psal, tak říkal, že to bylo hned pryč. O možnosti vyndat jen hydraulickou skříń od smg, nechci moc slyšet, prej je pak neutrál někde jinde, nerad bych s toho měl polovičatej bastl, kterej sice funguje jako manuál, ale má svoje neduhy. Když bych to předělával, viděl bych to opravdu na celou přestavbu a to podle mě za 20cet nebude
Převodovka se tuším měnit nemusí. Stačí upravit skříň a neutrál je v pohodě. Jsem sice teoretik, ale na tohle téma jsem toho docela dost přelouskal na cizojazyčných fórech ...
-
- Kontaktovat uživatele:
KOMA píše:Žiji ve stejným kraji jako ty, Brno, ale po té převodovce jsem koukal a moc jsem teda toho pod 30, 20 nenašel + ostatní prkotinky kolem toho. Někdo ze slovenska prodával převodovku za 600euro, když jsem mu psal, tak říkal, že to bylo hned pryč. O možnosti vyndat jen hydraulickou skříń od smg, nechci moc slyšet, prej je pak neutrál někde jinde, nerad bych s toho měl polovičatej bastl, kterej sice funguje jako manuál, ale má svoje neduhy. Když bych to předělával, viděl bych to opravdu na celou přestavbu a to podle mě za 20cet nebude
bastl

dál dodáš spoj pedál z jakékoliv e36, váleček tam také je,pak ještě dodělat El. aby to startovalo ....
50tis je nesmysl, vyndání přev + úprava aretace,nevím dělal sem to sám ale do 10tis je asi real,dodělání pedálu + matroš(pedál trubičky atd) a řazení 5-6tis podle toho kde to koupíš a jestli nové nebo ne
prostě kdo se bojí nesmí do lesa

Tak jsem nakonec to smg nevzal, neříkám, nebylo to špatný, ale přeci jenom to nebylo uplně to co jsem hledal. Bohužel jsem se nakonec rozloučil i s hledáním E36 M3, ty auta už jsou mrvý
, prostě sehnat pěknej nebořenej kousek, to nejde
Jelikož už toho čekání bylo dost !!! Skočil jsem do E46 M3 manuál a mám vymalováno
....