Dan td píše:Já spíš vidím problém v tom, že dokud patřičný podvodník není jako podvodník usvědčený, je oficiálně nevinný. A pochybuju, že se najde moderátor, který na základě tvrzení někoho na netu napíše veřejně "ten a ten je podvodník, zpronevěřil X desítek tisíc".
Pokud by se totiž dotyčný ozval, má moderátor na krku minimálně pomluvu, případně BMWklub jako o.s., pokud by to bylo oficiálně
Já taky ale myslel případy kdy je vše naprosto jasné, tzn. když o mně povrdí několik lidí že jsem s nima vychcal atd. Nikoliv když bude nějaký spor mezi 2 členy, jeden z nich požádá MODa o zařazení druhého na BL. Jinak Pomluva by to nebyla, max. přestupek Proti občanskému soužití, u Pomluvy se jen velmi těžko prokazuje naplnění skutkové podstaty, tzn. že byla poškozenému způsobena vážná újma v rodinném životě ( pochybuji že se s ním bude manželka v této souvislosti rozvádět), dále v zaměstnání ( těžko ho šéf po zařazení na BL propustí, že s ním ostatní nebudou chtít pracovat) ...atd, atd. Navíc by poškozený musel prokázat, že se to celé nezakládá na pravdě, tzn. že zboží, auto ... řádně poslal, prodal ..atd, že je tedy vše OK.
Já osobně bych byl určitě pro, tyhle lidi dát na jakýsi BL, který by byl někde viditelně vyvěšen a řádně označen, každý by měl možnost si svého "partnera ve kšeftě" proklepnout. Samo ale že by se tam uváděl jen ten, kdo s někým prokazatelně vychcal, vymrdal